دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

توصیه های دینی برای شام نخورها

توصیه های دینی برای شام نخورها

 

ائمه طهار و امامان توصیه های بسیار مفید و خوبی در مورد خوردن غذا و سلامت جسم و روح دارند که در کتاب هایی همچون مفاتیح الحکایات و الکافی و.. به چشم می خورند.


باوری که به اشتباه در میان افراد جوامع گوناگون گسترده است، نخوردن شام به دلیل جلوگیری از افزایش وزن و رعایت ودنبال کردن رژیم لاغری است که پیشوایان دینی در این مورد احادیثی مطرح کرده اند که بسیار قابل توجه است .
 
 در این مورد سخنی از امام صادق (ع) نقل شده است که ایشان می فرمایند: 

با نخوردن شام رگی در بدن می میرد که هرگز دیگر زنده نخواهد شد.

همچنین امام علی (ع) می فرمایند: 

حضرت محمد در ابتدای تاریکی شب شام می خورد و این امر بسیار برای سلامت تن مهم است؛ چرا که اگر خوردن شام به دیر وقت موکول شود، بدن را به تباهی می کشد.



حضرت محمد (ص) می فرمایند: نخوردن شام انسان را پیر می کند.

از تمام سخنان ائمه توصیه ای کارساز به دست می آید که آن ها توصیه کرده اند که حتما شام بخورید ،حتی سه لقمه نان و نمک که تاکید آنان را نشان می دهد.

6 صبحانه مفید برای بهبود عملکرد مغز

6 صبحانه مفید برای بهبود عملکرد مغز

6 صبحانه مفید برای بهبود عملکرد مغز
6 غذای مغز در وعده صبحانه می تواند عاملی برای ارتقای وضعیت مغزی فرد در طول روز باشد. خوردن یک صبحانه سلامت می تواند موتور مغز را با قدرت بسیار روشن کرده و به بهره وری و تمرکز در طول روز کمک کند. این 6 ماده غذایی در صورتی که در وعده صبحانه گنجانده شوند، تأثیرات بسیاری در عملکرد مغز خواهند گذاشت.

6 غذای مغز در وعده صبحانه می تواند عاملی برای ارتقای وضعیت مغزی فرد در طول روز باشد. خوردن یک صبحانه سلامت می تواند موتور مغز را با قدرت بسیار روشن کرده و به بهره وری و تمرکز در طول روز کمک کند. این 6 ماده غذایی در صورتی که در وعده صبحانه گنجانده شوند، تأثیرات بسیاری در عملکرد مغز خواهند گذاشت.

تخم مرغ

کولین به عنوان شبه ویتامین B که در تخم مرغ وجود دارد ،نقش مهمی در عملکرد مغز و حافظه دارد. در تحقیقاتی که از 1400 مرد و زن انجام شده و نتایج آن در مجله تغذیه بالینی منتشر شده ،مشخص شده است افرادی که غذاهای دارای کولین مصرف می کردند، در آزمایش های حافظه و یادگیری کلامی بهتر از دیگران عمل کرده اند. تخم مرغ همچنین دارای پروتئین با کیفیتی است، این پروتئین با ثابت نگاه داشتن قند خون به فرد کمک می کند تمرکز کند و برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشد. مهم نیست که تخم مرغ در وعده صبحانه به صورت املت، همزده و یا پخته مصرف شود، آنچه اهمیت دارد این است که تخم مرغ منبع غنی مواد مغذی است که مغز و بدن را در تمام طول صبح تأمین می کند.

غلات

محصولات دارای غلات در وعده صبحانه دارای اهمیت هستند، چرا که بدن ما کربوهیدرات را به گلوکز تبدیل می کند. گلوکز نیز سوخت دارای اولویت مغز است. غذاهای غنی از غلات و یا دارای غلات کامل دارای ویتامین بی هستند، ویتامینی که برای تمرکز و سالم ماندن مغز حائز اهمیت است. توصیه کلی این است که نیمی از غلات مصرفی خود را از غلات کامل تأمین کنید. برای رسیدن به انرژی ثابت و عملکرد مغزی بهتر، توصیه شده است که غلات خود را با پروتئین مصرف کنید. چند ترکیب ساده غلات و پروتئین می تواند قدرت مغز را در طول صبح افزایش دهد برخی از این ترکیب ها نان تست همراه کره بادام زمینی، وعده های تهیه شده با جو به همراه خانواده توت ها و یا نان های تست شده همراه با تخم مرغ همزده هستند.

انگور

تحقیقات نشان می دهد که مصرف انگورهای مختلف سبز، قرمز و سیاه نقش مهمی در بهبود دفاع آنتی اکسیدانی ما دارد و سلامت مغز را ارتقا می دهد. در تحقیقات اولیه به نظر می رسید که انگورها به وسیله بی اثر کردن تنش اکسایشی و تورم به سلامت مغز کمک کرده و یا فعالیت برخی ژن های خاص مرتبط با بیماری های ناشی از کهولت سن مغز را هدف می گیرند.

بادام

بادام منبع عالی از ویتامین« ای» است و 37 درصد میزان توصیه شده جذب روزانه این ویتامین با خوردن 23 عدد بادام تأمین می شود. تحقیقاتی که در مجله همه گیری شناسی آمریکا منتشر شده، نشان می دهد که جذب ویتامین «ای» به ممانعت از تحلیل شناختی مغز به ویژه در سالخوردگان کمک می کند. بادام همچنین ترکیب سالمی از پروتئین ها، فیبرها و چربی های سالم است که سطح قند خون را حفظ می کند و موجب می شود که فرد در طول روز متمرکز و با انرژی بماند.

جو

جو دارای آهن، روی، پتاسیم و ویتامین های بی و همچنین مواد مغذی است که به رشد مغز و عملکرد آن با ظرفیت کامل کمک می کند. فیبر موجود در جو به احساس سیری تا وعده بعدی کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد کودکانی که در وعده صبحانه غذای تهیه شده با جو می خورند، 20 درصد عملکرد بهتری در آزمون ها دارند تا کودکانی که غلات شکردار می خورند. می توان این وعده غذایی را با آجیل، دارچین و یا موز صرف کرد.

سیب

سیب ها سرشار از کرستین هستند، کرستین یک آنتی اکسیدان است که از سلول های مغز محافظت می کند و براساس تحقیقات محققان دانشگاه کورنل، کرستین از سلول های مغزی در مقابل حملات رادیکال های آزاد حفاظت می کند. مصرف یک سیب در وعده صبحانه با پوست حائز اهمیت است؛ چرا که حجم بالایی از کرستین سیب در پوست آن وجود دارد.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

وبگردی

چگونه با همسرمان به تفاهم کامل برسیم؟

چگونه با همسرمان به تفاهم کامل برسیم؟

چگونه با همسرمان به تفاهم کامل برسیم؟
 

چگونه با همسرمان به تفاهم کامل برسیم؟

برای رسیدن به تفاهم در زندگی زناشویی 5 عامل مهم پذیرش یکدیگر، درک احساسات همسر، صداقت، داشتن رضایت شخصی از زندگی و احساس دریافت دو جانبه را باید رعایت کنیم تا زندگی ای شیرین داشته باشیم.

پذیرش یکدیگر به این معنی است که به همسرتان اجازه بدهید، همان که هست باشد، نه آن طور که شما دوست دارید و از او توقع نداشته باشید نوع دیگری فکر کند و یا طوری باشد که با خود واقعیتش هماهنگی ندارد.

برای درک احساس همسرتان، خود را به جای او بگذارید. هر چند ما دقیقاً آنچه را که بر سر او آمده تجربه نکرده ایم، اما می توانیم خیلی به او نزدیک شویم و احساسات او را درک کنیم.

صداقت یعنی داشتن رابطه صادقانه و قابل اعتماد با همسرتان. همسرتان باید اطمینان داشته باشد وقتی از احساسات خود با شما صحبت می کند یا اطلاعاتی از خود به شما می دهد شما رازدار هستید و او را مسخره نمی کنید و آنچه را که به شما گفته، بعدها بر ضد خودش به کار نمی برید.

رضایت شخصی از زندگی یکی از راه های مهم رسیدن به تفاهم در زندگی دانست. هر فردی باید زمانی را برای خودش صرف کند و برای نیازهای شخصی خود نیز اهمیت قایل شود.

اگر ما برای رفع نیازهای همسر و فرزندانمان تلاش کرده و برای خودمان وقت صرف نکنیم از عدم کمال خود احساس رنجش و خشم می کنیم و اگر بعضی از نیازهای مهم ما برآورده نشود، نمی توانیم به همسرمان نیز برای برآورده شدن نیازهایش کمک موثری کنیم.

بنابر این باید بین این دو تعامل را برقرار کنیم و از زندگی شخصی خودمان نیز رضایت داشته باشیم. همچنین باید احساس کنیم روابطمان عادلانه، دوجانبه و همکارانه است.

منبع :yjc.ir

وبگردی

استعداد‌های پنهان کودکتان را کشف کنید (1)

 
 

نی نی بان: استعداد بعضی از کودکان برای همه آشکار است، اما بعضی دیگر استعدادهای پنهانی دارند که ممکن است به شکل پرحرفی، خیال‌بافی یا انرژی زیاد در آن‌ها ظهور کند. گاهی این نشانه‌ها در چگونگی بازی‌هایی چون معما، چیدن اشیا یا جدا کردن لوازم مکانیکی از هم خود را نشان می‌دهند.

 

در این‌جا کارشناسان استعداد کودکان در مورد چگونگی درک این نشانه‌ها و کمک به شکوفا شدن‌شان به شما مطالبی می‌آموزند.

 

 

کودک شما به چیدن اشیا علاقه دارد

 

 او جوراب‌هایش را جفت می‌‌کند، ماشین‌‌های اسباب بازی‌اش را در یک ردیف می‌چیند یا اشیا را بر اساس رنگ، اندازه یا شکل‌شان دسته‌بندی می‌کند. او همچنین به اشیای منظم و سازمان‌یافته علاقه نشان می‌دهد.

 

این به چه معنی است: لیندا پاور لویتن، کارشناس پرورش استعداد می‌گوید: کودک شما ممکن است یک آموزنده شنیداری ترتیبی باشد، یعنی که او یک متفکر تحلیلی و سازمان‌یافته است که به جزییات توجه می‌کند. او به دنبال الگوها می‌گردد که این اغلب نشانه‌ای زودهنگام از استعداد او در ریاضیات و علوم است.

 

چگونه آن را پرورش دهیم: به دنبال برنامه و بازی‌هایی باشید که شامل الگو و تطبیق‌سازی است، مثل مهره ساختن یا کارت‌های بازی یا به او یاد دهید که آمار ورزشی را دنبال کند. کودکی که از چیدن و دسته‌بندی اشیا لذت می‌برد، ممکن است به بازدید از موزه‌های تاریخ طبیعی یا حفاری‌های باستان‌شناسی نیز علاقه نشان دهد.

 

مسئولیت چیدن ظروف نقره یا شمع‌های روی قفسه را به او دهید و از او بخواهید جای کوزه را تغییر دهد و سکه‌ها را دسته‌بندی کند.

 

کودک شما بیوقفه حرف میزند

 

جودی گالبرایت، نویسنده کتاب شما می‌دانید کودک شما با استعداد است، می‌گوید: ممکن است کودک پر حرف شما لغات سخت را بلد باشد، داستان بسازد و اشتباهات تلفظی و گرامری اندکی داشته باشد... او شاید خیلی تند حرف بزند و اغلب آن‌قدر پرحرفی کند تا به خواب رود یا این‌که بخواهد در بحث‌ها آخرین نفر باشد که سخن می‌گوید.

 

این به چه معنی است: مهارت گفتاری می‌تواند نشانه‌ای زودرس از کودک با استعداد شما باشد. او همچنین نشانه‌ای از موفقیت او در مدرسه و دیگر ابعاد زندگی است. کودک‌هایی با این مهارت‌ها ممکن است روزی حرفه‌هایی چون حقوق و روزنامه‌نگاری انتخاب کنند.

 

چگونه آن را پرورش دهیم: از کودک خود بخواهید داستان‌ها را برایتان بخواند. زمانی که خودش شروع به نوشتن کرد، به او پیشنهاد دهید که آن‌ها را به روی کاغذ بنویسد. شما می‌توانید آنچه را که او شرح داده است، به کتاب تبدیل کنید. با او حرف بزنید و افکارش را به روی نوار یا ویدئو ضبط کنید. کودکان در این سن بازتاب خوبی از خود نشان خواهند داد. (از کودک‌تان بخواهید آنچه را در ذهن خود دارد ، بنویسد یا طراحی کند، این راه نیز می‌تواند به شما کمک کند).

 

در راستای آموزش گفتاری و نوشتاری، به او یاد دهید که شنونده خوبی نیز باشد.

 

اغلب به کتابخانه‌ها بروید و کتاب‌هایی را انتخاب کنید که کودک‌تان را به رقابت وا می‌دارد. او ممکن است نسبت به دیگر کودکان کتاب‌هایی با لغات بیشتر و تصاویر کمتری را ترجیح دهد.

 

او را تشویق کنید تا به آنچه می‌خواهد بگوید، فکر کند. به تفکر و بحث‌هایش گوش دهید ، اما اگر او سخنگویی خستگی‌ناپذیر است، برای او محدودیت زمانی قائل شوید.

 

به خاطر دیگران، زمانی در روز را به سکوت اختصاص دهید.

 

کودک شما با هرچیزی خود را سرگرم می‌کند

 

او می‌خواهد بفهمد که اشیا چگونه کار می‌کنند. او دوست دارد با دکمه‌ها و کلید‌ها سرگرم  شود یا ممکن است اشیا را جدا و سپس سعی کند آن‌ها را دوباره به هم متصل کند. در این صورت کودک شما به ماشین‌‌آلات علاقمند است.

 

این به چه معنی است: کودک شما شاید یک آموزنده تصویری است. کودکی که از تعمیر کردن لذت می‌برد، ممکن است در آینده مکانیک، مهندس، مخترع یا دانشمند شود. او ممکن است هر چیزی را از تله موش گرفته تا لپ تاپ طراحی کند.

 

چگونه آن را پرورش دهیم: برای سازنده خود اسباب‌بازی‌هایی فراهم کنید تا بتواند طرح خود را خلق، آن را از هم جدا، یا که آن را دوباره بسازد. همچنین او را تشویق کنید تا با قرقره‌های نخی، جعبه‌های خالی یا هر چیزی که اطراف خانه می‌یابد، چیز‌هایی نو بسازد.

 

از زمین‌ها و مراکز بازی که آزمایش‌هایی قابل استفاده برای کودکان دارند، دیدن کنید. به او لوازم ایمنی دهید تا با آن‌ها بازی کند مثل قفل و کلید، ساعت زنگی قدیمی یا سرخ‌کن قدیمی (البته از برق کشیده باشد) در این صورت کودک شما با کشف این‌که آن‌ها چگونه کار می‌کنند خشنود خواهد شد. زمانی که بیرون از خانه هستید به او دیگر لوازم مکانیکی مثل چراغ راهنما را نشان دهید.

 

مراقب کودک‌تان باشید؛ زیرا این‌ها کودکانی هستند که می‌خواهند به ابزار‌های برقی نزدیک شوند و با فرو بردن چاقویی در کلید برق از چگونگی کارکرد آن آگاه شوند.

 

کودک شما خیال‌باف است

 

او در جهان خودش فرو می‌رود و با موجودات خیالی ارتباط برقرار می‌کند. از نقاشی کردن و نقش بازی کردن در اوقات فراغت لذت می‌برد یا ایده‌های زیادی برای تقسیم کردن دارد. او از اشیا به روشی جدید و غیرعادی استفاده می‌کند. (مثل با کفش بیل زدن یا در آن چیز‌هایی را مخفی کردن). ایده‌های کودکانه او را بپذیرید و به روشی خلاقانه برای حل مشکلات‌اش بیندیشید. امکان دارد که او سوال‌های بی‌پایانی مطرح کند مثل این‌که «آسمان چرا آبی است؟»

 

این به چه معنی است: ممکن است کودک خیال‌باف شما به نظر حواس‌پرت بیاید، اما شاید او در حال خیال‌بافی ایده‌هایی بزرگ است. این عمل خلاقیت یا استعداد او را نشان می‌دهد. اگر زندگی روزمره برای این دسته از کودکان کسل‌کننده به نظر آید، در این صورت آن‌ها به دنیای خیالی خود سفر کرده و زمانی سخت را به جدا کردن جهان واقعی از جهان غیر واقعی اختصاص می‌دهند.

 

کودک شما در مسیر خود ممکن است کار‌هایش را همچون یک هنرمند، بازیگر، نویسنده، فیلمنامه‌نویس یا طراح مد و دکوراسیون داخلی انجام دهد یا که از خیال و مهارت‌های حل مشکلات‌اش به روشی نو در هنر و علم استفاده کند.

 

چگونه آن را پرورش دهیم: از خلاقیت کودک‌تان، به هر شکلی که هست، تعریف کنید. برای هنرمند کوچک خود لوازم بسیاری فراهم کنید تا تخیل‌اش را پرورش دهد. برایش موسیقی پخش کنید، آواز بخوانید و با او پروژه‌های علمی را آزمایش کنید.

 

او را به نمایش و کنسرت‌ها ببرید، با او به قصه‌های افسانه‌ای گوش دهید و برای او لوازم لازم (و یک تماشاگر) جهت اجرایش فراهم کنید.

 

کودک شما ممکن است از کتاب‌های علمی- تخیلی لذت ببرد؛ در این صورت از یک کتابدار برای تهیه کتابی متناسب با سن او کمک بگیرید.

 

اگر برایتان سخت است به تمام سوال‌های کودک‌تان پاسخ دهید، نگران نباشید. شما می‌توایند به آسانی یک پروژه برای یافتن راه حل در کنار او ترتیب دهید.

معرفی ویتامین ضد آلزایمر


معرفی ویتامین ضد آلزایمر

معرفی ویتامین ضد آلزایمر
 

آلزایمر یک بیماری عصبی پیش رونده همراه با زوال تدریجی عقل و از دست دادن حافظه بوده و درمان قطعی ندارد.

مطالعات انجام شده در دانشگاه کلمبیا نشان داد که اسید فولیک از بیماری آلزایمر پیشگیری می کند.

برای انجام این تحقیق 965 فرد میانسال سالم به مدت 7 سال مورد بررسی قرار گرفته و رژیم غذایی آن ها به ویژه میزان دریافت ویتامین های گروه B ثبت گردید. در پایان پژوهش 192 نفر به آلزایمر مبتلا شده بودند. نتایج نشان داد در افرادی که به میزان کافی ویتامین های گروه B به ویژه اسید فولیک دریافت می کردند، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر 50 درصد کمتر است.

متخصصان معتقدند مکانیسم این ویتامین در پیشگیری از آلزایمر ناشی از اثر آن در کاهش هموسیستئین خون و جلوگیری از تخریب سلول های عصبی است.

اسید فولیک یا فولات (B9) یکی از ویتامین های گروه B است و در جگر، گوشت ها، شیر، پرتقال، حبوبات، سویا، غلات و سبزیجات با برگ های سبز تیره مانند کلم بروکلی یافت می شود.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

وبگردی