دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

همراه با غذا آب لیمو ترش مصرف کنید

همراه با غذا آب لیمو ترش مصرف کنید

"مریم جوادی"در گفت وگو با ایرنا گفت: آهن در انواع گوشت، تخم مرغ، حبوبات، غلات، برخی از سبزی ها و به مقدار کمی در لبنیات یافت می شود که درصورت مصرف همزمان فرآوردهای گیاهی و حیوانی جذب آن زیاد می شود.

وی اظهارداشت:خوراک لوبیا و عدس از غذاهای مفید دیگری است که اگر با آب لیمو مصرف شوند، آهن خوبی را به بدن می رسانند.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: به طورکلی دو نوع آهن در طبیعت وجود دارد که نوع اول آن حیوانی و نوع دوم آن نباتی است و برای جذب، نیاز به عوامل کمک کننده نظیر ویتامین C، پروتین و لاکتوز شیر دارد.

جوادی با بیان این مطلب که چربی، فیتات ، فسفات و اگزالات جذب آهن را کم می کنند، افزود: از آنجایی که به طور کلی جذب آهن غذا کم می باشد، باید برای پیشگیری از کمبود آن به نحوه تغذیه و کنترل عوامل کاهش یا افزایش دهنده جذب آن توجه کرد.

این کارشناس تاکیدکرد: آهن در سنین کودکی، رشد، نوجوانی، بارداری و شیردهی باید به مقدار کافی مصرف شود تا برای این گروه ها ایجاد مشکل نکند.

جوادی خاطرنشان کرد:درصورت تخلیه منابع آهن بدن، علایم کمبود آهن از جمله کم خونی، رنگ پریدگی، کاهش توان جسمی و ذهنی، افزایش موارد ابتلا به بیماری ها به دلیل کاهش توان ایمنی بدن رخ می دهد.

وی اظهار داشت : کمبود آهن در سنین کودکی موجب کاهش توان کودک در انجام تکالیف و یادگیری و سبب کاهش رشد کودک می شود.

جوادی ادامه داد: همچنین کمبود آهن در بارداری علاوه بر خطراتی که برای مادر ایجاد می کند، سبب سقط جنین یا تولد نوزاد نارس می شود.

این کارشناس تغدیه درپایان افزود: مصرف نابجای آهن مکمل یا طبخ غذا در ظروف آهنی می تواند سبب مسمومیت با آهن شود.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد