دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

راهکارهایی ساده برای جلوگیری از سفید شدن موها



راهکارهایی ساده برای جلوگیری از سفید شدن موها

با بالاتر رفتن سن، پوست پیرتر و موها سفید می شود. این روند طبیعی پیر شدن است و برای همه آدم ها اتفاق می افتد. نمی توانیم جلو آن را بگیریم؛ اما مطمئناً می توانیم از پیری زودرس و سفید شدن زودرس موهایمان جلوگیری کنیم.

با دنبال کردن نکات زیر می توانید احتمال حفظ رنگ موهای طبیعی تان را برای مدتی طولانی تر بالا ببرید.

چند نکته درمورد سفید شدن موها

موها وقتی شروع به از دست دادن رنگدانه های طبیعی خود به نام ملانوسیت ها می کنند، سفید می شوند. علت اصلی سفید شدن موها بالا رفتن سن است؛ اما عوامل مختلف دیگری مثل ژنتیک، استرس، تغذیه بد یا مشکلات سلامتی و همچنین بعضی انتخاب ناسالم برای سبک زندگی، در آن تاثیر دارند. اما اگر واقعاً همه نکاتی را که در پایین ذکر می کنیم، در زندگی روزمره خود به کار ببندید، می تواند سرعت سفید شدن موهایتان را کاهش دهید.

_ هر چه بیشتر سیگار بکشید، موهایتان سفیدتر می شود

سیگار کشیدن یکی از بدترین انتخاب های ناسالم برای سبک زندگی است. سیگار کشیدن روند پیری را برای کل بدن ازجمله موهایتان تندتر می کند. بنابراین اولین کاری که برای کند کردن سفید شدن موهایتان انجام می دهید، ترک سیگار باشد.

_ با قهوه، الکل و غذاهای آماده خداحافظی کنید

مصرف الکل و کافئین و همچنین رژیم غذایی که به مقدار زیاد در آن از موادغذایی ناسالم استفاده می شود، برای پوست و موهایتان بسیار بد است و موجب پیری زودرس می شود.

_ از مصرف غذاهای فراوری شده خودداری کرده و مصرف آرد سفید و قندهای تصفیه شده را محدود کنید

این موادغذایی فقط سطح انرژی تان را پایین آورده و درعوض چیزی از آن ها دریافت نمی کنید. بدن و موهای شما برای جوان ماندن نیاز به موادغذایی سالم دارند.

_ آب رمز کار است

اگر به اندازه کافی به بدنتان آب رسانی نشود، مواد مغذی برای رسیدن به فولیکول های موهایتان به زحمت می افتند. کمبود آب و موادمغذی موجب سفید شدن زودتر موهایتان خواهند شد.

_ استرس دارید؟

یکی از دلایل سفید شدن موها می تواند استرس و اضطراب باشد. فشارهای طولانی مدت عصبی، نگرانی، اضطراب و سایر حالات روانی مشابه می تواند موجب سفید شدن ناگهانی موها شود. با تمرینات تمدد اعصاب و تکنیک هایی مثل یوگا، تنفس عمیق، مدیتیشن و امثال آن، استرس خود را کاهش دهید. یک ملحفه خوب نه تنها باعث می شود بهتر بخوابید، بلکه سفید شدن موهایتان را هم کندتر می کند. خواب کافی هم راه خوبی برای کاهش استرس است و هم بدن، پوست و موهایتان را سالم نگه می دارد.

_ ورزش روزانه هم کمک می کند

داشتن گردش خون و جریان خون خوب برای جلوگیری از سفید شدن زودهنگام موها لازم است و باعث می شود مواد مغذی لازم راحت تر به موها و کف سرتان برسد. در واقع، مصرف موادغذایی خوب، ویتامین ها و موادمعدنی اگر قرار باشد به فولیکول های موهایتان نرسد، به هیچ دردی نمی خورد. برای اطمینان از داشتن گردش خون خوب، باید سرتان را به طور منظم با روغن های مناسب ماساژ دهید و همچنین به طور منظم و روزانه ورزش کنید تا گردش خونتان را بالا ببرید.

_مصرف بیشتر مرغ هم سفید شدن موها را کندتر می کند؟

برای تولید ملانین، رنگدانه های موهایتان، به پروتئین نیاز است. برای جلوگیری از سفید شدن موها، باید به مقدار کافی موادغذایی سرشار از پروتئین مثل بوقلمون، مرغ، سیریال ها و سویا مصرف کنید.

 

_ ویتامین های گروه B را مصرف کنید

کمبود ویتامین های گروه B، مثل ویتامین B2، B6 و B12، می توند موجب سفید شدن زودهنگام موها شود. باید غذاهایی سرشار از این ویتامین ها مثل نان های غلات کامل، سیریال ها، موز، تخم مرغ، لبنیات، مرغ، گوشت و سبزیجات برگ سبز مصرف کنید. همان چیزی را به دست می آورید که می خورید

 

_ کمبود مس به طور قابل  توجهی در سفید شدن زودرس موها اثر دارد

یکی از بهترین راه  ها برای جلوگیری از این مسئله خوردن موادغذایی سرشار از مس مثل شلغم، اسفناج، جگر گاو، دانه آفتابگردان، بادام هندی، عدس، بادام، زرده تخم مرغ و قارچ، می باشد.

_ موادغذایی حاوی ید را به سبد خرید روزانه تان اضافه کنید

ید ماده معدنی دیگری است که برای حفظ رنگ موها بسیار مهم است. موادغذایی سرشار از ید عبارتند از: موز، هویج، اسفناج و ماهی. و سلنیوم! سلنیوم هم می تواند به جلوگیری از سفید شدن موها کمک کند. موادغذایی سرشار از سلنیوم عبارتند از: صدف خوراکی، تن، سالمون، ذرت، گندم، دانه سویا، گردو، آجیل و دانه آفتابگردان.

درمان های خانگی برای موها چطور؟

درمان های خانگی خوبی برای کندتر کردن روند سفید شدن موها وجود دارد. اگر واقعاً دوست دارید از آن ها استفاده کنید، بایدتان باشد که این درمان ها باید به طور منظم انجام شوند. در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

1 - آملا (Amla)

یک نوع انگور فرنگی هندی است و یکی از بهترین درمان ها برای جلوگیری از سفید شدن موهاست. فقط کافی است که خمیر آملا را به صورت منظم به پوست سرتان بمالید.

2 - فوتی (Fo-ti)

یک نوع گیاه چینی است که به آن عصاره جوانی و طول عمر هم می گویند و قرن هاست که برای جلوگیری از سفید شدن موها و پیری زودرس مورد استفاده قرار می گیرد.

3 - پوست سرتان را با روغن نارگیل و لیمو ماساژ دهید. این هم یک راه عالی برای جلوگیری از سفید شدن موهاست. اگر دستورات بالا را واقعاً رعایت کنید، سفید شدن موهایتان را کندتر کرده و می توانید رنگ طبیعی موهایتان را برای مدت طولانی تری نگه دارید.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

استرس مداوم برای مغز خطرناک است



استرس مداوم برای مغز خطرناک است

تحقیقات اخیر نشان می دهند که استرس مداوم بر توانایی ذهنی، دقت و همچنین حافظه  کوتاه مدت تاثیر منفی می گذارد.

پژوهشگران امریکایی دریافتند هورمون های استرس  موجب می شوند که بخشی از مغز قادر به دریافت ماده  گلوتامات نباشد. این ماده به عنوان یک سنسور در مغز عمل می کند ، به همین دلیل از اهمیت بسیاری برخوردار است و در نهایت این شرایط با اختلال در حافظه کوتاه مدت همراه خواهد بود.

ادامه این مطالعات نشان داد که نوجوانان بیشتر از بزرگسالان نسبت به استرس مداوم آسیب پذیرند، زیرا ساختار مغزی آن ها در حال تکامل است. استرس زیاد در سنین نوجوانی می تواند عامل بیماری های روحی در بزرگسالی باشد.

دانشمندان معتقدند اختلال در انتقال  گلوتامات یکی از مهم ترین دلایل ابتلا به بیماری های روحی است.

شرح و نتایج این تحقیق در نشریه  نورون به چاپ رسیده است.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

مبارزه با آلودگی هوا به کمک طب سنتی



مبارزه با آلودگی هوا به کمک طب سنتی

سازمان جهانی بهداشت فهرست آلوده ترین شهر های دنیا را اعلام کرد.

اهواز، سنندج، کرمانشاه و یاسوج جزو 10 شهر آلوده دنیا هستند. اهواز نخستین شهر آلوده جهان است. چند سالی است که استان های غربی کشور شرایط نامناسب آب و هوایی را تجربه می کنند. بیماری هایی که آسمان خاکستری و قرمز این شهرها به همراه می آورد، فقط مختص مردمان این شهر ها نیست. ریز گردها یا همان ذرات کوچک تر از 2.5 میکرون به تهران و شهر های شمالی نیز رسیده است. طی روزهای اخیر پایتخت نیز در شرایط ناسالم به سر می برد. به گزارش شرکت کنترل کیفیت هوا، با افزایش غلظت ذرات معلق و کاهش دید افقی، هوای تهران برای گروه های حساس در شرایط ناسالم قرار گرفت. به نظر نمی رسد که افراد بتوانند اقلیم و محل زندگی خود را به آسانی و در زمان کوتاه تغییر بدهند. به همین دلیل توصیه های پزشکی برای کسانی که در محیط های آلوده زندگی می کنند، می تواند مفید باشد.

دکتر مهدی فهیمی، پژوهشگر طب سنتی گفت: مردم باید بتوانند عوارض ناشی از ریزگردها را که آسیب های جدی به دستگاه تنفس فوقانی و تحتانی، دستگاه گوارش و پوست وارد می کند، کم کنند. خروج سموم از دستگاه های تنفسی و گوارشی و پوست به عنوان وسیع ترین ارگان بدن از اهمیت زیادی برخوردار است. همزمانی افزایش ریزگرد ها با هوای پاییزی که طبیعتی سرد و خشک دارد، می تواند درجه مشکلات ذکر شده را بیشتر کند. بیرون از خانه دست ما برای تغییر شرایط باز نیست؛ پس باید در منزل سبک زندگی تغییر کند.

در این شرایط باید غذاهایی را که تولید خشکی در بدن می کند، محدود کنیم. سرخ کردنی ها، ادویه جاتی که رطوبت بدن را کم می کنند مانند زردچوبه، گیاهانی مانند سیر با حجم زیاد و گیاهان گرم مزاج مانند فلفل که دمای بدن را زیاد می کند، برای این شرایط مناسب نیستند. این غذاها شانس دفع سم را از بدن کم می کنند. وی توصیه کرد: در این مدت غذاهای آب پز، بخارپز، انواع آش ها و سوپ ها را مصرف کنید تا دستگاه گوارش برای دفع سموم آب مورد نیاز را داشته باشد. استفاده از شیر به صورت روزانه و مرتب باعث دفع ترشحات زائد ریوی و دستگاه گوارش می شود. استفاده از کاهو در حجم زیاد در طول روز توصیه می شود. همچنین برای این که آبریزش بینی بیشتر شود، از مقدار کمی پیاز خام استفاده کنید. مصرف عطسه آورها برای کمک به دستگاه تنفسی جهت تخلیه شش ها از ترشحات توصیه می شود. این متخصص طب سنتی به سیگاری ها نیز توصیه کرد که مصرف سیگار و انواع دخانیات را به حداقل خود برسانند. وی گفت: رطوبت هوای خانه را به هر طریقی (بخور سرد برای افرادی که مزاج گرم دارند و بخور آبگرم برای کسانی که مزاج سرد دارند) افزایش دهید. شب تا صبح دستگاه بخور در منزل ها کار کند تا رطوبت در دستگاه تنفسی بالا برود و همچنین با خشکی پوست مبارزه کنیم.

دکتر فهیمی برای بهبود شرایط گوارش گفت: کسانی که یبوست دارند، حتما از مسهل ها استفاده کنند تا فشار بر کبد به حداقل خود برسد. آلو بخارا، سیب قرمز و آب، خاکشیر با آب ولرم به صورت ناشتا کمک می کند تا سموم از بدن خارج شود. اگر کسی با این روش ها حال عمومی اش خوب نشد، می تواند از دم کرده گل سرخ و برگ سنا به نسبت برابر استفاده کند. توصیه برای نوشیدن آب زرشک و آب انار و شربت انار (مخلوط رب انار و آب و درصورت تمایل شکر) در وعده عصر بسیار جدی است.

وی تأکید کرد: تمام بیماری ها وارد بدن همه افراد می شود یا بدن شما آنقدر قوی است که بیماری را دفع می کند یا بدن ضعیف و خشک است و عامل بیماری مانده و زایش می کند. سل سارکوئیدوز و انواع بیماری های عفونی با کم شدن رطوبت در بدن می تواند خود را نشان بدهد. وقتی رطوبت کم می شود، قدرت شست وشو دادن سلولی در تمام اعضای بدن کاهش می یابد. یقینا نوشیدن نوشیدنی های شیرین و با مواد نگه دارنده و رنگ های خوراکی مانند نوشابه ها و ماء الشعیر ها در این وضعیت می تواند به بدن ضرر برساند.

دکتر سید علی جواد موسوی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز نقش آلودگی های داخل خانه را به مراتب مهم تر از آلودگی های بیرون از خانه دانست و گفت: آلودگی های خارج از خانه بیشتر در افرادی تأثیر دارد که زمینه  بیماری های ریوی داشته باشند. بیماران مبتلا به آسم، برونشیت و کودکان و افراد سالمند بیشتر تحت تأثیر آلودگی های بیرون از منزل قرار می گیرند. حتی الامکان از خانه بیرون نروند. بنابراین بهتر است درزهای پنجره ها و درها را بگیرید. در هنگام رانندگی شیشه های پنجره را باز نکنید. این افراد می توانند از ماسک استاندارد N90 استفاده کنند. این ماسک تا حدی از عبور گردوغبار جلوگیری می کند.

این فوق تخصص ریه گفت: مهم ترین منشأ آلودگی های هوا در منزل سیگار است. نحوه پخت وپز و عادت اسفند دود کردن در منزل و استفاده از شومینه و سوزاندن گاز به عنوان سیستم گرمایشی منزل نیز از عوامل آلوده شدن خانه به شمار می روند.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

چگونه از زوال عقل پیشگیری کنیم؟



چگونه از زوال عقل پیشگیری کنیم؟

بر اساس مطالعه ای که در دانشگاه پزشکی شیکاگو انجام شد، رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از سبزیجات، میوه ها، ماهی و روغن زیتون می باشد، سرعت زوال ادراک و شناخت در افراد مسن را کاهش می دهد. نتایج این تحقیق در مجله تغذیه بالینی امریکا به چاپ رسیده است.

برای انجام این پژوهش 3759 فرد سالمند 65 سال و بالاتر انتخاب شدند. این افراد هر سه سال یک بار مورد ارزیابی شناختی و ادراکی که شامل تست های حافظه و مهارت های پایه ای ریاضی بود، قرار گرفتند. همچنین از آن ها خواسته شد که به پرسشنامه ای در مورد مواد غذایی مصرفی خود که شامل 139 مورد (غلات، روغن زیتون، گوشت قرمز و ...) بود، پاسخ دهند.

نتایج نشان داد در سالمندانی که رژیم غذایی منطبق با الگوی غذایی مدیترانه ای شامل مصرف روزانه میوه، سبزی، حبوبات، روغن زیتون، ماهی، سیب زمینی و غلات سبوس دار داشتند، سرعت کاهش قدرت شناخت و ادراک به مراتب کمتر از سایر افراد است.

تحقیقات پیشین نشان داده بودند که رژیم غذایی مدیترانه ای خطر ابتلا به بیماری های قلبی، برخی سرطان ها و دیابت را کاهش می دهد. در مطالعه اخیر مشخص شد که افزودن سبزیجات، روغن زیتون و ماهی به رژیم غذایی با کاهش روند پیری مغز و جسم همراه است.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

چربی شیرهای پرچرب واقعی نیست



چربی شیرهای پرچرب واقعی نیست

برخلاف تصور بسیاری از ما شیر پرچربی که به صورت پاستوریزه ارائه می شود، مانند شیری که در گاوداری ها دوشیده می شود، نیست. براساس اظهارنظر پاره ای از کارشناسان چربی این ماده لبنی پاستوریزه شده متأسفانه واقعی نیست.

به گفته دکتر مجید حاجی فرجی، رئیس انستیتو تغذیه، چربی موجود در شیرها و لبنیات پرچرب مربوط به چربی شیر نیست، بلکه چربی شیر گرفته شده و روغنی به نام پالم به شیر اضافه می شود. پیش تر نیز مسئولان وزارت بهداشت درباره روغن پالم یا روغن نخل هشدار داده بودند. در سال های اخیر به دلیل تحریم ها و برخی از مشکلات داخلی، تولید کنندگان به واردات روغن های ارزان تر خوراکی نظیر روغن پالم روی آورده اند. درحالی که روغن پالم بنا بر نظر متخصصان تغذیه حاوی مقادیر زیادی اسید چرب اشباع است که موجب افزایش کلسترول بد خون یعنی LDL شده و در نهایت تنگی و انسداد عروق و سکته های قلبی را به دنبال دارد.

به گفته دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت از هر 3 مرد ایرانی، یک نفر با پوکی استخوان مواجه است. همچنین نیمی از زنان ایرانی پوکی استخوان دارند. 80 درصد مردم در سن مدرسه کمبود کلسیم دارند. سیاست جمهوری اسلامی ایران در این زمینه فعلا آن است که شیر در مدارس توزیع شود. غنی سازی شیر با ویتامین D نیز آغاز شده است و فعلا سیاست دیگری در این زمینه نداریم. این تصمیم از سوی وزارت بهداشت در حالی گرفته می شود که درسال های اخیر با افزایش بیش از اندازه قیمت شیر، مصرف این ماده لبنی به شدت در جامعه کاهش یافته و کارشناسان نسبت به بروز بیماری  پوکی استخوان در زنان و مردان 30سال به بالا ابراز نگرانی می کنند.

به گفته دکتر هدایت حسنی، معاون پژوهشی انستیتو تغذیه، پوکی استخوان از سن بالای 35 سال خود را نشان می دهد. عوارض کمبود ویتامین D و ویتامین های دیگری که از طریق فرآورده های لبنی دریافت می شوند نیز از 35 تا 40 سالگی ظاهر می شود. در واقع در سنین پایین فرد به آن مبتلا نمی شود و این ها بیماری هایی هستند که به تدریج خود را نشان می دهند.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند