گسترش روزافزون خدمات اینترنت و زمان زیادی که افراد به طور روزانه در فضای مجازی می گذرانند، مشکلات و بیماری های متعدد جسمی و روانی به همراه داشته است، که در زیر به معرفی ده نمونه از شایع ترین آن ها می پردازیم.
ادامه مطلب ...
"مریم جوادی"در گفت وگو با ایرنا گفت: آهن در انواع گوشت، تخم مرغ، حبوبات، غلات، برخی از سبزی ها و به مقدار کمی در لبنیات یافت می شود که درصورت مصرف همزمان فرآوردهای گیاهی و حیوانی جذب آن زیاد می شود.
وی اظهارداشت:خوراک لوبیا و عدس از غذاهای مفید دیگری است که اگر با آب لیمو مصرف شوند، آهن خوبی را به بدن می رسانند.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: به طورکلی دو نوع آهن در طبیعت وجود دارد که نوع اول آن حیوانی و نوع دوم آن نباتی است و برای جذب، نیاز به عوامل کمک کننده نظیر ویتامین C، پروتین و لاکتوز شیر دارد.
جوادی با بیان این مطلب که چربی، فیتات ، فسفات و اگزالات جذب آهن را کم می کنند، افزود: از آنجایی که به طور کلی جذب آهن غذا کم می باشد، باید برای پیشگیری از کمبود آن به نحوه تغذیه و کنترل عوامل کاهش یا افزایش دهنده جذب آن توجه کرد.
این کارشناس تاکیدکرد: آهن در سنین کودکی، رشد، نوجوانی، بارداری و شیردهی باید به مقدار کافی مصرف شود تا برای این گروه ها ایجاد مشکل نکند.
جوادی خاطرنشان کرد:درصورت تخلیه منابع آهن بدن، علایم کمبود آهن از جمله کم خونی، رنگ پریدگی، کاهش توان جسمی و ذهنی، افزایش موارد ابتلا به بیماری ها به دلیل کاهش توان ایمنی بدن رخ می دهد.
وی اظهار داشت : کمبود آهن در سنین کودکی موجب کاهش توان کودک در انجام تکالیف و یادگیری و سبب کاهش رشد کودک می شود.
جوادی ادامه داد: همچنین کمبود آهن در بارداری علاوه بر خطراتی که برای مادر ایجاد می کند، سبب سقط جنین یا تولد نوزاد نارس می شود.
این کارشناس تغدیه درپایان افزود: مصرف نابجای آهن مکمل یا طبخ غذا در ظروف آهنی می تواند سبب مسمومیت با آهن شود.
منبع : سیمرغ
بازنشر : ایران گراند