دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

یک نوشیدنی رژیمی برای افطار



اگر می خواهید در ماه رمضان چاق نشوید، برای افطارتان از این نوشیدنی رژیمی استفاده کنید.

 

مواد لازم برای 2 نفر:

 

انبه پوست کنده و ریز خرد شده: یک عدد

آب سرد: یک و نیم پیمانه

آب لیموی تازه: نصف قاشق مرباخوری

عسل: نصف قاشق مرباخوری

برش لیمو و برگ نعنا برای تزیین

 

طرز تهیه:

 

* در مخلوط کن انبه و آب را با آب لیمو و عسل مخلوط کنید تا یک دست شود.

 

* نوشیدنی را در لیوان حاوی یخ بریزید، سپس هر کدام را با برش های لیمو و برگ نعنا تزیین کنید.

منبع: عصرایران

مصرف سالاد در وعده سحری در کاهش تشنگی موثر است



مهدیه السادات حاجی میرزاده کاشناس تغذیه مرکز بهداشت گفت: روزه داران بهتر است برای رفع تشنگی زودرس، در وعده سحری، سالاد مصرف کنند.

در مورد راه های مقابله با تشنگی در طول روز بیان کرد: در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روزهای بلند تابستان مقارن می شود، یکی از مشکلات اساسی روزه داران، تشنگی در طول روز است.

وی افزود: محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است؛ چراکه دریافت اضافه نمک بدن را مجبور به واکنش نموده و برای دفع این مقدار مازاد نیاز، مقادیر قابل توجهی آب از بدن دفع می شود.

وی توصیه کرد: به غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ، لازم است به غذا اضافه شود، هیچ مقدار اضافه تری سر سفره به غذا اضافه نشود.

این کارشناس تغذیه همچنین گفت: مصرف میوه و سبزی کافی نیز می تواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری کند؛ بنابراین بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد به خصوص در وعده سحر مصرف شود.

وی ادامه داد: همچنین مصرف غذاهای با پروتئین بالا مانند انواع کباب ها (جوجه کباب، کباب کوبیده، برگ و مرغ...) در وعده سحر مناسب نبوده و سبب بروز تشنگی در ساعات اولیه روز می شود.

حاجی میرزاده تصریح کرد: همچنین در این ایام باید از حضور غیر ضروری در معرض نور خورشید اجتناب کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

طرز تهیه آش عباسعلی مخصوص افطار



مواد لازم :

نخود : نصف پیمانه

لوبیا چیتی: نصف پیمانه

لوبیا سفید: نصف پیمانه

گندم پوست کنده: 1/5 پیمانه

برنج: نصف پیمانه

عدس: نصف پیمانه

گوشت دنده گوسفندی: 300 گرم

پیاز درشت برای پیاز داغ : 5 عدد

سیر برای سیر داغ : 10 حبه

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

فلفل سیاه و قرمز : به میزان لازم

روغن حیوانی : به میزان لازم

نعناع خشک برای نعناع داغ: به میزان لازم

طرز تهیه:

آش عباسعلی یکی از آش های معروف و سنتی کرمانشاه است . این آش در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری پر طرفدار بوده و از محبوبیت خاصی بر خوردار است .

این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت می باشد . حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کرده و باهم بپزید .حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید. گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده و با تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد .طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد .این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد، خوشمزه تر است . مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید. چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد، شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید .هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد ،خوشمزه تر و بهتر می شود؛ ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند، میزان آن را کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید .

نوش جان و التماس دعا

منبع : آشپزی رنگین

اگر تبخال دارید خرما نخورید



احمد ساعدی، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: خرما یکی از میوه هایی است که در رژیم غذایی هر فردی باید قرار بگیرد که قند موجود در آن انرژی رسانی است.

وی عنوان کرد: روزانه 2 عدد خرمای متوسط برای دیابتی ها متناسب است و بیشتر از آن توصیه نمی شود.

وی خاطر نشان کرد: خوردن خرما برای دیابتی ها، افراد سندرم متابولیک بیماری های قلبی و عروقی، تبخال،  زیاد توصیه نمی شود.

وی افزود: تبخال ویروسی است و خرما برای افراد مبتلا به عارضه تبخال مناسب نیست؛ زیرا خرما قند خون را بالا می برد و ویروس های تبخال در رشد خود قند موجود در خرما استفاده می کنند.

وی خاطر نشان کرد: مصرف خرما با شیر و ماست توصیه می شود و جلوی گرسنگی و تشنگی را می گیرد.

وی در خصوص خاصیت خرما گفت: استفاده از خرما 2 تا 3 عدد می تواند به عنوان جانشین میوه باشد. همچنین می تواند برای تهیه کیک و شیرینی از خرما استفاده کرد که ضرر کمتری نسبت به شیرین های معمولی خواهد داشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران