دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

ربنا الذی اعطی کل شیئ خلقه ثم هدی

 
ربنا الذی اعطی کل شیئ خلقه ثم هدی
 
همواره انسان یک نمونه شگفت انگیز برای شناخت به شمار می رود و موارد بی شماری در مورد انسان ناگفته باقی مانده است. در این مقاله به ده واقعیت جذاب درباره مغز انسان خواهیم پرداخت، تا شاید دید بهتری نسبت به مهم ترین عضو بدن خود داشته باشید.
 
واقعیت اول: بیشتر وزن مغز را آب تشکیل می دهد و بخش جامد عمدتا از جنس چربی است.
بیشتر مردم تصور می کنند که مغز به طور کامل جامد است، اما این افراد اشتباه می کنند. 75 درصد مغز را آب تشکیل می دهد. بخش جامد مغز نیز از جنس چربی است و تقریبا 10 تا 12 درصد مغز را تشکیل می دهد. بقیه مغز از جنس پروتئین، هیدروکربن و نمک است.
 
واقعیت دوم: 160,000 کیلومتر رگ خونی در مغز وجود دارد!
این به این معنی است که اگر تمام رگ های خونی مغز را در امتداد یکدیگر قرار دهیم، شما می توانید آن را 4 بار دور کره زمین بپیچانید! یا این که کره ماه را با رگ های مغز دو نفر به زمین متصل کنید.
 
واقعیت سوم: مغز شما بین 10 تا 23 وات برق تولید می کند!
این قدرت برای روشنایی دو لامپ کم مصرف کافی است. بخش عمده ای از این قدرت تولید شده به منظور ارتباط عصبی مغز با دیگر اعضا استفاده می شود.
 
واقعیت چهارم: استفاده از غذای سالم، هوش را افزایش می دهد!
طبق تحقیقاتی که در یک موسسه در نیویورک انجام شده، اگر شما در وعده ناهار غذایی بخورید که هیچ گونه مواد نگه دارنده و یا طعم دهنده مصنوعی نداشته باشد، 14 درصد در تست IQ امتیاز بهتری کسب خواهید کرد. این کشف بسیار چشمگیر است و نشان می دهد که عملکرد مغز به شدت به نوع تغذیه وابسته است.
 
واقعیت پنجم: هر فکری که می کنید ،یک اتصال عصبی جدید در مغزتان ایجاد می کند.
مغز از آن چیزی که تصور می کنید، انعطاف پذیر تر است و به مرور زمان تغییر می کند. اگر در همین لحظه به موضوع جدیدی فکر کردید، مطمئن باشید در مغز شما به همان میزان اتصال عصبی جدید ایجاد شده است.
 
واقعیت ششم: یک فرد معمولی روزانه 70 هزار فکر انجام می دهد!
شما همیشه در حال فکر کردن هستید. با تغییر این تفکرات، شما می توانید به طور کل سیم کشی عصبی مغزتان را تغییر دهید.
 
واقعیت هفتم:خندیدن فرایند پیچیده ای است و از 5 بخش مغز استفاده می کند!
خندیدن موضوع خنده داری نیست، این فرایند بخش های زیادی از مغز را درگیر می کند. خندیدن برای فعال سازی مغز بسیار موثر است و مواد شیمیایی تقویت کننده ای در بدن شما در هنگام خندیدن رها می شود. تحقیقات نشان می دهد که خندیدن برای چند دقیقه در هر روز موجب بهبود وضعیت روحی، افزایش احساس خوشبختی و افزایش عملکرد مغز در خلاقیت می شود.
 
واقعیت هشتم:تردستی موجب تغییرات سریع در مغز می گردد!
تردستی و یادگیری کارهای پیچیده جدید تاثیر بسیار مثبتی بر روی مغز انسان دارد. تردستی و حرکات پیچیده موجب رشد بخش خاصی از مغز می شود، بنابراین اتصالات عصبی در مغز افزایش چشمگیر می شود. همچنین کارها و مسائل پیچیده می تواند موجب رشد چشمگیر مغز گردد.
 
واقعیت نهم: مغز توانایی احساس درد را در هیچ صورتی ندارد!
مغز قادر به حس کردن درد در خود نیست و تنها می تواند درد بخش های دیگر بدن را دریافت کند. در واقع هیچ دریافت کننده دردی در مغز وجود ندارد.
 
واقعیت دهم: ارتفاع مغز انسان 9.3 سانتی متر است!
مغز از آن چیزی که مردم تصور می کنند، کوچک تر است. اندازه مغز 16 در 14 در 9.3 سانتی متر و وزن آن 1.3 کیلوگرم است. در همین 1.3 کیلوگرم 200 میلیون سلول عصبی (نرون) وجود دارد.
 

اضطراب را مدیریت کنید


اضطراب را مدیریت کنید

اضطراب را مدیریت کنید
نوشتن یادداشت های روزانه را آغاز کنید.

اضطراب کلمه ای است که در زندگی روزمره، برای توصیف حالات و احساسات، بسیار استفاده می شود. به طور مثال، هنگام سخنرانی در گردهمایی، هنگام امتحان دادن، هنگام مواجهه با مشکلات مادی و ... از این رو در شرایط فوق، در سخنان خود از این کلمه استفاده می کنیم، ولی به آن توجه چندانی نمی کنیم.

در روان شناسی، اضطراب مرحله پیشرفته تر استرس مزمن است و هنگامی به صورت مشکلی بهداشتی روانی در می آید که برای فرد یا اطرافیانش رنج و ناراحتی به وجود آورد یا مانع رسیدن او به اهدافش شود و یا در انجام کارهای روزانه و عادی او اختلال ایجاد کند. برای درک بهتر موضوع، اضطراب را بررسی می کنیم.

استرس، تنیدگی یا فشار عصبی، در روان شناسی به معنی نیرو و فشار است. هر محرکی که در بدن باعث ایجاد واکنش شود، عامل تنیدگی یا استرس نامیده می شود. به معنایی دیگر، هر عاملی که موجب تنش روح و جسم و از دست رفتن تعادل فرد شود، عامل تنیدگی است.

تنیدگی، واکنش یا واکنش هایی است که در فرد، در اثر حضور عاملی دیگر ( عامل تنیدگی ) به وجود می آید تا تعادل از دست رفته را باز گرداند و باعث بسیج شدن قوای فرد برای مقابله با آن عامل و آماده باش موجود زنده می شود. به عبارت دیگر، استرس در حقیقت پاسخ بدن ما به محیط اطرافمان است. این واکنش اغلب در اثر وقایع خاصی پدید می آید. تغییرات استرس آفرین می توانند فیزیکی، روانی و یا رفتاری باشند. علت های ایجاد کننده استرس را استرسور می نامند و این علل در افراد متغیرند.

واکنش بدن ما نسبت به استرس ها با ترشح برخی مواد شیمیائی - هورمون ها - انجام می شود و حالتی تحت عنوان جنگ و گریز را پدید می آورد.

اصلی ترین هورمون هایی که این حالت را به وجود می آورند، عبارتند از آدرنالین و کورتیزول که توسط غدد فوق کلیوی و بر اثر دریافت سیگنال هایی از هیپوتالاموس مغز، ترشح شده و پاسخ های خاصی را در بدن بر می انگیزند.

در حقیقت پاسخ دفاعی یک مرغ در حمایت از جوجه هایش و یا فرار از مقابل یک شیر درنده توسط سایر حیوانات نیز با همین هورمون ها ایجاد می شوند.

طول عمر آدرنالین کوتاه بوده و در حقیقت برافروختگی های ناگهانی در اثر خشم، گلگون شدن چهره به دنبال استرس شدید و … ناشی از ترشح همین هورمون است. طول عمر کورتیزول بیشتر بوده و باعث اثرات طولانی تر و مزمن تری در فرد می گردد.

ترشح تدریجی و طولانی کورتیزول باعث تخلیه انرژی، کاهش فایده بخشی سیستم ایمنی، کاهش تمرکز حواس و چاقی می گردد.

همه ما به گونه ای در معرض استرس های مختلف قرار داریم، اما نکته جالب اینجاست که برخورد افراد مختلف با استرس و کنار آمدن با شرایط در اشخاص مختلف متفاوت است.

 

علایم و نشانه های متداول بروز اضطراب عبارتند از:

- ناتوانی در تمرکز کردن

- افزایش نگرانی

- ناتوانی در انجام تکالیف و کارها در زمان مشخص

- عدم حضور در کلاس

- تغییر خلق و خو و تحریک پذیری

- تنش

- سردرد

- گرفتگی عضلات

- تغییر عادات تغذیه

- بروز اختلالات خواب

روش های گوناگون برای کاهش و مدیریت اضطراب

- احساس وجود برنامه کنترل و مدیریت صحیح و اصولی بخش مهمی از کنترل و کاهش اضطراب را تشکیل می دهد. آموختن روش های مدیریت مسئولیت ها، پایداری کردن بر اهداف، استراحت کردن و اجرای تکنیک های تمدد اعصاب از جمله مهارت های مدیریت زمان است.

- سعی کنید هدف واحدی برای خود انتخاب کنید که خلق و خوی تان را بهبود ببخشد و از اضطراب تان بکاهد.

- از به تعویق انداختن کارها بپرهیزید. به تعویق انداختن مسئولیت ها و کارها تا دقایق پایانی می تواند بیشتر از زمانی که تکالیف و مسئولیت ها را به موقع انجام دهید ، اضطراب ایجاد کند. به تعویق انداختن کارها، تکالیف و مسئولیت ها می تواند تاثیر مستقیمی بر کیفیت کار، خواب و خلق و خوی تان بگذارد.

- تمرین عادات خواب خوب می تواند نشان دهد که خوب استراحت کرده اید. محرومیت از خواب می تواند سبب ایجاد مشکلات جسمی و روحی و افزایش اضطراب شود.

- مصرف محرک ها - مثل کافئین را- که می توانند سبب ایجاد و تشدید اضطراب شوند ، محدود یا متوقف کنید.

- در حین کارهای تان در طول روز، زمانی را برای استراحت و فعالیت های مفید اختصاص دهید. در حین زمان های استراحت کلاس، مطالعه و کار کردن در فضای آزاد قدم بزنید، موسیقی گوش کنید و ... تا ذهن تان استراحت کند.

- نوشتن یادداشت های روزانه را آغاز کنید. تعداد زیادی از افراد نوشتن یادداشت های روزانه روشی مناسب برای کنترل اضطراب، درک احساسات و تصمیم گیری ها و ... می دانند.

- باید بدانید همه در زندگی شان با محدودیت های گوناگونی مواجه هستند. باید بیاموزید محدودیت های زندگی را بپذیرید و با توجه به آن از خود و دیگران توقع داشته باشید.

- برای اوقات فراغت تان برنامه ریزی کنید.

- شوخ طبعی را وارد زندگی تان کنید. خندیدن می تواند بهترین راه کاهش تنش باشد.

- تلاش کنید از دوستان و خانواده تان کمک بگیرید تا بتوانید اضطراب را از خود دور کنید. مطمئن شوید به طور اختصاصی بر تجربیات منفی تمرکز نکنید. سعی کنید به سه چیز مثبتی که در زندگی تان اتفاق افتاده، فکر کنید و با دیگران در میان بگذارید.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

"گل گاوزبان" سنگ کلیه را دفع می‌کند

"گل گاوزبان" سنگ کلیه را دفع می‌کند

 

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه گفت: 

مصرف گل گاوزبان در درمان ورم کلیه، رماتیسم و نقرس موثر است.

 

علی‌شیر نیازی فرد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، مصرف جوشانده گل گاوزبان را برای تصفیه خون و دفع سنگ کلیه مفید دانست.

 محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه همچنین مصرف گل گاوزبان را در درمان سرماخوردگی مفید عنوان و گفت: 

مصرف جوشانده گیاه بنفشه و ختمی با گل گاوزبان در درمان سرماخوردگی مفید است.

 نیازی فرد مصرف جوشانده گل گاوزبان، دارچین و زنجبیل را در درمان سینه درد و زکام اثرگذار دانست و توصیه کرد: این جوشانده به مدت سه روز مصرف شود.

 

به گفته نیازی فرد، مصرف گل گاوزبان در درمان ورم کلیه، رماتیسم و نقرس موثر است.

 محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه افزود: بر اساس تحقیقات صورت گرفته برای درمان گرفتگی کلیه و سنگ کلیه جوشاندن 20 گرم گل و برگ گیاه گل گاوزبان با نیم لیتر آب سرد به مدت 15 دقیقه و مصرف روزانه چهار استکان به فاصله نیم ساعت مفید است.

 

وی مصرف جوشانده 50 گرم گل گاوزبان در یک لیتر آب را برای درمان سرخک و مخملک موثر دانست.

 

نکاتی ساده برای سلامت روزه‌داران

نکاتی ساده برای سلامت روزه‌داران

پزشکان معتقدند هیچ دلیلی وجود ندارد که روزه‌داران از یک رژیم غذایی سالم در این ماه بی‌نصیب بمانند.
نکاتی ساده برای سلامت روزه‌داران
 روزنامه خلیج تایمز در مطلبی تازه به نکات ساده‌ای که افراد روزه‌دار در طول ماه رمضان باید برای حفظ سلامت خود رعایت کنند، اشاره کرده است:
 
تامین آب مورد نیاز بدن
 
برای آن که در فصل تابستان بدن رطوبت خود را حفظ کند، باید حدود هشت لیوان آب نوشیده شود؛ به همین دلیل در طول ماه رمضان به افراد توصیه می‌شود تاحد امکان در ساعاتی که روزه نیستند، آب بنوشند.
 
به تدریج افطار کنید
 
افراد روزه‌دار باید روزه خود را به تدریج افطار کنند. پزشکان به افراد توصیه می‌کنند افطار خود را با آب آغاز کنند و سپس از غذاهای گرم سبکی همچون سوپ، سالاد یا فنجان کوچکی آب‌میوه طبیعی مصرف کنند. همچنین در این ماه به افراد توصیه می‌شود از خرما به دلیل دارا بودن منیزیم، پتاسیم و فیبر خوراکی غافل نشوند.
 
مواد خوراکی دیرهضم مصرف کنید
 
مصرف نان‌های سبوس‌دار، گندم، جو، مواد خوراکی تازه همچون میوه و سبزیجات که میزان کمی قند دارند و سرشار از کربوهیدرات هستند، باعث می‌شود فرد روزه‌دار کمتر در طول روز احساس گرسنگی کند.
 
خودداری از مصرف مواد خوراکی قندی و نمکی
 
مصرف غذاهای فرآوری شده یا حاوی میزان بالایی ادویه‌جات و نمک در این ماه توصیه نمی‌شود؛ چرا که بدن مواد قندی را به سرعت تجزیه کرده و احساس گرسنگی سریع تر به سراغ فرد می‌آید.
 
 

این میوه را در ماه رمضان فراموش نکنید


این میوه را در ماه رمضان فراموش نکنید

این میوه را در ماه رمضان فراموش نکنید
خرما به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان است.

علی زهتاب کارشناس تغذیه اظهار داشت: درخت خرما یا نخل از گیاهان بسیار قدیمی و مقدس است که نامش در قرآن مجید 42 بار تکرار شده است و مسلمانان آن را از میوه های بهشتی می دانند.

وی ادامه داد: این میوه سرشار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است که تقریباً در هر 100 گرم خرما 14  میلی گرم ویتامین C موجود است. همچنین دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم است که هر کدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارد.

زهتاب با بیان این که خرما به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان است، تصریح کرد: استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است؛ چرا که این میوه، قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران می کند و به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است ، به تحرک وا می دارد.

وی گفت: مصرف خرما در کنار کربوهیدرات و محصولات آردی موجب می شود، در طول روزه داری، کربوهیدرات به آرامی در بدن آزاد شده و انرژی لازم برای فعالیت روزانه بدن تامین و بدن یک باره دچار افت قند نشود.

زهتاب ادامه داد: در ماه مبارک رمضان، رژیم پرفیبر بسیار مناسب تر و سالم تر از رژیم غذایی کم فیبر است که با توجه به این مهم ، کارشناسان صنایع غذایی طلوع سلامتی پس از انجام تحقیقات و بررسی های لازم اقدام به طراحی محصول شیرینی خرمایی کرده اند که با دارا بودن پتانسیل های لازم نیاز تغذیه ای مصرف کنندگان را در زمان روزه داری را فراهم می کند.

وی گفت: بر همین اساس، بهترین رژیم غذایی در ماه مبارک رمضان، رژیمی است که حاوی مایعات و قندهای ساده و قابل جذب سریع باشد؛ چرا که در زمان افطار قند خون در پایین ترین حد خود قرار دارد که می تواند یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد و  با داشتن رژیم غذایی حاوی خرما می توان از ضعف پیش از افطار جلوگیری کرد.

مدیرعامل شرکت طلوع سلامتی ادامه داد: همچنین به منظور حفظ ارزش تغذیه ای شیرینی های خرمایی، مواد طبیعی در این محصول به کار رفته و در آن از هیچ گونه مواد نگه دارنده ای استفاده نشده، تا با در نظر گرفتن نیاز روزانه هر فرد به غذای سالم و حفظ مواد طبیعی موجود در آن، این محصول بتواند سهم بزرگی در جلب رضایت و سلامت مصرف کنندگان ایفا کند.

لازم به ذکر است، کارشناسان تغذیه توصیه می کنند، وعده افطاری با خرما،  آب  گرم،  چای  کمرنگ و شیر  شروع شود که با مصرف این مواد، نیاز شدید بدن به مواد قندی به سرعت برطرف شده و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا می کند.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند