دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر



بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

در طول ماه مبارک رمضان، این که از چه مواد غذایی به هنگام سحر و یا قبل از سپیده دم استفاده می کنیم، فوق العاده مهم است .ما در اینجا مواد غذایی را که باید از خوردن آن ها اجتناب کنید و یا این که باید آن ها را بیشتر مصرف کنید، برایتان آورده ایم.

خرما میوه ای کوچک است که حاوی قند، فیبر و مواد مغذی بوده و به علت انرژی زیادی که دارد، مصرف آن به هنگام سحر بسیار توصیه شده است. حضرت محمد ( ص ) نیز فرموده اند : خرما بهترین بهترین ماده  غذایی به هنگام سحر می باشد.

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

در مواد غذایی چون جو ، گندم ، عدس ، غلات و ...کربوهیدرات های زیادی وجود دارد که خوردن این نوع غذاها به هنگام سحر باعث می شود که شما احساس سیری بیشتری در طول روز داشته باشید.

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

خوردن موز و سایر میوه هایی که غنی از کربوهیدرات های و فیبر هستند، بسیار توصیه می شود. موز همچنین منبع خوبی از پتاسیم و سایر مواد مغذی ضروری است.

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

نوشیدن مقدار زیادی آب نه تنها در طول افطار بلکه به هنگام سحر باعث می شود که آب زیادی را در بدن ذخیره کنید.

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

خوردن غذاهایی با فیبر بالا مانند غلات، حبوبات، انجیر، سبوس ، گندم سبوس دار ، ، سیب زمینی ، سبزیجات و تقریبا تمام میوه ها(به خصوص زردآلو و آلو ) به علت آن که باعث می شود که هضم غذا به آرامی انجام پذیرد، توصیه می شود.

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

از خوردن غذاهای سرخ کردنی و غذاهای چرب و سرخ شده به هنگام سحر اجتناب کنید ، چرا که خوردن این جور غذاها احساس بی حالی و شل شدن و پف کردن را به بدن می دهد و بهتر است از غذاهای آب پز بیشتر استفاده شود.

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

از خوردن نوشیدنی های کافئین دار به هنگام سحر اجتناب کنید؛ چرا که یک ماده غذایی ادرارآور می باشد که باعث از دست دادن سریع آب بدن شده و در نهایت منجر به کم آبی بدن می شود.

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

خوردن غذاهای غنی از پروتئین مانند تخم مرغ، ماست یا گوشت نیز بسیار توصیه می شود؛ چرا که باعث استقامت بیشتر بدن خواهد شد.

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

از خوردن انواع شیرینی ها مانند کیک، بیسکویت، شکلات و ...اجتناب کنید؛ چرا که این مواد غذایی باعث می شود که کربوهیدرات های تولید شده در بدن بسیار سریع سوخت شوند.

بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

فتوای جدید آیت‌الله بیات زنجانی درباب روزه



آب بخورید در حدی که تشنگی برطرف شود ، روزه باطل نمی شود

فتوای جدید آیت‌الله بیات زنجانی درباب روزه

 یک مدرس حوزه: صدور چنین فتوایی شجاعت می خواهد

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی بیات زنجانی(مدظله العالی) در فتوایی جدید ابراز داشتند:

 "با استناد به موثقه عمار و روایت مفضل ابن عمر از امام صادق(ع) که در باب ١٦ وسائل الشیعه از ابواب "من یصح منه الصوم" آمده است، کسانی که روزه می گیرند، ولی تاب و تحمل تشنگی را ندارند، فقط به اندازه ای که جلوی تشنگی شان را بگیرد، می توانند آب بنوشند و در این حالت روزه شان باطل نبوده و قضا هم ندارد."

در پی اعلام فتوای جدیدی از مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی بیات زنجانی (مدظله‌العالی) درباب روزه داری، گمانه‌ها و پرسش‌هایی طرح شده که در گفت‌وگوی خبرنگار اعتماد با آیت‌الله سید رضا برقعی مدرس، استاد سطوح عالی حوزه علمیه و نماینده سابق حضرت امام در کشورهای خلیج فارس، این فتوا را به بحث و بررسی گذاشتیم.
حضرت آیت‌الله زنجانی در فتوای جدید خود ابراز داشت:

 «با استناد به موثقه عمار و روایت مفضل ابن عمر از امام صادق(ع) که در باب 16 وسایل الشیعه از ابواب «من یصح منه الصوم» آمده است، کسانی که روزه می‌گیرند، ولی تاب و تحمل تشنگی را ندارند، فقط به اندازه‌ای که جلوی تشنگی شان را بگیرد، می‌توانند آب بنوشند و در این حالت روزه شان باطل نبوده و قضا هم ندارد.»

لازم به ذکر است نظر فقهی وی در رساله عملیه به این شکل نبوده و این نظر فقهی جدید وی است.

در همین حال روزنامه اعتماد در حمایت از این فتوا نوشت:

«آیت‌الله برقعی در پاسخ به این پرسش که این فتوا را از منظر فقه شیعی چگونه می‌بینید، ابراز داشت: مشابه چنین نظریاتی در فقه ما بسیار است. همان طور که معظم له به کتاب وسایل الشیعه استناد کردند، باید اذعان داشت که چنین احکامی در فقه ما بسیار است. همان طور که در فقه شیعی به احکام استناد می‌شود، به عقل و اجماع نیز استناد می‌شود.

ایشان در ادامه خاطرنشان ساخت: در گذشته بسیاری از احکام محدود بوده و در زمان حاضر موضوعاتی مطرح می‌شود که در چنین روایاتی نیامده است، یا نظریات سختگیرانه‌یی مطرح می‌شود که در فقه اسلامی ما با چنین شرایطی رو به رو نبوده‌ایم. به نظرم چنین فتوایی در فقه شیعه بسیار داشته‌ایم. ما نمی‌توانیم سختگیرانه به احکام شیعی نظر داشته باشیم و فقط احکام را ملاک قرار دهیم و بگوییم که باید همان اجرا شود. در حالی که فقیه آگاه به زمانه می‌تواند با توجه به شرایط و زمانه احکام خود را بر پایه استدلال شرعی و عقلی فتوای خود را اعلام نماید. به‌طور مثال ما حکمی به نام ذوالعطاش داریم؛ یعنی کسی که بسیار عطشان است. این فرد می‌تواند با رعایت جوانب روزه داری آب به قدر رفع عطش بنوشد و روزه او صحیح هم خواهد بود. ایشان با تاکید بر این نکته که صدور چنین فتوایی شجاعت و تهور می‌خواهد، اظهار داشت: ما نمی‌توانیم برای کسانی که مشکلی دارند، فقط بگوییم که باید سفر برود تا بتواند روزه خود را نگیرد و تاکید کنیم که در هر حالی باید روزه گرفت. دین اسلام دین سخت و جمودی نیست.

آیت‌الله زنجانی در صدور چنین حکمی پا را فراتر از حکم منصوص گذاشته و آن هم برای این است که مکلف بتواند وظیفه‌اش را انجام دهد. آیت‌الله سید رضا برقعی مدرس در پایان خاطرنشان کرد: نباید از چنین احکامی تفسیر غلطی داشت و چنین احکامی ما در فقه شیعه بسیار داشته‌ایم. این حکم در راستای اجرای وظیفه شرعی مکلف اعلام شده است.»

نکات تغذیه ای مهم برای روزه داری در تابستان



نکات تغذیه ای مهم برای روزه داری در تابستان

به دلیل همزمان شدن ماه مبارک رمضان با فصل تابستان و افزایش طول مدت روزه داری توجه به چند نکته برای مراقبت از سلامتی ضروری است.

_ ماه مبارک رمضان فرصتی برای افراد روزه دار است که الگوی های ناسالم زندگی خود را تغییر دهند و به خصوص افرادی که از اضافه وزن رنج می برند یا به سیگار عادت دارند، می توانند حداقل یک ماه از این فاکتورهای بیماری زا دوری کنند.

_ روزه داری راهکاری موثر برای کاهش وزن است که در پی آن وضعیت سلامت بدن بهبود پیدا می کند. افرادی که به بیماری هایی از جمله کلسترول بالا، فشارخون و دیابت مبتلا هستند ،می توانند با روزه گرفتن شرایط خود را بهتر کنترل کنند.

_ همچنین برخی از روزه داران تمایل دارند در دو وعده سحر و افطار در مصرف مواد خوراکی افراط کنند که این شیوه البته تمام فوائد روزه داری را از بین می برد.

_ از دیگر مشکلاتی که روزه دارن در ماه رمضان امسال ممکن است با آن روبه رو شوند، می توان به ترش کردن، سوء هاضمه،  سردرد، کاهش شدید آب بدن، خستگی و گرمازدگی اشاره کرد که به دلیل گرمای هوا بروز می کنند.

_ پزشکان توصیه می کنند که برای پیشگیری از این قبیل مشکلات روزه داران در ساعات افزایش دمای هوا در طول روز تا حد امکان از خانه و محل کار خود خارج نشوند و در فضای باز نیز بیشتر در سایه باشند.

_ همچنین مصرف مایعات بیشتر در ساعات بین افطار تا سحر توصیه می شود تا کم آبی بدن در طول روز جبران شود. علاوه بر این روزه داران باید پس از افطار حتی الامکان از مصرف مواد کافئین دار پرهیز کنند؛ چون مصرف این مواد خوراکی احتمال کم آبی بدن را تشدید می کنند.

_ علاوه بر این لازم است افراد مبتلا به دیابت پیش از اقدام به روزه گرفتن با پزشک معالج خود مشورت داشته باشند تا توصیه های ضروری و تغییرات لازم برای آنان در نظر گرفته شود. همچنین روزه دارانی که به دیابت مبتلا هستند، بعد از افطار باید مایعات زیاد مصرف کنند.

در مدت زمان روزه داری بدن از میزان گلوکز ذخیره شده استفاده می کند و پس از آن چربی موجود در بدن سوزانده می شود که در کاهش کلسترول، وزن و فشارخون موثر است.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

خطرناک ترین نوع چاقی را بشناسید



خطرناک ترین نوع چاقی را بشناسید

بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه تگزاس با بزرگ شدن شکم و افزایش نسبت دور کمر به دور باسن بروز نشانه های بیماری قلبی- عروقی شدت می یابد. این امر تایید کننده مطالعات پیشین است که نشان دادند چاقی شکمی و نه چاقی عمومی بدن، یکی ازعوامل خطرساز در بروز بیماری های قلبی است.

بررسی 2744 نفر نشان داد که اندازه دور کمر81 سانتی متر برای زنان و 94 سانتی متر برای مردان صرف نظر از قد بیانگر افزایش جدی خطر بروز بیماری های گوناگون به ویژه بیماری های قلبی- عروقی است.

نتایج مطالعه اخیر حاکی از این بود که سخت و سفت شدن رگ ها (تصلب شرایین) که با بروز بیماری های قلبی- عروقی ارتباط دارد، در افرادی که شکم بزرگ دارند، بیشتر دیده می شود.

نکته مهم این بود که محققان دریافتند حتی اگر وزن بدن در محدوده طبیعی باقی بماند، افزایش دور کمرخطر صدمه به شریان ها را افزایش می دهد. در ضمن احتمال رسوب کلسیم در افرادی که نسبت دور کمر آن ها به دور باسن شان بیشتر است، دو برابر کسانی است که این نسبت در آن ها کمتر است.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

کاهو قدیمی ترین سبزی دنیا!



کاهو از سبزی های بسیار مفیدی است که علاوه بر خواص درمانی، مصرف غذایی نیز دارد و در میان سبزی ها، تاریخی کهن دارد.

کاهو طبق مدارکی که به دست آمده از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می شده است و یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. کاهو گیاهی است یک ساله که دارای برگ های پهن و دراز و سبز، با طعم کمی شیرین می باشد. کریستف کلمب تخم کاهو را به دنیای جدید برد؛ به طوری که از اوائل قرن پانزدهم میلادی کاهو در هائیتی و باهاما کشت می شده است .

انواع مختلف کاهو که در حال حاضر در آمریکا کشت می شود، حدود ۱۶ نوع می باشد که در تمام طول سال وجود دارد. روی هم رفته دو دسته کاهو وجود دارد:

۱- کاهوی پرورشی که در سالاد استفاده می شود که کاهوی گرد HEAD LETTUCE و کاهوی ایرانی ROMAINE LETTUCE از انواع مهم آن است. کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی گرد بهتر است. کاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد، زیرا دارای مقدر زیادی الیاف است که تولید گاز و نفخ در معده می کند.

۲- کاهوی وحشی

ارزش غذایی

کاهو سرشار از بتاکاروتن، اسیدفولیک، ویتامین C، مقدار کمی ویتامین های B1، B2، B3 و B5، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، آهن، مس و روی است.

خواص درمانی

- کاهو یک مسکن و آرام بخش طبیعی است و به خاطر این که دارای مقدار کمی از ماده شیمیایی لاکتوسین است، مصرف زیاد آن سبب رخوت و سستی می شود.

- کاهو برخلاف انتظار از جمله سبزیجاتی است که معده را تقویت می کند؛ در ضمن ادرارآور بوده و یبوست را نیز از بین می برد.

- کاهو دارای آهن فراوان است و به عمل خون سازی بدن کمک می کند.

- به بانوان شیرده توصیه می شود که کاهو بخورند، چون شیر را زیاد می کند.

- کاهو برای درمان سیاه سرفه، رماتیسم، برونشیت، تشنج، تپش قلب، یرقان، انسداد مجاری طحال و کبد مفید بوده و همچنین تصفیه کننده خون است.

- برای رفع سرفه و درد سینه کاهو را بپزید و بخورید.

- اگر شب ها از مشکل بی خوابی رنج می برید، پیش از خواب کاهو بخورید.

- کاهو به اشخاص مبتلا به نفریت و بیماران عصبی و کبدی توصیه شده است.

- اثر ضدتب، ضد روماتیسم و ضد خونریزی نیز دارد.

- گذشته از خواص فوق، کاهو به سبب داشتن ماده ای به نام لاکتوکاریوم Lactocarium خواب آور است.

- در درمان برونشیت های سخت، سیاه سرفه، تحریکات عصبی و رفع روماتیسم نیز موثر است.

- کاهو به علت داشتن مقادیر زیاد سلولز، تخلیه روده را آسان می کند.

- برای مبتلایان به یرقان، انسداد مجاری کیسه صفرا و اشخاصی که کلسترول خونشان زیاد است و استعداد چاق شدن دارند، بسیار مفید است.

- خاصیت خنک کننده دارد.

- برای آفتاب سوختگی مفید بوده، قرمزی ناشی از آن را در سطح پوست کاهش می دهد.

- کاهو اشتها را تحریک می کند.

- توان جنسی را بالا می برد و نازایی را درمان می کند. مصریان قدیم به کاهو «گیاه بارور» می گفتند.

- از عصاره کاهو برای محافظت و مرطوب کنندگی پوست در برابر حرارت خورشید و باد، در لوازم آرایشی استفاده می شود.

- تسکین دهنده دردهای قاعدگی بوده و خون ریزی ‎قاعدگی را زیاد می‎کند، بنابراین در این صورت در دوران ماهانه از خوردن کاهو خودداری کنید.

- کاهو از ریزش مو جلوگیری و مانع سفید شدن آن می‎شود.

- برای تقویت ریشه مو آب کاهو + آب هویج + آب یونجه مخلوط کرده، میل شود.

- خوردن زیاد کاهو باعث فراموشی می‎شود.

- برای روییدن موی جای زخم‎ها کاهو را کوبیده به صورت ضماد در آن محل بگذارید.

- کاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می کند.

خواص کاهو سکنجبین :

سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم می آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر وفرح بخش به وجود می آوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمی شد یا می خواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند، سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه می کردند؛ ولی همچنان آن را سکنجبین می نامیدند.  امروز که عسل گران یا کمیاب تر از گذشته شده، به طور کلی این شربت را با شکر تهیه می کنند.

هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح است؛ منظور از مصلح یعنی نوعی ماده غذایی یا گیاهی دارویی که مصرف آن به همراه غذای مورد نظر، اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا و جذب غذا و اثر گذاری غذا را در بدن و ارگان های مربوطه مضاعف خواهد کرد. در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می شده است و تقریباً غذایی و میوه ای یافت نمی شود که بدون مصلحات مصرف شود . سکنجبین نیز از آن جمله است.

 

مضرات:

اگر در خوردن کاهو افراط نکنید، این سبزی به هیچ وجه مضر نیست.

زیاده روی در خوردن کاهو باعث کم شدن قدرت جنسی ، فراموشی و کم شدن حافظه ، ضعف دید چشم و نفخ شکم می شود. برای برطرف کردن این عوارض می توان کاهو را با نعناع ، کرفس و زیره میل کرد .

 

منبع : باشگاه خبرنگاران