مواد لازم :
نخود : نصف پیمانه
لوبیا چیتی: نصف پیمانه
لوبیا سفید: نصف پیمانه
گندم پوست کنده: 1/5 پیمانه
برنج: نصف پیمانه
عدس: نصف پیمانه
گوشت دنده گوسفندی: 300 گرم
پیاز درشت برای پیاز داغ : 5 عدد
سیر برای سیر داغ : 10 حبه
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
فلفل سیاه و قرمز : به میزان لازم
روغن حیوانی : به میزان لازم
نعناع خشک برای نعناع داغ: به میزان لازم
طرز تهیه:
آش عباسعلی یکی از آش های معروف و سنتی کرمانشاه است . این آش در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری پر طرفدار بوده و از محبوبیت خاصی بر خوردار است .
این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت می باشد . حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کرده و باهم بپزید .حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید. گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده و با تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد .طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد .این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد، خوشمزه تر است . مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید. چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد، شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید .هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد ،خوشمزه تر و بهتر می شود؛ ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند، میزان آن را کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید .
نوش جان و التماس دعا
منبع : آشپزی رنگین