اگر می خواهید در ماه رمضان چاق نشوید، برای افطارتان از این نوشیدنی رژیمی استفاده کنید.
مواد لازم برای 2 نفر:
انبه پوست کنده و ریز خرد شده: یک عدد
آب سرد: یک و نیم پیمانه
آب لیموی تازه: نصف قاشق مرباخوری
عسل: نصف قاشق مرباخوری
برش لیمو و برگ نعنا برای تزیین
طرز تهیه:
* در مخلوط کن انبه و آب را با آب لیمو و عسل مخلوط کنید تا یک دست شود.
* نوشیدنی را در لیوان حاوی یخ بریزید، سپس هر کدام را با برش های لیمو و برگ نعنا تزیین کنید.
منبع: عصرایران
مهدیه السادات حاجی میرزاده کاشناس تغذیه مرکز بهداشت گفت: روزه داران بهتر است برای رفع تشنگی زودرس، در وعده سحری، سالاد مصرف کنند.
در مورد راه های مقابله با تشنگی در طول روز بیان کرد: در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روزهای بلند تابستان مقارن می شود، یکی از مشکلات اساسی روزه داران، تشنگی در طول روز است.
وی افزود: محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است؛ چراکه دریافت اضافه نمک بدن را مجبور به واکنش نموده و برای دفع این مقدار مازاد نیاز، مقادیر قابل توجهی آب از بدن دفع می شود.
وی توصیه کرد: به غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ، لازم است به غذا اضافه شود، هیچ مقدار اضافه تری سر سفره به غذا اضافه نشود.
این کارشناس تغذیه همچنین گفت: مصرف میوه و سبزی کافی نیز می تواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری کند؛ بنابراین بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد به خصوص در وعده سحر مصرف شود.
وی ادامه داد: همچنین مصرف غذاهای با پروتئین بالا مانند انواع کباب ها (جوجه کباب، کباب کوبیده، برگ و مرغ...) در وعده سحر مناسب نبوده و سبب بروز تشنگی در ساعات اولیه روز می شود.
حاجی میرزاده تصریح کرد: همچنین در این ایام باید از حضور غیر ضروری در معرض نور خورشید اجتناب کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
مواد لازم :
نخود : نصف پیمانه
لوبیا چیتی: نصف پیمانه
لوبیا سفید: نصف پیمانه
گندم پوست کنده: 1/5 پیمانه
برنج: نصف پیمانه
عدس: نصف پیمانه
گوشت دنده گوسفندی: 300 گرم
پیاز درشت برای پیاز داغ : 5 عدد
سیر برای سیر داغ : 10 حبه
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
فلفل سیاه و قرمز : به میزان لازم
روغن حیوانی : به میزان لازم
نعناع خشک برای نعناع داغ: به میزان لازم
طرز تهیه:
آش عباسعلی یکی از آش های معروف و سنتی کرمانشاه است . این آش در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری پر طرفدار بوده و از محبوبیت خاصی بر خوردار است .
این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت می باشد . حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کرده و باهم بپزید .حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید. گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده و با تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد .طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد .این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد، خوشمزه تر است . مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید. چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد، شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید .هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد ،خوشمزه تر و بهتر می شود؛ ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند، میزان آن را کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید .
نوش جان و التماس دعا
منبع : آشپزی رنگین
احمد ساعدی، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: خرما یکی از میوه هایی است که در رژیم غذایی هر فردی باید قرار بگیرد که قند موجود در آن انرژی رسانی است.
وی عنوان کرد: روزانه 2 عدد خرمای متوسط برای دیابتی ها متناسب است و بیشتر از آن توصیه نمی شود.
وی خاطر نشان کرد: خوردن خرما برای دیابتی ها، افراد سندرم متابولیک بیماری های قلبی و عروقی، تبخال، زیاد توصیه نمی شود.
وی افزود: تبخال ویروسی است و خرما برای افراد مبتلا به عارضه تبخال مناسب نیست؛ زیرا خرما قند خون را بالا می برد و ویروس های تبخال در رشد خود قند موجود در خرما استفاده می کنند.
وی خاطر نشان کرد: مصرف خرما با شیر و ماست توصیه می شود و جلوی گرسنگی و تشنگی را می گیرد.
وی در خصوص خاصیت خرما گفت: استفاده از خرما 2 تا 3 عدد می تواند به عنوان جانشین میوه باشد. همچنین می تواند برای تهیه کیک و شیرینی از خرما استفاده کرد که ضرر کمتری نسبت به شیرین های معمولی خواهد داشت.
منبع: باشگاه خبرنگاران