دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

مرهم معده درد را می شناسید؟



مرهم معده درد را می شناسید؟

به گفتۀ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، مصرف لیموشیرین، بر خلاف تصور عموم، برای مبتلایان به درد و ورم معده، مفید است.

دکتر مسعود کیمیاگر افزود: لیمو شیرین اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن تلخ می شود که علت اصلی آن، لیمونین و نارنجین موجود در لیمو شیرین است. ترکیب این مواد با اکسیژن هوا موجب تلخی لیمو شیرین می شود.

وی گفت: در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه ای خنک و مفید در رفع التهاب و تشنگی نام برده می شود. ویتامین C موجود در لیمو شیرین، ماده ای پیشگیری  کننده از ابتلا به سرطان است. لیمو شیرین برای مبتلایان به ناراحتی معده مفید است. معمولا توصیه پزشکان به افراد مبتلا به زخم و ورم معده یا سایر بیماری های گوارشی، مصرف نکردن هر نوع میوه و سبزی خام است، زیرا به علت افت کارایی معده، این افراد توانایی هضم فیبر موجود در این مواد را ندارند و متعاقب مصرف میوه و سبزی خام، دچار درد معده شدید می شوند، اما بررسی های مکرر نشان می دهد مصرف لیمو شیرین نه تنها برای افراد مبتلا به معده  درد مضر نیست، بلکه به ترمیم هر چه سریع  تر معده نیز کمک می کند و مصرف روزانه یک عدد لیمو شیرین در مبتلایان به ناراحتی معده ضروری است.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

توزیع کارت هوشمند ملی از ۲۲ بهمن



توزیع کارت هوشمند ملی از ۲۲ بهمن

محمد ناظمی اردکانی در مراسم روز ملی ثبت احوال کشور که در سالن همایش های وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: این سازمان دو نقش حاکمیتی و زیرساختی را برعهده دارد.

وی افزود: ثبت وقایع 4 گانه حیاتی و صدور اسناد هویتی برای ایرانیان در اقصی نقاط کشور و جهان برعهده سازمان ثبت احوال است.

ناظمی اردکانی با اشاره به این که از فرآیند های سنتی رهایی پیدا کرده ایم و به وضعیت نوینی رسیده ایم، گفت: در افق بلند مدت سازمان ثبت  احوال عهده دار زیرساخت های دولت الکترونیک است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر نظام جامع ایرانیان را در جهان پایه گذاری  کرده ایم و برای تحقق این هدف 4 راهبرد اساسی مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: ثبت وقایع حیاتی (ولادت، فوت، ازدواج و طلاق) در مهلت قانونی 10 تا 15 روز انجام می گیرد و در این مدت به صورت آنلاین و لحظه ای اقدام می شود.

رئیس سازمان ثبت  احوال کشور بیان داشت: در حال حاضر در مدت قانونی مدنظر بیش از 97 درصد از ولادت و 95 درصد از فوت ها، به شکل آنلاین انجام می شود.

ناظمی اردکانی یادآور شد: در دو سال اخیر شناسنامه ها به صورت مکانیزه صادر می شود.

وی درباره کارت هوشمند ملی بیان داشت: یکی از مهم ترین پروژه های آتی کشور صدور کارت هوشمند ملی است که مطالعه آن یک سال به طول کشید.

ناظمی اردکانی یادآور شد: در 22 بهمن امسال کارت هوشمند جدید جایگزین کارت های ملی می شود و این اقدام نیاز دارد که باید تمامی شهرستان ها تجهیزات اولیه را خریداری کنند.

رئیس سازمان ثبت  احوال کشور افزود: در حال حاضر شهرستان ها این آمادگی را دارند و در آینده ای نزدیک تمامی شهرستان های کشور مجهز به سیستم مورد نظر برای صدور کارت هوشمند ملی می شوند.

وی یادآور شد: در اوایل سال جاری تمامی دفاتر ثبت اسناد به پایگاه جمعیتی ثبت احوال متصل شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سازمان ثبت احوال نخستین سازمانی است که نسبت به آرشیو الکترونیکی اسناد خود که حدود 120 میلیون سند می شود، اقدام کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر سالانه در کشور یک میلیون و 400 هزار نفر متولد و حدود یک میلیون نفر فوت، 900 هزار ازدواج و 150 هزار طلاق ثبت می شود.

وی درباره نرخ باروری در کشور اظهار داشت: نرخ باروری در کشور به یک و هفت دهم سقوط کرده است و بیشتر خانواده ها تک فرزندی هستند ؛لذا با این روند در 30 سال آینده به نقطه صفر می رسیم و تعداد فوت و ولادت در کشور یکسان می شود و با سقوط جمعیتی مواجه خواهیم شد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور خاطرنشان کرد: در راستای انتخاب نام مناسب مهندسی فرهنگ نام گزینی هر ساله در سالروز ولادت پیامبر اکرم برگزار می شود. با توجه به عقبه فرهنگی کشور نام های قدسی مانند محمد با 8 میلیون ثبت و فاطمه با 12 میلیون ثبت بیشترین فراوانی را داشته است.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

ویندوزتان را این گونه خوب بتکانید!



ویندوزتان را این گونه خوب بتکانید!

اصولا آشغال ها و چیزهای مزاحم ماندگارند و تنها اطلاعات ماندگار در رایانه روی هارددیسک است. این داده های اضافی و احتمالا سربار، می توانند راندمان را پایین بیاورند و از میان برداشتن آن ها معمولا تاثیر ملموسی در رایانه می گذارد.

بهتر است برای خلاص شدن از دست آشغال های رایانه از ابزاری مانند TuneUp Utilities استفاده کنید که برای هر کاری، امکانات ویژه ای دارد.

رجیستری اولین بخشی است که در پیکربندی سیستم عامل موثر است. کلید های اضافی و یا خراب، همیشه باعث بروز خطاهایی در پشت صحنه سیستم عامل می شوند که سیستم عامل این خطاها را بی دخالت کاربر مدیریت می کند، اما بخشی از راندمان را فدای این کار می کند.

StartUp رایانه و مجموعه سرویس هایی که عملا هیچ گاه به کار نمی آیند، حتی از کلیدهای رجیستری نیز بیشتر راندمان سیستم را کاهش می دهند.

هر برنامه ای که به طور دائم از آن استفاده نمی کنید، نباید در StartUp ویندوز باشد. با استفاده از MSconfig هم می توانید سرویس ها و برنامه های آغازین را مدیریت کنید.

سیستم عامل ویندوز به طور دائم نسخه های پشتیبانی تهیه می کند. این نسخه ها در زمان طولانی کهنه و به دردنخور می شوند؛ اما ویندوز معمولا آن ها را نگه داری می کند. TuneUp Utilities به شما این امکان را می دهد تا تمامی فایل هایی که مطلقا به درد نمی خورند، حذف کنید.

نگاهی به فهرست برنامه های نصب شده در رایانه خود بیندازید. اگر مدت زیادی از عمر سیستم عامل شما گذشته باشد، قطعا برنامه های به درد نخوری در این فهرست می بینید که همیشه برای بالا آمدن سیستم عامل و باز کردن پنجره های مدیریت سربار هستنـد؛ اما معلوم نیست چرا آن ها را Uninstall نکرده اید. علاوه بر این بعضی از این برنامه ها و به خصوص بازی  های رایانه ای بسیار حجیم هستند و حجم قابل توجهی از فضای هارددیسک را اشغال می کنند؛ در حالی که دیگر هرگز به درد نمی خورند.

بهتر است خیلی سریع از هر برنامه ناکارآمد دل بکنید و آن ها را حذف کنید و دوباره رجیستری را تمیز کنید؛ چرا که در اکثر مواقع حذف برنامه ها، کلیدهای به درد نخوری از خود به جای می گذارد.

در نهایت و پس از حذف فایل های اضافی، Defragment را اجرا کنید تا هارددیسک رایانه شما از فایل های چند تکه شده خالی شود و سرعت قرائت فایل ها از هارددیسک و به تبع راندمان رایانه شما افزایش یابد.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

شش صبحانه مفید برای بهبود عملکرد مغز



شش صبحانه مفید برای بهبود عملکرد مغز


شش غذای مغز در وعده صبحانه می تواند عاملی برای ارتقای وضعیت مغزی فرد در طول روز باشد. خوردن یک صبحانه سلامت می تواند موتور مغز را با قدرت بسیار روشن کرده و به بهره وری و تمرکز در طول روز کمک کند. این شش ماده غذایی در صورتی که در وعده صبحانه گنجانده شوند، تأثیرات بسیاری در عملکرد مغز خواهند گذاشت.

تخم مرغ

کولین به عنوان شبه ویتامین B که در تخم مرغ وجود دارد، نقش مهمی در عملکرد مغز و حافظه دارد. در تحقیقاتی که از 1400 مرد و زن انجام شده و نتایج آن در مجله تغذیه بالینی منتشر شده، مشخص شده است افرادی که غذاهای دارای کولین مصرف می کردند، در آزمایش های حافظه و یادگیری کلامی بهتر از دیگران عمل کرده اند. تخم مرغ همچنین دارای پروتئین با کیفیتی است، این پروتئین با ثابت نگاه داشتن قند خون به فرد کمک می کند تمرکز کند و برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشد. مهم نیست که تخم مرغ در وعده صبحانه به صورت املت، همزده و یا پخته مصرف شود، آنچه اهمیت دارد این است که تخم مرغ منبع غنی مواد مغذی است که مغز و بدن را در تمام طول صبح تأمین می کند.

غلات

محصولات دارای غلات در وعده صبحانه دارای اهمیت هستند، چرا که بدن ما کربوهیدرات را به گلوکز تبدیل می کند. گلوکز نیز سوخت دارای اولویت مغز است. غذاهای غنی از غلات و یا دارای غلات کامل دارای ویتامین بی هستند، ویتامینی که برای تمرکز و سالم ماندن مغز حائز اهمیت است. توصیه کلی این است که نیمی از غلات مصرفی خود را از غلات کامل تأمین کنید. برای رسیدن به انرژی ثابت و عملکرد مغزی بهتر، توصیه شده است که غلات خود را با پروتئین مصرف کنید. چند ترکیب ساده غلات و پروتئین می تواند قدرت مغز را در طول صبح افزایش دهد .برخی از این ترکیب ها نان تست همراه کره بادام زمینی، وعده های تهیه شده با جو به همراه خانواده توت ها و یا نان های تست شده همراه با تخم مرغ همزده هستند.

انگور

تحقیقات نشان می دهد که مصرف انگورهای مختلف سبز، قرمز و سیاه نقش مهمی در بهبود دفاع آنتی اکسیدانی ما دارد و سلامت مغز را ارتقا می دهد. در تحقیقات اولیه به نظر می رسید که انگورها به وسیله بی اثر کردن تنش اکسایشی و تورم به سلامت مغز کمک کرده و یا فعالیت برخی ژن های خاص مرتبط با بیماری های ناشی از کهولت سن مغز را هدف می گیرند.

بادام

بادام منبع عالی از ویتامین هایی است و 37 درصد میزان توصیه شده جذب روزانه این ویتامین با خوردن 23 عدد بادام تأمین می شود. تحقیقاتی که در مجله همه گیری شناسی آمریکا منتشر شده ،نشان می دهد که جذب ویتامین ای به ممانعت از تحلیل شناختی مغز به ویژه در سالخوردگان کمک می کند. بادام همچنین ترکیب سالمی از پروتئین ها، فیبرها و چربی های سالم است که سطح قند خون را حفظ می کند و موجب می شود که فرد در طول روز متمرکز و با انرژی بماند.

جو

جو دارای آهن، روی، پتاسیم و ویتامین های بی و همچنین مواد مغذی است که به رشد مغز و عملکرد آن با ظرفیت کامل کمک می کند. فیبر موجود در جو به احساس سیری تا وعده بعدی کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد کودکانی که در وعده صبحانه غذای تهیه شده با جو می خورند، 20 درصد عملکرد بهتری در آزمون ها دارند تا کودکانی که غلات شکردار می خورند. می توان این وعده غذایی را با آجیل، دارچین و یا موز صرف کرد.

سیب

سیب ها سرشار از کرستین هستند، کرستین یک آنتی اکسیدان است که از سلول های مغز محافظت می کند و براساس تحقیقات محققان دانشگاه کورنل، کرستین از سلول های مغزی در مقابل حملات رادیکال های آزاد حفاظت می کند. مصرف یک سیب در وعده صبحانه با پوست حائز اهمیت است چرا که حجم بالایی از کرستین سیب در پوست آن وجود دارد.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

بعد از غذا نفخ می کنید؟ این میوه را بخورید



بعد از غذا نفخ می کنید؟ این میوه را بخورید


کیوی حاوی آنزیمی است که به هضم پروتئین های گوشت قرمز، محصولات لبنی و ماهی کمک می کند.

بعد از نوش جان کردن غذای سنگین نفخ می کنید؟ یک عدد کیوی میل کنید.

_ به عقیده محققان نیوزلندی این میوه خوشمزه حاوی آنزیم موثری است که روند هضم گوشت، ماهی و محصولات لبنی را سرعت بیشتری می دهد.

_ کیوی سرشار از ویتامین C می باشد. میزان این ویتامین در کیوی حتی بیشتر از پرتقال است.

_ اگر این میوه به همراه توت فرنگی خورده شود، آنتی اکسیدان های زیادی به بدن می رسد.

_ محققان روی تأثیر این میوه در هضم غذا بررسی هایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که کیوی حاوی آنزیمی به نام «آکتینیدین» است که به هضم پروتئین های حیوانی کمک می کند.

در واقع محققان به این نتیجه رسیدند که وجود آنزیم «آکتینیدین» کیوی باعث هضم سریع تر پروتئین های حیوانی می شود. این آنزیم پروتئین ها را سریع تر از دیگر آنزیم های گوارشی هضم می کند. در واقع محققان به این نتیجه رسیدند که به کمک کیوی دیگر بعد از مصرف محصولات لبنی، گوشت قرمز و ماهی دچار سنگینی معده و نفخ نمی شوید.

اگر پروتئین ها سریع تر در معده هضم شوند، راحت تر و سریع تر هم جذب روده شده و مورد استفاده بدن قرار می گیرند. داخل معده فعالیت های آنزیمی مختلفی وجود دارد که به عمل هضم کمک می کند.

زمانی که معده زودتر خالی شود، باعث می شود که احساس ناخوشایند معده کاهش یابد. برای همین هم مصرف میوه ای مانند کیوی به عنوان دسر می تواند به هضم غذاهای سرشار از پروتئین کمک کند. به عقیده  محققان یک عدد کیوی می تواند احساس ناخوشایند نفخ و مشکلات معده را کاهش  دهد.

_ توجه داشته باشید که خوردن کیوی می تواند در بچه های کم سن و سال حساسیت ایجاد کند.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند