دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

راهنمای خرید مواد غذایی در ماه رمضان

راهنمای خرید مواد غذایی در ماه رمضان

 دانلود این مطلب در قالب PDF

خرید نمک

همواره از نمک های یددار تصفیه شده موجود در مراکز فروش معتبر استفاده نموده، از مصرف نمک های فله یا سنگ نمک خودداری کنید.

نمک باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت و دارای تاریخ تولید و انقضا باشد.

نمک را دور از نور آفتاب نگه داری کنید.

وجود ناخالصی های نامحلول در آب در نمک از جمله مواردی است که در نمک های با کیفیت پایین و غیر استاندارد دیده می شود. یک راه ساده برای تشخیص این مواد در منزل وجود دارد. 5 قاشق غذاخوری نمک (حدود 50 گرم ) را در 250 سی سی آب ( حدود یک لیوان پر آب ) ریخته و آنقدر هم بزنید تا نمک حل شود. سپس به ظرف محتوی آب نمک نگاه کنید. اگر رنگ محلول شفاف و بدون رسوب باشد، میزان مواد نامحلول نمک در حد قابل قبول می باشد. اگر رنگ محلول کدر و حاوی رسوباتی است که در آب حل نمی شود، از مصرف نمک صرف نظر نمایید.

خرید زولبیا و بامیه

زولبیا و بامیه حاوی مقادیر زیادی روغن می باشد و استعداد زیادی برای فساد پذیری دارد، بنابراین ترجیحاً زولبیا و بامیه را از مراکز پرفروشی بخرید که شیرینی برای مدت زیادی روی پیشخوان فروشگاه نمی ماند و معمولاً تهیه و فروش شیرینی هایشان روزانه است.

زولبیا و بامیه اگر در سینی های بدون پوشش برای مدت زیادی در معرض هوا قرار گیرد ،فاسد می شود. از طرف دیگر تماس با مگس و گرد و غبار هوا آن را ناسالم می کند.

تا حد امکان از خرید زولبیا با رنگ بسیار زرد و چشم نواز خودداری نمایید. به دلیل گرانی زعفران، استفاده از رنگ های مصنوعی بسیار متداول است.

خرید آش

اگر غذاهای آماده مثل آش خریداری می کنید، ترجیحاً از خانه با خود ظرف ببرید.

اگر مجبور به خرید آش در ظروف یک بار مصرف هستید، مواظب باشید که فروشنده آش را در ظروف مخصوص غذاهای گرم بریزد.

عدم رعایت این نکته بیشتر در اماکن عمومی که هنگام افطار، چای داغ توزیع می کنند، به چشم می خورد. از نوشیدن چای در لیوان های شفاف خودداری نمایید. ظروف با جنس پلی استایرن فوم دار و ظروف پلی استایرن سفید رنگ برای مواد غذایی گرم و مرطوب قابل استفاده می باشند.

حتماً شما این ظروف را که مخصوص توزیع نذورات می باشند، بسیار دیده اید. ظروف با جنس پلی استایرن بی رنگ و شفاف فقط جهت نوشیدنی های سرد مناسب می باشند و استفاده از آن برای مواردی که دمای محتوای ظروف بیش از 65 درجه سانتی گراد بوده و یا این که لایه خارجی مواد غذایی محتوای آن چربی باشد که در تماس با ظرف قرار می گیرد، ممنوع است.

غذاهای در معرض آفتاب

_ از خرید فرآورده هایی که برای مدت طولانی در برابر نور آفتاب قرار گرفته اند، خودداری کنید، چرا که احتمال فساد میکروبی و شیمیایی در فصول گرم سال به حداکثر می رسد.

نور آفتاب ویتامین های موجود در دوغ را از بین برده سبب اکسید شدن چربی آن می شود.

_ همچنین می تواند بر کیفیت انواع نوشابه و آب آشامیدنی نیز تأثیرگذار باشد. با این که بسیاری از مغازه داران این نوشیدنی ها را در برابر نور آفتاب قرار می دهند، از خرید این محصولات از این گونه مغازه ها خودداری کنید.

 

_اگر برای تزیین غذای خود از چیپس سیب زمینی استفاده می کنید،بدانید که گرما و نور آفتاب فساد روغن آن را تسریع می کند، بنابراین از خرید چیپس های در آفتاب مانده خودداری نمایید.

خرید فرآورده های پروتئینی

هنگام خرید توجه نمایید که فرآورده های پروتئینی آخرین محصولاتی باشند که خرید می کنید.

تا حد امکان از خرید جوجه کباب های خام رنگی که به اسم زعفرانی فروخته می شوند، خودداری کنید. استفاده از رنگ های مصنوعی به جای زعفران بسیار متداول است.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

توصیه هایی برای سحری و افطاری در ماه مبارک رمضان

 

توصیه هایی برای سحری و افطاری در ماه مبارک رمضان ::.

  گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

 

روزه علاوه بر آثار معنوی فراوان و تزکیه روحی می تواند باعث برکات فراوان از نظر جسمی و فیزیولوژیک باشد. متخصصان علوم پزشکی نیز از جنبه های مختلف به آثار مفید روزه داری اسلامی پرداخته اند. همچنین روزه باعث ارتقای سلامتی خواهد شد. ولی برای بهره مندی از آثار مفید روزه داری بایستی تغییراتی متناظر در شیوه طبیعی زندگی ایجاد کرد تا بهره مندی بیشتری عاید شود.


توصـیـه هـای سـحـری :


1. وعده سحری، معادل ناهاری است که در روزهای عادی می خوردید؛ یعنی انواع غذاهای برنجی را می توانید در این وعده بگنجانید.

2. می توانید 10 تا 12 قاشق غذا خوری برنج پخته (البته کمی چرب شده با روغن زیتون یا روغن کانولا) را همراه انواع خورش های سنتی در این وعده میل کنید.

3. خوردن سالاد در این وعده، بخشی از آب مورد نیاز بدنتان را تامین خواهد کرد و البته بهتر است که چاشنی آن، آبلیموی تازه یا سرکه بالزامیک و روغن زیتون باشد.

4. اگر جزو آن هایی هستید که در این وعده اشتهای کمی دارند، بهتر است حجم مختصری از غذاهای پرکالری و البته مغذی را برای این وعده انتخاب کنید؛ مانند حلیمی که با کمی کره و دارچین طعم دار شده است.

5. خوردن مخلوط میوه های فصل با لبنیاتی مانند شیر و ماست یکی از گزینه های مناسب برای شروع این وعده است تا اشتهایتان برای خوردن سحری بیشتر شود.

6. مصرف نوشابه های گازدار و غذاهای شور و پرادویه ای مانند انواع فست فودها را در این وعده به کلی فراموش کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.

7. بهترین نوشیدنی برای جلوگیری از تشنگی در طول روزهای روزه داری، آب است که البته می توانید آن را با کمی آبلیموی تازه طعم دار کنید.

8. از مصرف سیر، پیاز و حتی سبزی خوردن در این وعده بپرهیزید تا بوی دهانتان برای اطرافیان، آزاردهنده نباشد.

 

توصـیـه هـای افـطـاری :

 

1. وعده افطار، معادل همان وعده صبحانه ای است که در روزهای عادی می خوردید؛ پس بهتر است به حضور تمام گروه های غذایی در این وعده غذایی تان توجه کنید.

2. روزه تان را می توانید با یک استکان شیر گرم یا چای کمرنگ و 2 عدد خرما یا یک قاشق غذاخوری عسل (طبیعی) باز کنید.

3. می توانید چند برش نان سنگک را همراه با 45 گرم پنیر و چند برش گوجه فرنگی و خیار و یک عدد گردو در این وعده میل کنید و البته می توانید پنیرتان را از قبل با گردو یا سایر مغزها و سبزیجات معطر مخلوط کرده و طعم دار کنید.

4. انواع سوپ های سبک مانند سوپ شیر نیز انتخاب مناسبی برای وعده افطاری هستند؛ البته در خوردن آن ها زیاده روی نکنید تا حجم معده تان پر نشود و اشتهایتان برای خوردن سایر غذاها از میان نرود.

5. اگر احساس سنگینی یا دل درد کردید، کمی صبر کنید و سپس کاسه ای ماست که با کمی جوانه گندم و پودرمغزها (مانند مغز پسته، بادام و کنجد) مخلوط کرده اید، میل کنید. حتی مخلوط ماست و انواع میوه های فصل هم انتخاب مناسبی برای این وعده هستند.

6. برای شام بهتر است از منابع پروتئینی استفاده کنید؛ البته از انواع کم چرب. به طور مثال، تکه ای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزیجات بخارپز شده مانند هویج، لوبیاسبز، نخودفرنگی و ذرت.

7. حتما بین افطار تا شام 2 تا 3 واحد میوه میل کنید تا در پایان این ماه دچار کمبود انواع ویتامین ها نشوید.

8. در وعده افطار، زیاد چای نخورید؛ زیرا این نوشیدنی مدر است و ممکن است شما را به کم آبی مبتلا کند.

 

منبع: سلامت ایران- گروه اینترنتی پرشین استار

خوردن چه غذاهایی در افطار مضر است؟

خوردن چه غذاهایی در افطار مضر است؟

دکتر مجید امتیازی، متخصص طب سنتی، راز ماندگاری طب سنتی ایران را عقلانیت منطبق بر اخلاق و ادب موجود در این مکتب طبی دانست و اظهار داشت: تمام مواردی که به عنوان الگوی صحیح، قابلیت ماندگاری در ذهن تاریخی بشر را دارند، تابع همین دو قاعده کلی هستند. وقتی که از این دو قاعده به عنوان اصل مهم و اساسی در طب سنتی ایران زمین نام برده می شود، موجودیت آن را در تمام موارد و مبانی این مکتب طبی پویا می توان مشاهده کرد. به طوری که در مباحث پیشگیری و درمان صحیح بیماری ها هم این دو قاعده کلی به طور کامل رعایت شده است.

دکتر مجید امتیازی خاطرنشان ساخت: بر این اساس بخشی از حفظ سلامتی انسان هم تابع رعایت اخلاق و ادب در خوردن و پرهیزکردن است. درست غذاخوردن و به موقع غذا خوردن هم شرط رعایت این دو قاعده در فرهنگ سنتی ما بوده است که الان متأسفانه به دلایل نامشخص و بهانه های بی اساس رعایت نشده و حتی در مواردی خلاف آن را به کار می بریم که یا به دلیل ندانستن موضوع است و یا پیروی کورکورانه.

این متخصص طب سنتی به روزه داران توصیه کرد وعده غذای افطار و سحری جزو مواردی است که باید مصرف شوند، ولی نوع غذا باید متناسب با وضعیت و مزاج بدن فرد باشد. وی افزود: فراموش نکنیم که سفره سحری و به طور ویژه سفره افطار، میدان مسابقه در خوردن نیست.

دکتر امتیازی با تأکید بر این که از نوشیدن آب هنگام صرف هر یک از این وعده های غذایی به شدت پرهیز شود، ادامه داد: مناسب ترین زمان نوشیدن آب حداقل یک ساعت و نیم بعد از خوردن است. وی متذکر شد: نوشیدن آب خیلی سرد و به قولی «تگری» حتی در این فاصله زمانی هم بسیار مضر و آسیب رساننده به سیستم گوارشی، کبدی و هضمی است. پس بعد از گذشتن زمان مناسب از غذا خوردن، نوشیدن آبی که خیلی سرد نباشد مانند نوشیدن برخی از شربت های سنتی بلامانع است.

دکتر امتیازی با اشاره به این که غذا ها در هر یک از وعده ها باید با آرامش کامل و به دور از استرس و نگرانی میل شود، توصیه کرد: هریک از لقمه های غذا باید کاملا جویده شود و این طور نباشد که هنوز لقمه در دهان در حال جویدن است، لقمه بعدی را وارد دهان کنیم.

وی با تأکید براین که از درهم خوری و خوردن چند نوع مختلف غذا در یک وعده غذایی پرهیز شود، گفت: درصورتی که میل به خوردن سالاد است، باید با فاصله و قبل از غذای اصلی میل شود. البته زمان خوردن آن بسته به نوع مزاج فرد و شدت اشتها متفاوت است و از طرف دیگر مقدار آن هم نباید زیاد باشد که باعث اختلال هضم شود.

دکتر امتیازی خطاب به روزه داران خاطرنشان ساخت: درصورتی که قصد، خوردن شام باشد ،باید با فاصله زمانی مناسب از خوردن افطاری باشد. این طور نباشد که بلافاصله بعد از خوردن افطار اقدام به خوردن شام شود. این متخصص طب سنتی با تأکید بر این که وعده شام هم باید غذایی نسبتا سبک باشد، تصریح کرد: از خوردن غذاهای پر ادویه، شور و سرخ کردنی ها پرهیز شود؛ زیرا باعث شدت عطش می شوند.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

مهم ترین نشانه های پیری اعلام شد

پیری در سلول هایی که تکثیر نمی شوند، مانند سلول های عضلات و اعصاب بسیار بارزتر است، زیرا در بافتی که سلول هایش قابل تکثیرند، سلول های جدید به طور دائم تولیدشده و محل سلول های مرده را اشغال می کنند.
مهر: محققان تعریف کامل و جدیدی از پیری ارائه دادند که در آن تمام علائم بروز پیری اعلام شده است. کاهش کلسیم استخوان و میزان تولید پروتئین که منجر به کوچک شدن تدریجی حجم عضلات اسکلتی می شود، برخی از این نشانه ها به شمار می آیند.
 
پیری به معنای از دست دادن تدریجی توانایی دستگاه های بدن در برابر شرایط محیطی، افزایش بروز بیماری ها و در نهایت وقوع مرگ تعریف شده است. از طرف دیگر پیری در زیست شناسی و فیزیولوژی به معنی کاهش روند تجزیه و تحلیل اطلاعات در سلول و تغییرات تدریجی بدن است.
 
پیر شدن به علت یک تغییر ناگهانی در اعمال فیزیولوژیک بدن نیست؛ بلکه نتیجه تغییرات تدریجی است که طی سال های متمادی به وجود می آید.
 
پیری در سلول هایی که تکثیر نمی شوند، مانند سلول های عضلات و اعصاب بسیار بارزتر است، زیرا در بافتی که سلول هایش قابل تکثیرند، سلول های جدید به طور دائم تولیدشده و محل سلول های مرده را اشغال می کنند.
 
سلول در جریان رشد و فعالیتش به طور مرتب اطلاعات ژنتیکی از درون خود برای سنتز مواد پروتئینی دریافت می کند.
 
هر عمل یا عاملی که روند انتقال این اطلاعات را مختل کند، سبب بروز اختلال در اعمال سلول می شود.
کاهش کلسیم استخوان، کاهش میزان تولید پروتئین، پیری پوست، مشکلات دستگاه گوارش، مشکلات دستگاه تنفس که منجر به کاهش اکسیژن خون و کاهش فعالیت ماکروفاژهای کیسه های هوایی و تضعیف اثر مژهای مجاری هوایی می شود. بنابراین در سنین پیری افراد به ذات الریه، برونشیت، آمفیزم و اختلالات دیگر ریوی حساس ترند.
 
اختلال در دستگاه گردش خون، فقدان قابلیت کشش آئورت، کاهش اندازه تار ماهیچه قلب، فقدان تدریجی قدرت انقباض عضله قلب، کاهش برونده خون توسط قلب، کاهش حداکثر ضربان قلب، افزایش پرفشاری خون، افزایش میزان کلسترول خون با افزایش سن، کاهش میزان HDL، افزایش شیوع بیماری شریان کرونری، سفت شدن شریان ها، تجمع کلسترول در شریان ها به خصوص شریان های مغز ازجمله تغییرات در دستگاه گردش خون است.
 
همچنین کاهش مکانیسم های ترشحی هورمون ها ، تغییرات خاصی مانند فقدان حس چشایی، فتق، سرطان مری، ورم معده، زخم معده و سرطان معده ، زخم های روده ای، آپاندیسیت، سوءجذب و سوءهضم از تغییرات روده کوچک و یبوست، سرطان راست روده و هموروئید نیز از تغییرات روده بزرگ هستند.
 
بروز مشکلات در عمل بلع  و در دستگاه عصبی ، کاهش سرعت هدایت امواج عصبی، کاهش اعمال حرکتی ارادی و افزایش زمان رفلکس ماهیچه های اسکلتی، اختلال شنوایی مربوط به پیری ناشی از تغییرات در ساختارهای مهم گوش داخلی نیز از دیگر عوارض پیری به شمار می آیند.

واکنش زنبورهای کارگر پس از تغییر ملکه

واکنش زنبورهای کارگر پس از تغییر ملکه

تحقیقات دانشمندان لهستانی در رابطه با زنبورهای عسل نشان می دهد که زنبورهای کارگر نسبت به تغییر ملکه واکنش نشان می دهند و زمانی که با چشم انداز مسئولیت های جدید رو به رو می شوند، رفتاری شبیه شورش از خود نشان می دهند.

دانشمندان لهستانی دریافته اند که زمانی که یک زنبور دختر به عنوان ملکه جایگزین مادر خود می شود، برخی از زنبورهای کارگر از نگه داری فرزندان ملکه سرباز می زنند.

نتایج این تحقیقات در مجله زیست شناسی امروز (Current Biology) منتشر شده است.

میشل وویسچووسکی از موسسه علوم زیست محیطی در دانشگاه جاجیلونیان در لهستان ریاست این تیم تحقیقاتی را برعهده داشته است.

مهاجرت جمعی زنبورهای عسل یک رخداد طبیعی است که طی آن ملکه و بخشی از زنبورهای کارگر جامعه زنبورها را ترک می کنند تا یک نقطه دیگر برای تجمع پیدا کنند، پیش از ترک لانه، ملکه چندین تخم می گذارد که یکی از آن ها به ملکه جدید بارور تبدیل می شود.

براساس توضیحات وویسچووسکی، در این شرایط زنبورهای کارگر به جای بزرگ کردن برادران و خواهرهای خود مجبور می شوند خواهرزاده ها و برادرزاده های خود را بزرگ کنند که این امر روابط موثر جامعه آن ها را کاهش می دهد و موجب می شود که زنبورهای کارگر بخواهند به جای مسئولیت پیش رو فرزندان خودشان را بزرگ کنند. براساس گزارش بی بی سی، این دانشمندان اظهار داشتند که این مسئله صرفا یک تغییر رفتاری نیست، بلکه تغییر بنیادین در زیست شناسی زنبورهای کارگر است.

برای تحلیل این تغییرات در زنبورها، این گروه یک جامعه زنبوری را به دو نیم تقسیم کردند که موجب شد در یکی از این جوامع ملکه ای وجود نداشته باشد، مسئله ای که درست پس از کوچ ملکه رخ می دهد. از سوی دیگر آن ها وضعیت این زنبورها را در زمان کوچ طبیعی ملکه نیز بررسی کردند.

هر دو آزمایش نشان داد که پیش از آن که ملکه جدید بر تخت بنشیند، این تغییرات در میان زنبورهای کارگر مشاهده می شود، آن ها به جای غدد تولید غذا، از قدرت تخم گذاری برخوردار می شوند.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند