دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

راهنمای خرید مواد غذایی در ماه رمضان

راهنمای خرید مواد غذایی در ماه رمضان

 دانلود این مطلب در قالب PDF

خرید نمک

همواره از نمک های یددار تصفیه شده موجود در مراکز فروش معتبر استفاده نموده، از مصرف نمک های فله یا سنگ نمک خودداری کنید.

نمک باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت و دارای تاریخ تولید و انقضا باشد.

نمک را دور از نور آفتاب نگه داری کنید.

وجود ناخالصی های نامحلول در آب در نمک از جمله مواردی است که در نمک های با کیفیت پایین و غیر استاندارد دیده می شود. یک راه ساده برای تشخیص این مواد در منزل وجود دارد. 5 قاشق غذاخوری نمک (حدود 50 گرم ) را در 250 سی سی آب ( حدود یک لیوان پر آب ) ریخته و آنقدر هم بزنید تا نمک حل شود. سپس به ظرف محتوی آب نمک نگاه کنید. اگر رنگ محلول شفاف و بدون رسوب باشد، میزان مواد نامحلول نمک در حد قابل قبول می باشد. اگر رنگ محلول کدر و حاوی رسوباتی است که در آب حل نمی شود، از مصرف نمک صرف نظر نمایید.

خرید زولبیا و بامیه

زولبیا و بامیه حاوی مقادیر زیادی روغن می باشد و استعداد زیادی برای فساد پذیری دارد، بنابراین ترجیحاً زولبیا و بامیه را از مراکز پرفروشی بخرید که شیرینی برای مدت زیادی روی پیشخوان فروشگاه نمی ماند و معمولاً تهیه و فروش شیرینی هایشان روزانه است.

زولبیا و بامیه اگر در سینی های بدون پوشش برای مدت زیادی در معرض هوا قرار گیرد ،فاسد می شود. از طرف دیگر تماس با مگس و گرد و غبار هوا آن را ناسالم می کند.

تا حد امکان از خرید زولبیا با رنگ بسیار زرد و چشم نواز خودداری نمایید. به دلیل گرانی زعفران، استفاده از رنگ های مصنوعی بسیار متداول است.

خرید آش

اگر غذاهای آماده مثل آش خریداری می کنید، ترجیحاً از خانه با خود ظرف ببرید.

اگر مجبور به خرید آش در ظروف یک بار مصرف هستید، مواظب باشید که فروشنده آش را در ظروف مخصوص غذاهای گرم بریزد.

عدم رعایت این نکته بیشتر در اماکن عمومی که هنگام افطار، چای داغ توزیع می کنند، به چشم می خورد. از نوشیدن چای در لیوان های شفاف خودداری نمایید. ظروف با جنس پلی استایرن فوم دار و ظروف پلی استایرن سفید رنگ برای مواد غذایی گرم و مرطوب قابل استفاده می باشند.

حتماً شما این ظروف را که مخصوص توزیع نذورات می باشند، بسیار دیده اید. ظروف با جنس پلی استایرن بی رنگ و شفاف فقط جهت نوشیدنی های سرد مناسب می باشند و استفاده از آن برای مواردی که دمای محتوای ظروف بیش از 65 درجه سانتی گراد بوده و یا این که لایه خارجی مواد غذایی محتوای آن چربی باشد که در تماس با ظرف قرار می گیرد، ممنوع است.

غذاهای در معرض آفتاب

_ از خرید فرآورده هایی که برای مدت طولانی در برابر نور آفتاب قرار گرفته اند، خودداری کنید، چرا که احتمال فساد میکروبی و شیمیایی در فصول گرم سال به حداکثر می رسد.

نور آفتاب ویتامین های موجود در دوغ را از بین برده سبب اکسید شدن چربی آن می شود.

_ همچنین می تواند بر کیفیت انواع نوشابه و آب آشامیدنی نیز تأثیرگذار باشد. با این که بسیاری از مغازه داران این نوشیدنی ها را در برابر نور آفتاب قرار می دهند، از خرید این محصولات از این گونه مغازه ها خودداری کنید.

 

_اگر برای تزیین غذای خود از چیپس سیب زمینی استفاده می کنید،بدانید که گرما و نور آفتاب فساد روغن آن را تسریع می کند، بنابراین از خرید چیپس های در آفتاب مانده خودداری نمایید.

خرید فرآورده های پروتئینی

هنگام خرید توجه نمایید که فرآورده های پروتئینی آخرین محصولاتی باشند که خرید می کنید.

تا حد امکان از خرید جوجه کباب های خام رنگی که به اسم زعفرانی فروخته می شوند، خودداری کنید. استفاده از رنگ های مصنوعی به جای زعفران بسیار متداول است.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد