دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

10 مجوز عجیب شما به شبکه‌های اجتماعی!


 

 
بروز رسانی: شما در هنگام ثبت نام در شبکه های اجتماعی با شرایط عضویت در آن ها موافقت می کنید. اما این شرایط شامل چه فاکتور هایی می شوند؟
در اینجا به 10 مورد از عجیب ترین آن ها اشاره می کنیم. احتمالا برخی از آن ها برای شما هم جالب خواهند بود! با ما همراه باشید!

10 مجوز عجیب که شما به شبکه های اجتماعی دادید!

1- فیس بوک اجازه دارد هر گونه که می خواهد از عکس های شما استفاده کند و یا برای تبلیغات از آن ها بهره تجاری ببرد.

2- شما اگر توسط پلیس دستگیر شده باشید، حق قانونی استفاده از فیس بوک را ندارید.

3- در صورتی که ایمیل شما بسته شده باشد (برای مثال به خاطر عدم رجوع به اکانتتان برای مدت طولانی) اکانت شما به صورت خودکار به صورت تعلیق در آمده و به فیس بوک تعلق می گیرد.

4- کلیه اطلاعات شما شامل مکانتان در سرور های توییتر ذخیره می شود.

5- شما حق کپی برداری از یک نام کاربری را ندارید. بیش از 90 درصد شباهت سبب بسته شدن اکانت شما می گردد. اهالی توییتر می دانند که اگر 90 درصد به یک اکانت شباهت داشته باشند، اکانتشان معلق می گردد.

6- شما در اینستاگرام حق انتشار محتوای جنسی ندارید.

7- اگر اینستاگرام از ایده های شما استفاده سود آور بکند ،شما در آن حقی ندارید.

8- اد کردن کسی که نمی شناسید، در LinkedIn جرم محسوب می شود.

9- حق تبلیغات در سرویس اینستگرام از نظر فنی ممنوع است.

10- دروغ گفتن به طرفداران توسط صاحبان اکانت های وریفای شده جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.

کشک سنتی بخوریم یا صنعتی؟

کشک سنتی بخوریم یا صنعتی؟

کشک سنتی بخوریم یا صنعتی؟
کشک از ماست تازه درست می‌شود.

شایعات درباره کشک زیاد است؛ مثلا می گویند هر ماستی که خراب و کپک زده است و تاریخ انقضایش گذشته، به کارخانه برمی گردانند و کشک می کنند. بعضی ها می گویند روی کشک های خشک به عنوان منبع کلسیم نمی توان حساب کرد؛ زیرا به جای ماست، آرد و نشاسته دارند.

این بهانه ای شد تا با دکتر سیدامیرمحمد مرتضویان، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تقلب های احتمالی در این ماده مغذی گفت وگو کنیم.

کشکی که در بازار موجود است، کشک واقعی است؟

اگر منظورتان کشک صنعتی و مایع است که فرآورده ای لبنی است و از ماست گرفته می شود، اما امکان تخلف هنگام تولید کشک هایی که به طور زیرپله ای تهیه می شوند یا کشک های خشک سنتی وجود دارد. به همین دلیل باید کشک هایی با برندهای معروف و شناخته شده بخرید که نظارت روی آن ها وجود دارد و استاندارد هستند.

این باور درست است که کشک یا دوغ را از ماست ترش شده و تاریخ مصرف گذشته درست می کنند؟

نه، در فرآیند تولید کشک، چنین چیزی تعریف نشده است. کشک از ماست تازه درست می شود، اما ممکن است کارخانه های کوچک و زیرپله ای که تعدادشان هم زیاد است، هر نوع تقلبی انجام دهند. مارک های معتبر چنین تقلب هایی ندارند و وقتی برندی در فروشگاه های بزرگ عرضه می شود، مردم می توانند مطمئن باشند که این محصول بدون مشکل است.

تفاوت کشک صنعتی و سنتی در چیست؟

در روش صنعتی با جوشاندن یا روش های تغلیظ صنعتی این کار را انجام می دهند. افزایش اسیدیته و ترکیب های موجود در ماست غلیظ شده طعم خاصی به ماست می دهد و آن را به کشک تبدیل می کند. افزودنی هایی نیز برای تنظیم اسیدیته به کشک اضافه می شود که pH آن را پایین می آورد. کشک سنتی را نیز زیر نور آفتاب تهیه می کنند. گرمای آفتاب باعث تغلیظ و گرما دیدن کشک می شود و تغییر پروتئین های شیر عامل مزه ترش کشک است. در روش سنتی کشک را کاملا خشک می کنند، اما در روش صنعتی چون قرار است کشک در غذا استفاده  شود، درصد تغلیظ آن را پایین می آورند تا مایع بماند.

چرا برخی کشک ها تیره ترند؟

رنگ کشک به میزان چربی، غلظت و میزان گرما دیدن محصول بستگی دارد. هرچه محصولی غلیظ تر و گرمادیده تر باشد، چربی آن بالاتر و رنگ آن تیره تر و کاراملی تر می شود.

بوی خاص کشک از چیست؟

بوی کشک به بوی ماده اولیه یعنی شیر یا ماست و فرایندهایی که در کارخانه روی آن انجام می شود، بستگی دارد. تمام شیرها بوی یکسانی ندارند. از سوی دیگر، همان طور که گوشت وقتی به شیوه های مختلف طبخ می شود، بوهای مختلفی می دهد، کشک نیز با توجه به فرایندهایی که در معرض آن قرار گرفته، بوی خاصی پیدا می کند. میکروب های موجود در کشک چه میکروب های بیماری زا باشند چه مفید نیز بوی خاص در کشک ایجاد می کنند.

چرا به کشک نمک می زنند؟

اول برای طعم، دوم برای این که افزودن نمک باعث خشک شدن سریع تر کشک می شود و از فساد آن پیشگیری می کند. البته میزان نمک روی باکتری خطرناک بوتولینیوم تاثیری ندارد.

کشک را باید بجوشانیم؟

کشک محلی را بله، چون زمان تغلیظش طولانی و زمان بر است و احتمال دارد آلوده به سم خطرناک بوتولینیوم باشد که در اثر جوشیدن تجزیه می شود. در کشک صنعتی این احتمال کمتر است، ولی گرمادهی مخصوصا اگر روی بسته بندی درج شده باشد، درست مثل قوطی های کنسرو، لازم است. خوشبختانه این سم با کمترین حرارت زود از بین می رود.

کشک مایع را باید در یخچال نگه داشت؟

تمام فرآورده های لبنی جز آن هایی که استریل هستند یا به شکل پودر عرضه می شوند، باید در یخچال بین 7-4 درجه سانتی گراد نگه داشت؛ زیرا حاوی آب هستند و فسادپذیری شان بالاست. بیرون از یخچال میکروب هایی در آن ها رشد می کند که باعث تغییر مزه و طعم کشک و حتی باعث کپک زدن آن می شود.

بعد از آن که در محصول باز شد تا چه مدت قابل استفاده است؟

این مدت زمان از یک کارخانه به کارخانه دیگر متفاوت است و به فرمول ساخت بستگی دارد. معمولا تاریخ انقضا روی بسته بندی محصول درج شده است.

برخی محصولات لبنی قبل از تاریخ انقضا، فاسد می شوند. چرا؟

اشکال اینجاست که خانم خانه محصولی را که در یخچال نگه می دارد، موقع مصرف بیرون می آورد، ولی فورا آن را به یخچال برنمی گرداند. مثلا کشک چند ساعتی با در باز بیرون می ماند تا آشپزی تمام شود بعد دوباره به یخچال منتقل می شود. در این شرایط میکروب های محیط و کپک ها وارد محصول می شوند؛ بنابراین زودتر از موعد مقرر خراب خواهدشد.

و اگر کشکی کپک زد...

توده کپک را هرگز نباید خورد؛ زیرا سرطان زاست. کپک سمی در غذا پخش می کند و گرچه کپک را برمی داریم، سم آن برداشته نمی شود و جوشاندن کشک نیز باعث تجزیه سم نخواهدشد و گاهی حتی آن را سمی تر می کند. پس اگر غذایی کپک زد، باید آن را دور بریزیم. با جوشاندن کشک شاید سلول میکروب بمیرد، اما اجزای این سلول و سم آن در ماده غذایی موجود است و می تواند مولد بیماری باشد. سلول مرده عفونت ایجاد نمی کند، اما می تواند آلرژی زا و محرک باشد.

کشک بی نمک، منبع کلسیم است

دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران

مقدار کلسیم در 30 گرم کشک تازه بدون نمک و چربی بالا، معادل میزان کلسیم یک لیوان شیر برابر 250 سی سی است. به عبارتی کشک منبع خوب کلسیم است؛ اما متاسفانه کشک هایی که به صورت خشک عرضه می شود، حاوی نمک زیادی است که جذب کلسیم را به شدت کاهش می دهد. به همین دلیل است که می گوییم روی کشک خشک به عنوان منبع کلسیم حساب نکنید. از سوی دیگر، در مورد کشک خشک این تردید وجود دارد که آنچه به دستمان می رسد، کشک واقعی نباشد و مخلوطی از نمک و آرد باشد. کشک مایع نیز گرچه نمک کمتری دارد، اما چون در بسته بندی های بی هوازی عرضه می شود، همیشه باید به تاریخ مصرف آن توجه داشت و از نظر آلودگی های میکروبی آن را بررسی کرد. مسئله دیگر در مورد کشک مایع که باعث می شود بگوییم روی آن به عنوان منبع کلسیم حساب نکنید، چربی بالای آن است، زیرا از ماست های پرچرب تهیه می شود و این چربی برای افرادی که چاق هستند یا مشکل چربی خون دارند، اصلا مناسب نیست.

وبگردی

مصرف کنندگان آسپرین بخوانند


مصرف کنندگان آسپرین بخوانند

مصرف کنندگان آسپرین بخوانند
آسپرین دارای خاصیت ضدلختگی خون است.

تحقیقات پژوهشگران استرالیایی نشان می دهد آسپرین نه تنها خطر بروز سکته قلبی و مغزی را کاهش می دهد، بلکه در پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل نیز نقش دارد.

برای انجام این تحقیق 15 هزار فرد بالای 70 سال با هدف بررسی تاثیر مصرف آسپرین در پیشگیری از زوال عقل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد این دارو خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را حداقل 23 درصد کاهش می دهد. 

همچنین افرادی که به طور مرتب از این دارو استفاده می کنند، کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند که شایع ترین نوع زوال عقل است. پزشکان معتقدند تاثیر حفاظتی این دارو بر روی مغز ممکن است به دلیل خاصیت ضدلختگی آن باشد که به بهبود جریان خون در مغز کمک می کند.

وبگردی

آیا موهای چرب بیشتر می ریزند؟


آیا موهای چرب بیشتر می ریزند؟

آیا موهای چرب بیشتر می ریزند؟
یک متخصص پوست و مو می گوید: 
علت اصلی چربی موی سر، ترشح زیاد چربی بعد از سن بلوغ است و 80 درصد افراد مو و پوست چرب دارند.

 پرویز طوسی در پاسخ به این سوال که «علت اصلی چربی موی سر چیست و چگونه درمان می شود؟»، گفت: 

اغلب آدم ها به دلیل تغییر هورمونی بعد از بلوغ غدد چربی پوست سرشان بزرگ تر شده و بالطبع ترشح چربی نیز افزایش می یابد و باید گفت 80 درصد افراد پوست و موی چرب دارند.

وی در مورد درمان چربی موی سر گفت: به جز استفاده از شامپوهای مخصوص موی چرب و شست و شوی بیشتر، راه دیگری برای درمان موی چرب تاکنون دیده نشده است، ولی نباید فراموش کرد که موی چرب ربطی به ریزش مو ندارد و این که افراد فکر می کنند موی چرب زمینه ساز ریزش موست، باور غلطی است.

این متخصص پوست و مو در پاسخ به این که «آیا می توان گفت که پوست چرب صورت باعث می شود تا فرد کمتر دچار چین و چروک شود؟»، گفت: 

این نیز پایه و اساس علمی ندارد و نمی توان گفت که افرادی که پوست چرب دارند، از لحاظ پیری زود رس نسبت به افرادی که پوست خشک دارند، مصون هستند؛ بلکه تنها مصرف کرم های چرب کننده در این افراد کمتر است.

عضو هیئت  علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر این نکته تأکید کرد که افرادی که پوست چرب دارند، بهتر است در شست و شوی صورت دقت کنند تا با استفاده از شوینده های قوی دچار خشکی پوست نشوند؛ همچنین استحمام زیاد در این افراد ممکن است موجب بروز خشکی پوست در ساق پا، ساعد و کمر که غده چربی ندارد، بشود و مصرف مرطوب کننده در این نقاط برای همه افراد توصیه می شود.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

شایع ترین روش ابتلا به ایدز در ایران!


شایع ترین روش ابتلا به ایدز در ایران!

شایع ترین روش ابتلا به ایدز در ایران!
در حال حاضر این امکان وجود دارد که HIV را در مراحل اولیه بیماری با مصرف روزانه یک قرص کنترل کرد.

 

عضو کمیته کشوری ایدز ضمن تاکید بر لزوم توجه بیش از پیش به مقوله «آموزش» جهت پیشگیری از ابتلا به ایدزنسبت به روند رو به رشد ابتلا به این بیماری از طریق روابط جنسی ناسالم هشدار داد. 
دکتر مسعود مردانی با بیان این که شایع‌ترین سن ابتلا به HIV در ایران از دهه دوم زندگی شروع شده و زمینه ابتلا تا دهه چهارم زندگی گسترش دارد، گفت: 
متوسط این سن در ایران بین 20 تا 45 سال است.

وی شایع‌ترین روش‌های ابتلا را در چهار - پنج سال گذشته، استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی مواد دانست و گفت: 
متاسفانه در حال حاضر راه انتقال از طریق مقاربت جنسی در کشور رو به افزایش است.
مردانی عمده تلاش کمیته کشوری ایدز را شناسایی افراد پرخطر، کشف افرادی که مبتلا به ایدز هستند، اما از ابتلای خود اطلاع ندارند و تشویق آن ها به انجام آزمایش ایدز جهت آغاز درمان عنوان کرد و افزود: بر اساس آمار ثبت شده حدود 28 هزار مبتلا به ایدز در کشور وجود دارند. این درحالی است که طبق تخمین‌های سازمان جهانی بهداشت، وجود 80 تا 90 هزار مورد ایدز /HIV در کشور پیش بینی می‌شود. وی افزود: در نتیجه این آمار حدود 70 هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور داریم که یا از بیماری خود خبر ندارند یا آن را کتمان می‌کنند.

این عضو کمیته کشوری ایدز پیشنهاد این کمیته را در زمینه پیشگیری از گسترش HIV/AIDS، شناسایی افرادی که بیشتر در معرض این بیماری هستند و تشویق آن ها در جهت مشاوره و اقدام به انجام آزمایش ایدز عنوان کرد. وی در همین زمینه افزود: عمده افراد در معرض خطر ابتلا به ایدز افرادی هستند که یا در معرض اعتیاد از هر نوعی اعم از تزریقی، استنشاقی و... هستند، سابقه زندان یا رفتارهای پرخطر جنسی دارند. مردانی با ابراز نگرانی از افزایش شیوع ایدز از طریق مقاربت جنسی میان جوانان گفت: 
بنابراین باید این اقشار را تشویق کنیم که از وسایل محافظتی استفاده کرده و همچنین نسبت به انجام آزمایش HIV اقدام کنند تا در صورت ابتلا، بیماری در مراحل اولیه شناسایی شده، از پیشرفت آن پیشگیری شود و از ابتلای دیگران جلوگیری شود.

مردانی افزود: علاوه بر آن، افراد دیگری نظیر روسپی‌ها که آمار آن ها به طور غیررسمی در کشور زیاد است نیز در معرض شدید ابتلا به ایدز قرار دارند. بر همین اساس لازم است که این افراد شناسایی و تحت کنترل و درمان قرار گیرند. وی با تاکید بر اهمیت بحث پیشگیری از ابتلا به HIV/AIDSگفت: 
اقدام در جهت آموزش عمومی و تشویق مردم و بویژه جوانان در جهت انجام آزمایش ایدز به صورت اختیاری از جمله اولویت‌ها و سیاست‌هایی است که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. در این صورت می‌توان با استفاده از روش‌های نوین درمانی از پیشرفت این بیماری در مراحل اولیه ابتلا جلوگیری کرد.

مردانی ادامه داد: در حال حاضر این امکان وجود دارد که HIV را در مراحل اولیه بیماری با مصرف روزانه یک قرص کنترل کرد. بنابراین باید از طریق صداوسیما، اصحاب رسانه، مطبوعات، روحانیون، خانواده‌ها و...آموزش‌های میدانی را برای افراد و بویژه جوانان ایجاد کنیم.
وی در پایان با تاکید دوباره بر بحث آموزش و پیشگیری گفت: 
در حال حاضر کشورهایی مانند استرالیا و کشورهای اروپای غربی دیگر با مشکلی تحت عنوان ایدز مواجه نیستند. علت این مهم نیز مبارزه با ایدز از طریق سلاح برنده، ارزان ، موثر و منطقی "آموزش" است.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : ایسنا