دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

اگر دچار نفخ می شوید، بخوانید



اگر دچار نفخ می شوید، بخوانید

یک متخصص داخلی گفت: حرف زدن در زمان نوشیدن آب، سیگار کشیدن و آدامس جویدن هوای بیشتری داخل معده می کند و می تواند باعث نفخ شود.

دکتر محمد علی حافظی گفت: برخی افراد به دنبال احساس نفخ مدام و مشکلات ناشی از آن در اولین قدم به حذف مواد غذایی روی می آورند و بر همین اساس مواد غذایی مثل حبوبات و سبزیجات را که عموما به عنوان غذاهای نفاخ شناخته می شوند، از برنامه غذایی خود حذف می کنند.

وی ادامه داد: باید به این افراد توصیه کرد برای درمان مشکل نفخ راه درستی را انتخاب نکرده اند، چرا که سبزیجات و میوه ها از موادغذایی مورد نیاز بدن و جزو منابع غنی فیبر هستند و حذف این مواد از برنامه غذایی می تواند زمینه ساز مشکلات گوارشی بسیاری شود که شایع ترین آن یبوست است.

این متخصص داخلی به افرادی که دچار نفخ می شوند، توصیه کرد: این افراد قبل از هر اقدامی باید نفخ خودشان را بشناسند و دلیل اصلی آن را با راهنمایی های پزشک متخصص پیدا کنند.

حافظی اظهار داشت: احساس نفخ بسیاری از افراد به این دلیل است که اسفنکتر تحتانی مری شان گشاده شده است. در این حالت مصرف خوراکی هایی مثل نوشیدنی های کافئین دار، نوشابه های گازدار حتی چای، قهوه و نسکافه و مصرف خودسرانه برخی داروها هم می تواند به شل شدن بیشتر اسفنکتر تحتانی مری منجر شود.

وی با بیان این که حرف زدن در زمان نوشیدن آب، سیگار کشیدن و آدامس جویدن هوای بیشتری داخل معده می کند، افزود: نفخ کردن معمولا نمی تواند تنها به دلیل مصرف یک ماده غذایی خاص باشد، به همین خاطر حذف مواد غذایی بدون مشورت با پزشک نه تنها راه حل مناسبی نیست بلکه حتی گاهی نمی تواند نتیجه بخش باشد.

این متخصص داخلی در ادامه عنوان کرد: حبوباتی مانند لوبیا، عدس، لوبیای سویا، نخود فرنگی، همچنین لبنیات شیر، بستنی، پنیر، سبزیجاتی همچون کلم بروکلی، گل کلم، خیار، مارچوبه، کرفس، کاهو، سیب زمینی، شلغم، پیاز، تربچه، سیر، هویج، بادمجان و میوه هایی مانند زردآلو، سیب، گلابی، آلو، موز، کشمش از مواد غذایی هستند که می تواند باعث افزایش نفخ در افراد شود.

وی ادامه داد: جو دوسر، ذرت، برنج، دانه های کامل به علت وجود فیبر همچنین آرد گندم و بالاخره در میان مغزها بادام هندی از دیگر مواد غذایی است که معمولا از آن ها به عنوان نفاخ یاد می شود و افراد باید در مصرف آن ها آگاهانه تصمیم بگیرند.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

6 توصیه برای جلوگیری از سفید شدن مو



6 توصیه برای جلوگیری از سفید شدن مو


درست است که سفید شدن موها عوامل مختلفی دارد، اما با این حال می توان با استفاده از برخی گیاهان جلوی سفیدی زودهنگام موها را گرفت. یکی از این گیاهان موثر آلوئه ورا است.

همیشه یک سۆال برای من وجود دارد که چرا خیلی از ما از حالت و جنس موهایمان راضی نیستیم! یکی را می بینید که موهای لختی دارد، اما دربه در دنبال فر کردن است، آن دیگر موهای فر دارد ،همیشه شاکی است و می خواهد موهایش را صاف کند. یکی موهایش پرکلاغی است و همیشه دنبال رنگ مو است و یکی دیگر می خواهد موهایش را مشکی کند. احتمالاً الآن هم در کوچه و خیابان دیده باشید که برخی از جوان ها اسپری رنگ سفید را روی موهایشان خالی می کنند تا قسمت هایی از موهایشان را سفید کنند. این یکی دیگر از آن کارهاست! چون هر کسی که موهایش سفید می شود، اولین کاری که انجام می دهد رنگ کردن موهاست ؛ اما بعضی ها برعکس عمل می کنند. موی سالم و زیبا یک زینت طبیعی برای صورت است. اگر شما هم جزو افرادی هستید که بر عکس این جوان ها نمی خواهید به این زودی ها موهایتان سفید شود، باید به فکر مراقبت از آن ها باشید. برخی از مواد غذایی، گیاهان و ویتامین ها می توانند با سفیدی زودهنگام موها مقابله کنند. در این مقاله 6 توصیه داریم که جوانی را به موهایتان بر می گرداند. با ما همراه باشید.

ژل آلوئه ورا برای مقابله با سفیدی موها

درست است که سفید شدن موها عوامل مختلفی دارد (مثل وراثت، استرس، فشارهای روزمره و غیره) ،اما با این حال می توان با استفاده از برخی گیاهان جلوی سفیدی زودهنگام آن ها را گرفت. یکی از این گیاهان موثر آلوئه ورا است. ژل گیاه آلوورا حاوی ویتامین ها، اسیدهای آمینه و مواد معدنی متعددی است. برای همین هم مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و باعث تقویت بدن می شود. باید بدانید که این ژل نمی گذارد که به این زودی ها چین و چروک روی پوستتان عرض اندام کند و علاوه بر این از پیری موها نیز پیشگیری می کند.

برای بهره مندی از خواص این گیاه مفید توصیه می کنیم که یک قاشق غذاخوری ژل آلوورا را در مقداری آب حل کرده و به مدت یک ماه هر روز سه مرتبه از این ترکیب میل کنید. سپس به مدت سه ماه و هر ماه بیست روز این کار را تکرار کنید. توصیه می کنیم از ژل هایی استفاده کنید که معتبر بوده و دارای مهر استاندارد باشد.

مواد غذایی ضد پیری را دریابید

با گذشت زمان موهای سفید لابه لای موها خودنمایی می کنند. برای این که با پیری فیزیولوژیک موها مقابله کنید، به تغذیه ی تان اهمیت بیشتری بدهید. برای این کار ویتامین های زیر را دریابید:

ویتامین E : روغن های گیاهی، روغن زیتون یا روغن کنجد و غیره

سبزیجات سرشار از بتاکاروتن : میوه ها و سبزیجات زرد، نارنجی و سبز تیره

گیاهان سرشار از زینک یا همان روی : جوانه گندم، لوبیاها، توفو و غیره

منیزیم : میوه و سبزیجات، میوه های خشک، مغزها و آجیل و غیره

کلسیم : سبزیجات برگ سبز تیره، بادام، آجیل ها، انگور فرنگی و غیره

پتاسیم : گوجه فرنگی، هویج، لوبیا

آهن : آجیل ها، میوه و سبزیجات خشک، گوشت، جلبک های دریایی

 

 

دمنوش گیاه جینکو میل کنید

چند نفر را می شناسید که موهایش خیلی زود سفید شده و وقتی علت را جویا می شوید، آه از نهادش بلند می شود و افسوس می خورد؟ سفید شدن موها یک حالت نگرانی و استرس ایجاد می کند. و وقتی هم که استرس بیشتر می شود ،پیری و سفیدی موها شتاب بیشتری می گیرد. باید بدانید که بر گ های گیاه جینکو یک درمان طبیعی برای مقابله با استرس اکسیداتیو محسوب می شوند. این گیاه باعث گردش خون بهتر می شود و از مشکلاتی مانند پیری فیزیولوژی موها پیشگیری می کند. برای بهره مندی از خواص این گیاه توصیه می کنیم که 40 گرم برگ خشک گیاه جینکو را در یک ظرف حاوی یک لیتر آب ریخته و به مدت یک ساعت بجوشانید. محلول را صاف کرده و بعد از هر وعده غذایی (یعنی سه مرتبه در روز) میل کنید.

کلاه بگذارید

تابستان فصلی است که سلامت موها به خصوص موهای رنگ شده را به خطر می اندازد. می پرسید چرا؟ به خاطر این که خورشید بی امان می تابد و اشعه ماورای بنفش به فولیکول های موها آسیب زده و آن ها را حساس تر و شکننده تر می کند. از آنجایی هم که موها نمی توانند نور خورشید را منعکس کنند، کدر شده و سفید می شوند.

استرس را از خود دور کنید

باید بدانید که موها مستقیماً از طریق خون تغذیه می شوند و استرس و نگرانی هم باعث کند شدن جریان خون می شود. برای همین هم استرس تعادل موها را برهم زده و باعث سفید شدن موها می شود. برای پیشگیری از استرس تا جایی که می توانید مواد غذایی ضداسترس میل کنید. آرامشتان را حفظ کنید. ورزش هایی مانند پیاده روی و یوگا را دریابید. خواهید دید که روزبه روز وضعیت موهایتان بهتر شده و جوانی شان را بازمی یابند.

در انتخاب رنگ مو دقت کنید

زمانی که موها خیلی سفید شده باشند،چاره ای  جز رنگ کردن باقی نمی ماند. در این صورت لازم است که هر ماه موها رنگ شوند تا ریشه سفید آن ها خیلی معلوم نشود. اما حواستان باشد. نتایج پژوهشی که در سال 2001 انجام شد، نشان می دهد که آمونیاک برای بدن خطرناک است. برای همین هم توصیه می کنیم از رنگ موهایی استفاده کنید که فاقد این ترکیب شیمیایی باشند. توصیه می کنیم رنگ هایی را انتخاب کنید که به رنگ موی اصلی تان نزدیک تر باشد.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

انبه دوست دارید؟

انبه دوست دارید؟


انبه میوه ای بسیار خوشمزه است که خیلی وقت ها ممکن است دوستداران آن فراموش کنند که فواید بسیار زیادی هم دارد. در زیر فواید این میوه را بیان کرده و به برخی نکات جالب درمورد آن و احتیاطات لازم نیز اشاره می کنیم.

فواید انبه برای سلامتی

1. پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدان انبه از سرطان های روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری می کند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیل گالات و همچنین آنزیم های مختلف می باشد.

2. کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک می کند.

3. پاکسازی پوست: هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش ها را از بین می برد.

4. سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم می کند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شب کوری و خشکی چشم جلوگیری می کند.

5. قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می کند.

6. کمک به دیابتی ها: انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک می کند. در یک داروی خانگی سنتی برگ های آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف می کردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.

7. افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می باشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.

8. تقویت گوارش: پاپایا تنها میوه ای نیست که حاوی آنزیم هایی است که پروتئین را تجزیه می کنند. میوه های زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک می کند.

9. کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک می کند.

10. تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.

واقعیات و جزئیات

• نسبت به همه میوه ها در سراسر جهان، میزان مصرف انبه تازه از سایر میوه ها بیشتر است.

• این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است.

• این میوه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادام هندی هم خانواده است.

• این میوه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف می شود، به "سافدا" (safeda) معروف است.

• انبه 1000 نوع مختلف دارد.

ارزش غذایی

یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است:

• 105 کالری

• 76 درصد ویتامین C (آنتی اکسیدان و تقویت کننده سیستم ایمنی)

• 25 درصد ویتامین A (آنتی اکسیدان و تقویت کننده بینایی)

• 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامین های B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری های قلبی)

• 9 درصد فیبر سالم پروبیوتیک

• 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیم های مهم جهت گلبول های قرمز خون می باشد)

• 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)

• 4 درصد منیزیم

احتیاطات

• اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که به انبه و به ویژه انبه کال هم حساسیت بدهید. این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک است.

• پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، ماده شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.

• برخی دلالان و فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده می کنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

درمان گیاهی برای آبریزش بینی

یکی از روش‌هایی که با کمک آن می‌توان حرارت درونی بدن را افزایش داد و به ایجاد اعتدال در طبع بدن پرداخت گنجاندن غذاهایی با طبع گرم در برنامه و رژیم غذایی روزانه است. مصرف خوراکی‌های با طبع گرم برای کسانی که مزاج سرد و تر دارند، بسیار ضروری است.

مجله سیب سبز: حتما تا به حال با افرادی مواجه شده‌اید که با شروع فصل‌های‌ سرد اخم‌های‌شان در هم فرومی‌رود و از آمدن سرما ابراز نگرانی می‌کنند. غالب این افراد مزاج سرد و تر داشته و توان تحمل سرما و رطوبت هوا را ندارند. این گروه از مردم معمولا پاییز و زمستانی سخت را پشت سر می‌گذارند و اغلب بیماری‌های شایع زمستانی را تجربه می‌کنند. این گروه برخلاف افرادی که طبع گرم و خشک دارند و پاییز و زمستان راحتی را پشت سر می‌گذارند، مجبورند دائم از لباس‌های گرم، لباس‌های بافت و پشمی استفاده کنند و با رژیم غذایی مناسب و ایجاد تعادل مزاجی زمستان را راحت‌تر و بدون بیماری پشت سر بگذارند و از ابتلا به بیماری‌ها و دردهای شایع زمستانی مصون بمانند. اگر شما هم مزاج سرد و تر دارید یا در گروه افراد بلغمی‌مزاج هستید بهتر است توصیه‌های زیر را در شیوه زندگی و برنامه غذایی روزانه‌تان در نظر بگیرید تا زمستان پیش‌رو را بدون بیماری سپری کنید. 

کله پاچه نخورید

یکی از روش‌هایی که با کمک آن می‌توان حرارت درونی بدن را افزایش داد و به ایجاد اعتدال در طبع بدن پرداخت، گنجاندن خوراکی‌ها و غذاهایی با طبع گرم در برنامه و رژیم غذایی روزانه است. مصرف خوراکی‌های با طبع گرم برای مردان و زنانی که مزاج سرد و تر دارند، یا مزاج آن ها بلغمی است، بسیار ضروری است؛ چرا که این شیوه به آن ها کمک می‌کند تا علاوه بر کنترل مزاج عوارض و بیماری‌های ناشی از فصل‌های سرد سال را نیز کنترل کنند. در بسیاری از متون طب سنتی اشاره شده گنجاندن گوشت گوسفند به برنامه غذایی روزانه به‌ویژه تهیه کباب از گوشت گوسفند که روی حرارت مستقیم و اندک ذغال کبابی شده باشد، بهترین انتخاب است. مصرف این کباب نه‌تنها به تولید انرژی و حرارت درونی بدن کمک می‌کند، بلکه می‌تواند مانع از ابتلا به برخی از عوارض فصل‌های سرد مانند دردهای مفصلی شود. این در حالی است که بسیاری از مردم تصور می‌کنند مصرف کله‌پاچه می‌تواند در روزهای زمستان به افزایش حرارت درونی کمک کند در حالی که کله‌پاچه به‌دلیل طبع سرد و مرطوبی که دارد، برای افراد بلغمی‌مزاج به ویژه در زمستان نامناسب است. 

3 گیاه جادوگر را بشنا سید

یکی دیگر از روش‌هایی که با کمک آن می‌توانید مزاج سرد و تر خود را معتدل کنید، گنجاندن پودر گیاهان معطر با طبع گرم مانند زنجبیل، دارچین و زیره در برنامه غذایی است. این شیوه نه‌تنها در طب سنتی ایران بلکه در شیوه‌های درمانی طب سنتی هند نیز از جمله ساده‌ترین و موثرترین روش‌ها برای تقویت بدن افراد سردمزاج در پاییز و زمستان محسوب می‌شود. البته مصرف خوراکی‌ این ادویه‌ها در کنار استفاده موضعی از روغن تهیه شده از این گیاهان مانند روغن دارچین و زیره یا رایحه‌درمانی با اسانس‌ها و عصاره‌ گیاهانی که مزاج گرم دارند مانند اسانس گل نرگس یا دارچین به کنترل سردی و تری بدن و افزایش مقاومت بدن در برابر هوای سرد و بارانی پاییز و زمستان کمک می‌کند. 

اگر آبریزش بینی و سینوزیت سراغ‌تان می‌آید...

اکثر مردان و زنانی که مزاج سرد و تر دارند، با شروع شدن نخستین روزهای پاییز با آبریزش بینی و چشم، زکام و حتی درد سینوس‌ها مواجه می‌شوند؛ عوارضی که غالبا تا پایان زمستان آن ها را همراهی کرده و زندگی را در 6 ماهه دوم سال برای‌شان سخت و دشوار می‌کند. به گفته درمانگران طب سنتی برای این گروه راه چاره‌ای ساده و بسیار موثر وجود دارد و آن استفاده از بخور 6 گیاه است. برای تهیه این بخور کافی است یک قاشق چای‌خوری از گیاهان خشک شده اسطوخودوس، مرزنجوش، آویشن، تخم گشنیز، پونه و نعناع را با هم خوب هم بزنید و سپس این مخلوط را درون 3 تا 4 لیوان آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و بخار از آن ساطع شود. از بخار تهیه شده از این گیاهان استنشاق کنید و اجازه دهید این بخار در فضای اتاق و خانه‌تان بپیچد. در نهایت می‌توانید جوشانده به‌دست آمده از این گیاهان را صاف کرده و یک فنجان از آن را میل کنید. 

سیستم ایمنی را تقویت کنید

گیاه اکیناسه نیز یکی دیگر از گیاهان دارویی بسیار پرفایده برای درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، سینوس‌ها، حنجره و گلوست که ضمن درمان این موارد موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود. اکیناسه اگرچه گیاهی است که اصالت ایرانی ندارد، اما فرآورده‌های آن به وفور در کشور دیده می‌شود. درمانگران و متخصصان طب سنتی تجویز قرص‌های اکیناسه را تا روزی 3بار برای بیماران‌شان تجویز می‌کنند. باید توجه داشت این گیاه دارویی باید حتما تحت نظر پزشک و با دستور او مصرف شود چراکه در مواردی منع مصرف این دارو به بیمار توصیه می‌شود. 

این پرهیزها را جدی بگیرید

درمانگران طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های شایع در فصل‌های سرد به افراد سردمزاج توصیه‌های زیر را گوشزد می‌کنند:
  •  اگر طبع سرد و تر دارید، مصرف شیر و دوغ و دیگر محصولات لبنی به ویژه محصولاتی را که از گاو تهیه می‌شود ، در زمستان محدود کنید.
  •  در روزهای پاییز و زمستان هرگز بیش از 15 دقیقه در حمام وقت صرف نکنید. فضای حمام سرد و مرطوب است و این برای افرادی که طبع‌شان سرد و تر است، مناسب نیست.
  •  مصرف خوراکی‌ها و غذاهای چرب را در برنامه غذایی‌تان محدود کنید.
  •  اگر با مشاوره با متخصص طب سنتی به این نتیجه رسیدید که مزاج سرد و  تر یا بلغمی دارید، در زمستان از سونا استفاده نکنید و در این مورد از متخصص‌تان مشورت بگیرید.
  •  بهتر است در زمستان کمتر از میوه‌ها مصرف کنید. به‌طور طبیعی نیز در فصل زمستان تنوع میوه کمتری در مقایسه با فصل‌های دیگر سال داریم.
  •  سعی کنید از غذاهای زودهضم و سبک در فصل زمستان بیشتر در وعده‌های غذایی خود بهره ببرید.

معجزه طب سنتی ایرانیدر طب سنتی ایران برای تقویت سیستم ایمنی دستگاه تنفس، گیاهان دارویی خاصی معین شده که استفاده از آن ها در بخورهای خانگی برای کنترل و پیشگیری از ریزش لایه سلولی مخاط تنفسی بسیار مفید است. گیاه آویشن یکی از بهترین این گیاهان است که در ایران نیز به وفور یافت می‌شود. بخور این گیاه علاوه بر آن که به پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و زکام کمک می‌کند، به دلیل خواص آنتی‌باکتریایی خود منجر به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی دستگاه تنفس و سینوزیت نیز می‌شود. برای تهیه این بخور کافی است 3 تا 4 قاشق از برگ‌های خشک شده آویشن را درون آب جوش بریزید و از بخار آن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های شایع فصل پاییز استفاده کنید. شما حتی می‌توانید این بخور را آماده کرده و آن را در محیط خانه یا کار خود قرار دهید تا فضای خانه را مرطوب کند. این گیاه از جمله گیاهان دارویی است که برای درمان ناراحتی‌ها و بیماری‌های دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی بسیار موثر است. آویشن به این دلیل که دارای اثرات ضدمیکروبی و خلط‌آوری است و ترشحات دستگاه تنفس را زیاد می‌کند، از جمله گیاهان مهم در درمان بیماری‌های ناحیه تنفسی است. علاوه بر این، آویشن به دلیل ویژگی‌هایی که دارد، موجب تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود. درمانگران طب سنتی عموما این گیاه را به تنهایی یا در ترکیب با دیگر گیاهان دارویی به بیماران توصیه می‌کنند.

چگونه از حافظه مان مراقبت کنیم؟


چگونه از حافظه مان مراقبت کنیم؟

مطالعات محققان آمریکایی نشان می دهد پیاده روی منظم و مداوم در تقویت حافظه نقش قابل ملاحظه ای دارد. بر اساس این تحقیق 40 دقیقه پیاده روی آرام به میزان سه بار در هفته می تواند موجب افزایش اندازه غده هیپوکامپ (کنترل کننده حافظه و خاطرات) در مغز شود و عملکرد ذهنی را حتی با بالا رفتن سن، بهبود بخشد.

برای انجام این مطالعه، 120 داوطلب انتخاب شده و به دو گروه تقسیم گردیدند. از یک گروه خواسته شد 3 روز در هفته و هر بار به مدت 40 دقیقه پیاده روی کنند و گروه دیگر تنها تمرینات ساده کششی را انجام دادند، سپس از این افراد اسکن مغزی تهیه گردید. نتایج بررسی اسکن ها حاکی از آن بود که حجم غده هیپوکامپ به میزان 2 درصد در گروهی که پیاده روی کرده بودند، افزایش یافته است و همین منطقه از مغز در گروه دوم افزایش بسیار اندکی نشان داد.

محققان معتقدند کاهش کارایی غده هیپوکامپ مغز با افزایش سن، اجتناب ناپذیر است؛ اما انجام ورزش های ملایم و سبک به بهبود ساختار این بخش کمک قابل ملاحظه ای می نماید.

شرح و نتایج این مطالعه در نشریه آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است.

 

منبع : سیمرغ