محققان دانمارکی مغز انسان را در زمان دعا و صحبت کردن با خدا از طریق اسکن مغز مورد بررسی قرار دادند.
نتایج اسکن نشان داد که در هنگام دعا و نیایش با خدا، فعالیت مغز انسان مشابه زمانی است که با یک دوست صمیمی گفتگو می کند.
برای انجام این مطالعه 20 داوطلب انتخاب شدند و از آنان خواسته شد یک بار به خواندن یک دعای مذهبی و یک بار به خواندن یک متن اجتماعی بپردازند. نتایج نشان داد که در هنگام خواندن دعا و نیایش با خدا قسمت هایی از قشر پیشانی مغز فعال می شود.
به گفته محققان، این قسمت از مغز داوطلبان در هنگام صحبت با شخصیت های خیالی مانند بابانوئل غیر فعال بوده است. بنابراین مشخص شد که داوطلبان بابا نوئل را شخصیتی خیالی و خداوند را موجودیتی واقعی و قطعی می دانند.
مطالعات قبلی نشان داده بودند که قشر پیشانی مغز در انسان ها در هنگام تعامل با اجسام بی جان نیز فعال نمی شود. زیرا مغز از چنین اجسامی انتظار عکس العمل ندارد ؛ به همین دلیل نیازی برای فکر کردن و تمرکز بر آن ها احساس نمی کند.
محققان در نهایت اعلام کردند افراد در هنگام دعا و نیایش بر این باورند که در حال صحبت با شخصی خاص هستند و انتظار عکس العمل، انگیزه قوی در آن ها ایجاد می کند.
نتایج این مطالعه از نظر دین مسیحیت نشانه ای از قطعیت وجود خداوند است.
منبع : سیمرغ
بازنشر : ایران گراند
رفلاکس معده به مری همان بازگشت اسیدهایی است که از معده به مری می آیند و علت آن هم عملکرد نامناسب دریچه مری است. بعضی از غذاها ، افزایش دهنده اسید معده هستند.
علائم کلی رفلاکس عبارتند از: سوزش معده، اسیدی شدن معده، رفلاکس و بازگشت بعد از غذا خوردن در حالت خم یا دراز کشیده، سرفه، التهاب حلقوی و ... .
برای کم کردن این علائم، توصیه می شود که یک سری اصول را رعایت کنید و از خوردن برخی خوراکی ها و نوشیدن بعضی نوشیدنی ها اجتناب کنید.
قهوه، چای و نوشابه های کولا
این نوشیدنی ها حاوی کافئین یا تئین هستند، این ماده موجب سست شدن دریچه مری و بالا آمدن اسیدها می شود. از سوی دیگر، ممکن است کافئین و تئین مخاط ریه را تحریک کنند و باعث التهاب ریه در بین کسانی که مبتلا به رفلاکس معده- مری هستند، بشوند.
نوشیدنی های گازدار
از تمام نوشیدنی های گازدار باید اجتناب کرد؛ زیرا این نوشیدنی ها احتمال نفخ را افزایش می دهند، نفخ نیز بر روی دریچه معدوی مری تأثیر منفی دارد.
نوشیدنی های الکلی
تمام نوشیدنی های الکلی ممنوع هستند؛ زیرا این نوشیدنی ها باعث سست شدن دریچه مری می شوند، این دریچه ماهیچه ای است که از بالا آمدن محتویات معده به مری جلوگیری می کند. اگر شکم فرد خالی هم باشد، این تأثیر شدیدتر خواهد بود.
شیر
شیر ماده غذایی است که باید در مصرف آن اعتدال را رعایت نمود، زیرا حاوی چربی، پروتئین و کلسیم است، سه عنصری که باعث تحریک و نهایتاً تولید اسید معده می شوند.
شکلات شیری
شکلات شیری، همزمان هم حاوی چربی است و هم کافئین؛ بنابراین به عنوان عامل ایجاد سوزش معده شناخته می شود.
خوراکی های چرب
هر چه غذا چرب تر باشد، هضم آن مشکل تر و طولانی تر خواهد شد. در این حالت مواد غذایی مدت بیشتری در معده باقی می مانند، و این ماندن ترشح اسیدهای معده را افزایش می دهد.
مرکبات و آب مرکبات
به علت اسیدی بودن شان به شیرۀ معده اضافه می شوند. از سوی دیگر، ویتامین C که در مرکبات وجود دارد، ترشح اسید معده را افزایش می دهد.
نعناع و قرص نعناع
نعناع خاصیتی دارد که باعث سست شدن دریچه مری می شود. این مورد دربارۀ گوجه فرنگی هم صدق می کند.
ادویه ها و گیاهان معطر
در واقع، ادویه ها و گیاهان معطر استعداد تحریک بیشتر مخاط مری را دارند و احساس سوزش را تشدید می کنند.
منبع : سیمرغ
بازنشر : ایران گراند
بسیاری از پدران و مادران پیشاپیش رویای پیشرفت کودک خردسال خود را در سر می پرورانند؛ اما بیشتر کودکان فقط از نظر والدین خود نابغه هستند. با وجود این برخی کودکان واقعا بااستعداد هستند؛ آیا کودک شما نیز جزء این گروه است؟ دستورالعمل های محدودی هستند که نبوغ و استعداد کودکان را نشان می دهند که در ادامه به ۱۰ مورد از آن ها اشاره می شود:
▪ دامنه لغات پیشرفته: این که کودک زود به حرف بیاید، به تنهایی نمی تواند نشانه نبوغ و استعداد او باشد، اما اگر او از لغات و جملات پیشرفته استفاده کند، احتمالا به همان باهوشی است که فکرش را می کنید. یک کودک ۲ ساله معمولی می تواند جمله ای مانند «یک سگ آنجاست» را به زبان بیاورد، اما یک کودک نابغه این جمله را می گوید: «یک سگ قهوه ای در حیاط پشتی است و دارد گل ها را بو می کند.»
▪ درک مفاهیم پیچیده: کودکان بسیار باهوش می توانند مفاهیم پیچیده را درک کنند، از روابط گوناگون سر در بیاورند و انتزاعی فکر کنند. آن ها مشکلات را عمیقا می فهمند و به راه حل ها می اندیشند.
▪ توجه به جزئیات: یک کودک نابغه اشتیاق فراوانی نسبت به جزئیات نشان می دهد. کودکان بزرگ تر ممکن است بخواهند درباره جزئیات و چگونگی عملکرد یک وسیله اطلاعاتی داشته باشند، اما یک کودک خردسال نابغه می تواند یک اسباب بازی را دقیقا سر جای خودش قرار دهد و اگر چیزی در جای اصلی خودش قرار نگرفته باشد، متوجه می شود.
▪ طیف وسیع علاقه مندی ها: کودکان با استعداد به موضوعات گوناگونی علاقه نشان می دهند. یک ماه ممکن است از دایناسور ها خوش شان بیاید و ماه بعد به سراغ مباحث فضایی و... بروند.
▪ حفظ اطلاعات: اصطلاح «این گوش در و آن گوش دروازه» در مورد بسیاری از کودکان صدق می کند و کودکانی که جزء این گروه نیستند، قادر به حفظ دامنه گسترده ای از اطلاعات بوده و می توانند بعد ها نیز آن ها را به خاطر بیاورند. از جمله نمونه های مشاهده شده در این زمینه می توان به کودک ۶ ساله ای اشاره کرد که پس از یک گردش تفریحی در موزه فضایی توانست یک راکت فضایی را دقیقا به تصویر بکشد.
▪ استعداد در زمینه هنر و موسیقی: کودکانی که استعداد غیرعادی در زمینه هنر و موسیقی از خود نشان می دهند، اغلب با استعداد و نابغه هستند. کودکان خردسالی که با رعایت پرسپکتیو (تناسب دور و نزدیک) نقاشی می کشند،کارشان عالی است یا درک بالایی از رشته های گوناگون هنری دارند، در زمره کودکان با استعداد قرار می گیرند.
▪ حافظه خوب و قوی: بعضی از کودکان بااستعداد می توانند وقایعی را از گذشته (دوران طفولیت) خود به یاد بیاورند. مثلا یک کودک ۲ ساله نابغه ممکن است اتفاقی را که در ۱۸ ماهگی برای او روی داده به یاد بیاورد.
▪ توانایی خواندن و نوشتن در سنین پایین: اگر کودک شما به طور غریزی باهوش باشد، احتمالا خیلی زود بدون این که آموزش رسمی دیده باشد، توانایی خواندن و نوشتن را پیدا می کند.
▪ تمرکز بالا و طولانی مدت: کودکان را با بی دقتی و بی توجهی می شناسند، اما گروه نابغه می توانند به مدت طولانی تمرکز خود را حفظ کنند.
علت پیشرفت ژاپنی ها چیست؟
ژاپنیها عاشق ماهی تازه هستند. اما آب های اطراف ژاپن سالهاست که ماهی تازه ندارد. بنابر این برای غذا رساندن به جمعیت ژاپن قایق های ماهی گیری، بزرگ تر شدند و مسافت های دورتری را پیمودند.. ماهیگیران هر چه مسافت طولانی تری را طی میکردند، به همان میزان آوردن ماهی تازه بیشتر طول میکشید. اگر بازگشت بیش از چند روز طول میکشید، ماهی ها، دیگر تازه نبودند و ژاپنی ها مزه این ماهی را دوست نداشتند. برای حل این مسئله،شرکت های ماهیگیری فریزرهایی در قایق هایشان تعبیه کردند..
آن ها ماهی ها را میگرفتند و آن ها را روی دریا منجمد میکردند. فریزرها این امکان را برای قایق ها و ماهی گیران ایجاد کردند که دورتر بروند و مدت زمان طولانی تری را روی آب بمانند.
اما ژاپنی ها مزه ماهی تازه و منجمد را متوجه میشدند و مزه ماهی یخ زده را دوست نداشتند. بنابر این شرکت های ماهیگیری مخزن هایی را در قایق ها کار گذاشتند و ماهی را در مخازن آب نگه داری میکردند. ماهی ها پس از کمیتقلا آرام میشدند و حرکت نمیکردند. آن ها خسته و بی رمق ، اما زنده بودند. متاسفانه ژاپنیها مزه ماهی تازه را نسبت به ماهی بی حال و تنبل ترجیح میدادند. زیرا ماهی ها روزها حرکت نکرده و مزه ماهی تازه را از دست داده بودند.
باز ژاپنی ها مزه ماهی تازه را نسبت به ماهی بی حال و تنبل ترجیح میدادند. پس شرکت های ماهیگیری به گونه ای باید این مسئله را حل میکردند.آن ها چطور میتوانستند ماهی تازه بگیرند؟اگر شما مشاور صنایع ماهیگیری بودید، چه پیشنهادی میدادید؟پول زیاد به محض این که شما به اهدافتان میرسید، مثلاً «یافتن یک همراه فوق العاده خوب ، تأسیس یک شرکت موفق ، پرداخت بدهی هایتان یا هر چیز دیگر» ممکن است شور و احساساتتان را از دست بدهید و دیگر به سخت کار کردن تمایل نداشته باشید ، لذا سست میشوید. شما همین موضوع را در مورد برندگان بخت آزمایی که پولشان را به راحتی از دست میدهند، کسانی که ثروت زیادی برایشان به ارث میرسد و هرگز موفق نمیشوند و ملاکان و اجاره داران خسته ای که تسلیم مواد مخدر شده اند، شنیده و تجربه کرده اید.