به گزارش دیلی خبر اظهارات رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی درباره این که تاکنون دست کم یک میلیون ایرانی به ویروس پاپیلومای انسانی آلوده شده اند و این بیماری در آستانه 'اپیدمی' اِچ پی وی قرار دارد، بحث زیادی را شبکه های اجتماعی ایجاد کرده. اما حقایق درباره اِچ پی وی چیست؟
گارداسیل علیه چهار گونه از ویروس پاپیلومای انسانی به خصوص گونه های خطرناک ۱۶ و ۱۸ مصونیت ایجاد می کند.
گوگل بالاخره تقویم هجری شمسی را به calendar سایت خود اضافه کرد.
برای استفاده از این قابلیت مراحل زیرا را پشت سر بگذارید.
۱. به سایت www. google. com/ calendar مراجعه کنید.
۲. روی شکلک چرخ دنده کلیک کنید و از منویی که می بینید، گزینه setting را انتخاب کنید.
۳. به انتهای صفحه مراجعه کنید و برای گزینه alternate calendar عبارت Persian calendar را انتخاب کنید.
۴. قبل از زدن کلید save اگر می خواهید زبان تقویم نیز فارسی شود، در بالای همین صفحه گزینه language را روی عبارت فارسی قرار دهید.
۵. هم اکنون تغییرات را با save اعمال کنید.
منبع : سیمرغ
بازنشر : ایران گراند
رستوران ها ازجمله مراکزی هستند که علاوه بر غذاهای سالم غذاهای پرجرب و ناسالم مانند فست فودها در آن ها سرو می شود، بنابراین جهت پیشگیری از بالا رفتن میزان چربی در خون، گرفتگی عروق، ابتلا به بیماری کبد چرب و افزایش احتمال سکته قلبی باید در انتخاب غذا در رستوران ها دقت کرد.
محاسبه میزان کالری های دریافتی بدن همواره برای سلامت جسم و تناسب اندام مهم است. به گفته کارشناسان تغذیه محاسبه کالری در رستوران ها امری تقریبا ناممکن است، شیوا فرجی متخصص تغذیه بر این باور است که وقتی بیرون از خانه غذا می خوریم، نمی توانیم میزان کالری آن را به طور دقیق حساب کنیم؛ چرا که از کیفیت پخت آن مطمئن نیستیم ؛ولی توصیه می شود افراد به رستوران هایی مراجعه کنند که فهرست غذایی متنوع داشته و غذاهای کم چرب را بیشتر ترجیح دهند.
از سویی دیگر متخصصان تغذیه بر این باورند که با توجه به این که جوانان تمایل بیشتری نسبت به مصرف غذاهای پرچرب به ویژه فست فودها از خود نشان می دهند، آمار ابتلا به سکته های قلبی در آنان رو به افزایش است. در واقع توصیه های کارشناسان بیشتر از سایر گروه های سنی متوجه جوانان است، چرا که جوانان اکثر مراجعه کنندگان به رستوران ها و فست فودها هستند.
از همین رو کارشناسان مراجعه به رستوران را منع نمی کنند، بلکه معتقدند که باید در انتخاب رستوران دقت داشته باشیم، یکی از این کارشناسان دکتر احمد رضا درستی است، به گفته وی تا جایی که امکان دارد به رستوران ها و بوفه هایی که با یک پرداخت اولیه می توان هرچه خواست را خورد، مراجعه نشود. شیوه سرو این رستوران ها موجب می شود که فرد متوجه مقدار غذایی که می خورد، نشود. حتی اگر فرد به اجبار نیز به چنین رستورانی راه یافت، بهتر است خود را کنترل کرده و تنها سالاد، سوپ کم کالری، میوه و غذای مناسب به مقدار متعادل میل کند. به گفته دکتر فرجی افراد به ویژه جوانان باید به هنگام رجوع به رستوران از غذاهایی نظیر جوجه کباب، ماهی کباب شده، سبزی های پخته، سالاد و سوپ که جزو غذاهای کم کالری محسوب می شوند و چربی چندانی هم ندارند، مصرف کنند.
متخصصان همچنین توصیه کردند تا برای پیشگیری از پرخوری در رستوران از زمان سفارش دادن غذا یک لیوان آب نوشیده شود تا هم به هضم غذا کمک کند و هم این که فرد زودتر احساس سیری کند. سس ها و نوشابه ها نیز ازجمله مواد غذایی است که به اعتقاد کارشناسان می تواند در چاقی و ابتلا به بیماری هایی نظیر گرفتگی عروق و دیابت بسیار تأثیر گذار باشد. به گفته دکتر درستی بهترین سس برای مصرف با ساندویچ، خردل است که تقریبا انرژی ندارد و طعم آن موجب می شود که فرد تصمیم به صرف مایونز نگیرد. با تمام این احوال، باید سعی کرد بیش از ۹۰درصد غذای روزانه خود را در منزل صرف کرد.
دکتر فرجی نیز مانند دکتر درستی در زمینه مصرف نوشابه در رستوران توصیه می کند که صرف نوشابه حتی از نوع رژیمی آن به چاقی کمک شایانی می کند. لذا بهتر است حتی الامکان حین صرف غذا، نوشیدنی استفاده نشود و در پایان غذا نیز دوغ بدون گاز مناسب تر خواهد بود. از سویی دیگر متخصصان توجه به بهداشت رستوران و اغذیه فروشی ها را ضروری می دانند؛ چرا که به باور آن ها بخش مهمی از بیماری های گوارشی از غذای آلوده و محیط آلوده به بدن انسان انتقال می یابد.
به گفته دکتر درستی درصورت مراجعه به فست فود بهتر است از مصرف بعضی مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و پیاز در مکان هایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری شود. درصورت امکان از آب معدنی استفاده شود و در غیراین صورت به بهداشت پارچ و لیوان ها توجه شود. همچنین توجه کافی به بهداشت فردی یعنی شست و شوی دست ها قبل از مصرف غذا ضروری است.
منبع : سیمرغ
بازنشر : ایران گراند
چه کسی می گوید چربی را از رژیم غذایی خود حذف کنید؟ در واقع مصرف چربی ها در کنار گروه های دیگر غذایی یعنی کربوهیدرات، پروتئین و املاح و ویتامین ها برای حفظ سلامت همه افراد ضروری است. اصلا بدون مصرف چربی ها سوخت مورد نیاز سلول های بدن از جمله عضلات قلبی و اسکلتی تامین نخواهد شد. به بیان دیگر، 20تا 30 درصد کالری مورد نیاز بدن باید از روغن و چربی ها فراهم شود.
با وجود این، مصرف چربی ها مثل انواع آن که طیف گسترده ای از کم ضرر تا پرضرر دارد، باید ها و نبایدهای زیادی را نیز در برمی گیرد که بسیاری از افراد در کشور ما به آن ها بی توجه هستند. تا جایی که معاون وزیر بهداشت، آمار مبتلایان به چربی خون بالا در ایران را 15 میلیون نفر اعلام می کند که چنین رقم بالایی می تواند توجیهی برای افزایش ابتلا به دیابت و نیز انواع سرطان باشد.
دکتر علی اکبر سیاری با اطلاق عنوان «مرگ نشسته یا مخفی» به مرگ زودرس ناشی از بالا بودن چربی خون می گوید: عادات غذایی نادرست، مصرف چربی، قند و نمک و کاهش مصرف میوه و سبزی در کنار کم تحرکی می تواند باعث اضافه وزن و افزایش قند و چربی و در نهایت مرگ زودرس شود. در واقع از 380 هزار مرگ در کشور 93 هزار به علت سکته قلبی و 34 هزار مورد نیز براثر سکته مغزی است.
چرا عروق ایرانی ها روز به روز تنگ تر می شود؟
وقتی پنج میلیون و 600 هزار نفر در کشور سیگاری هستند، بالا بودن آمار بیماری های عروقی و سکته قلبی که از عوامل مهم آن مصرف دخانیات است، دور از انتظار نیست. دکتر سیاری با اشاره به آمار فوق می گوید: این افراد 650 هزار میلیارد تومان هزینه می کنند و مصرف سیگار در این افراد می تواند باعث بسته شدن عروق و سکته قلبی در آنان شود. در حالی که با اصلاح عادات غذایی، تحرک و کنترل استرس می توان تا درصد زیادی از خطر بیماری های قلبی ـ عروقی در این افراد کم کرد.
نمکدان از سفره ها جمع شدنی نیست
مصرف نمک در ایران دو برابر استاندارد است و با وجود آن که مصرف نمک در سنین بالا سه گرم و در جوانان پنج گرم در روز توصیه شده است، اما در ایران حداقل این مصرف دوبرابر است. به گفته معاون وزیر بهداشت، اصولا باید عادت استفاده از نمکدان سرسفره در جامعه ما مورد اصلاح قرار گیرد و برای کاهش 8000 مرگ ناشی از فشارخون بالا باید تمام غذاهای شور را که نمک اضافی دارد، کنترل کرد.
با روغن جامد خداحافظی کنید
دکتر سیاری درباره مصرف روغن و چربی نیز می گوید: روغن مایع برای مصرف بهتر است، اما در مصرف آن باید به تاریخ انقضا توجه شود، همچنین اسید چرب اشباع آن باید کمتر از 25 درصد و اسید ترانس روغن باید کمتر از 5 درصد باشد و افراد باید حتما به این نکات توجه کنند. همچنین روغن جامد، کره و مارگارین به دلیل اسید چرب ترانس بالا می تواند با افزایش کلسترول در تنگ شدن رگ ها نقش زیادی داشته باشد.
فقط از لبنیات کم چرب استفاده کنید
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت مصرف شیر می گوید: هر فرد جوان روزانه به هزار میلی گرم کلسیم نیاز دارد، همچنین زنان شیرده، باردار، یائسه، سالمندان و کودکان در سن رشد به 1200 تا 1300 میلی گرم کلسیم نیاز دارند . با توجه به این که هر لیوان شیر یا ماست حاوی 300 میلی گرم کلسیم است، باید برای تامین کلسیم و پروتئین مورد نیاز حداقل دو لیوان در روز مصرف شود. وی با بیان این که شیر پرچرب باعث افزایش نوع بد چربی در بدن می شود، می افزاید: متاسفانه از مصرف شیر پرچرب استقبال بیشتری می شود، ولی باید به سمتی برویم که لبنیات کم چرب بیشتر مصرف شود. همچنین توصیه می کنیم شیر فله ای مصرف نشود و شیر پاستوریزه و استریلیزه جایگزین شیر مصرفی فله ای شود.
وی به سهم مصرف میوه و سبزی در حفظ سلامتی نیز اشاره می کند و می گوید: مصرف پنج واحد میوه و سبزی باید در تغذیه روزانه افراد گنجانده شود، اما 85 درصد مردم ما از این پنج واحد میوه و سبزیجات استفاده نمی کنند؛ افزایش مصرف آن نیاز به فرهنگ سازی دارد، زیرا سطح تولید در جامعه ما بالاست.
منبع : سیمرغ
بازنشر : ایران گراند
کارکامین یکی از اجزای اصلی زردچوبه و ادویه کاری است که در مهار واکنش های التهابی نقش دارد. این ماده یک ترکیب پلی فنلی است که موجب ایجاد رنگ زرد در زردچوبه و ادویه کاری می شود. پودر زردچوبه از سال ها قبل برای درمان بیماری های التهابی مختلف مانند آرتروز کاربرد داشته است.
در مطالعات سالیان اخیر کاربردهای درمانی بسیاری برای کارکامین مشخص شده است. به عنوان مثال در ماه مارس سال 2012 مطالعات محققان ایالت میشیگان نشان داد که کارکامین برای بیماران مبتلا به پارکینسون مفید است. مطالعات دانشمندان آلمانی نشان می دهد که کارکامین گسترش (متاستاز) سرطان پروستات را متوقف می کند.
سرطان پروستات یکی از شایع ترین موارد بدخیمی است که اغلب دیر تشخیص داده می شود و زمانی درمان آغاز می گردد که سرطان به بافت های دیگر بدن سرایت کرده است (متاستاز) و خطر مرگ بیمار را تهدید می کند.
مطالعات قبلی نشان داده بود که کارکامین متاستاز تومور در سرطان ریه، سینه و سرطان های سر و گردن را نیز متوقف می کند. کارکامین موجب کاهش سنتز ترکیباتی موسوم به سیتوکین توسط سلول های تومور می شود. سیتوکین ها موجب پیشرفت سرطان و متاستاز می شوند.
پژوهشگران معتقدند که می توان از کارکامین به عنوان عامل پیشگیری کننده در بیماران مبتلا به BHP (تکثیر خوش خیم سلول های پروستات) و یا زنان با سابقه خانوادگی سرطان سینه استفاده نمود.
منبع : سیمرغ