دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

امیدواری به بازگردانیدن بینایی به نابینایان

امیدواری به بازگرداندن قوه بینایی به نابینایان

تحقیقات دانشمندان کانادایی موجب این امیدواری شده که امکان دارد در آینده نابینایان و کسانی که قوه بینایی خود را تا حدی از دست داده اند، بتوانند دوباره بینایی خود را به دست آورند.

در این تحقیقات، دانشمندان دانشگاه تورنتو، با استفاده از شبکیه چشم جسد انسان و نیز موش مرده، توانسته اند ثابت کنند که تکثیر سلول های پایه شبکیه امکان پذیر است.

دانشمندان مورد بحث ده سال قبل گزارشی انتشار داده بودند که در آن برای اولین بار ثابت کرده بودند که سلول های پایه در شبکیه چشم انسان و نیز موش های بالغ و سایر پستانداران وجود دارد.

اکنون پرفسور درک ون در کوی، می گوید : 

 تیم تحقیقاتی تحت نظر وی با همکاری بانک چشم کانادا موفق شده با استفاده از چشم انسان، سلول های پایه شبکیه را تکثیر کنند.

پرفسور درک ون در کوی، می گوید: 

 " بیست و چهار ساعت پس از فوت شخص، چشم او ( اهدا کننده) در اختیار ما قرار داده شد. ما توانستیم از چشم تنها یک نفر، حدود ده هزار سلول پایه به دست آوریم."

این تحقیقات می تواند تاثیر بسیار مهمی در جلوگیری از زوال ماکولا macular degeneration داشته باشد.

این بیماری، نسوج شبکیه را از بین برده و در اشخاص بالای 60 سال به کوری منجر می شود.

پرفسور ون در کوی، هشدار می دهد که هنوز چالش های زیادی بر سر راه است که یکی از آن ها این است که پس از مرگ شخص تنها پنج درصد سلول های پایه شبکیه، زنده باقی می مانند.

ولی او می افزاید دادن اجازه به یک شرکت آمریکایی برای آغاز آزمایش های سلول پایه جنینی با هدف مداوای بیماری زوال ماکولا، موجب دلگرمی او شده است.

پرفسور ون در کوی، اذعان دارد که بسیاری از آزمایش هایی که بر روی حیوانات صورت گرفته، باید بر روی انسان نیز صورت گیرد ؛ ولی می گوید صرف دادن این اجازه نشان می دهد که مراجع ذی ربط در آمریکا در مورد این که انجام آزمایش ها سلول پایه جنینی می تواند موجب پیشرفت در یافتن راه های جلوگیری از نابینایی شود، شواهد کافی به دست آورده اند.

افزایش سریع شمار افراد سالخورده در کشورهای غربی، سبب می شود که تحقیقات در این باره با سرعت بیشتری صورت گیرد.

به طور مثال در بریتانیا "پروژه برای نابینایی" نهادی که مرکزش در لندن است، این هدف بلندپروازانه را برای خود تعیین کرده که در طی پنج سال آینده برای بهبود کیفیت زندگی بیمارانی که از زوال ماکولا رنج می برند، از سلول پایه استفاده کند.

قلل رفیع رفعت و موفقیت و آنتونی رابینز

 قلل رفیع رفعت و موفقیت

 گفت : خوش به حال نسل شما که همه راه های اشتغال و موفقیت به رویتان باز بوده است !

گفتم : اولا تند نرو ! پیاده شو ، با هم برویم ! ثانیا اکنون کدام راه موفقیت بر روی شما نسل جوان بسته است ؟

گفت : در عصر ما و در کشور ما ، علم و تحصیلات ارزشی ندارد . هر کس پول و پارتی دارد ، کار و شغل  خوب به دست می آورد و هر کس به دنبال تحصیل علم می رود، همیشه هشتش در گروی نه است!!

گفتم :  کشور نسل ما و نسل شما همین ایران است ، با همه خوبی ها و بدی هایش ، تابلویی که تو از ایران ترسیم کردی ، سیمای همیشگی این کشور است و ربطی به نسل ما و شما ندارد. 

گفت : نسل شما آسان تر از ما می توانسته به آرمان ها و آرزوهایش برسد. من در اوایل نوجوانی و جوانی آنقدر آرزوهای شیرین داشتم ، اکنون که فارغ التحصیل شده ام ، همه را نقش بر آب می بینم .

بقیه در ادامه مطلب...

 

ادامه مطلب ...

تاثیرات ویتامین دی

تاثیرات شگفت انگیز ویتامینD




ویتامین دی یکی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است ٬ که به رشد و استحکام استخوان‏ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند. این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان‌ها کمک می‌کند و همچنین از طریق ترجمه ژن های هسته سلول به رشد سلول کمک می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز ، منبع اصلی دریافت این ویتامین به جز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین و شیر ٬ نور آفتاب است. کمبود این ویتامین همچنین باعث پوکی استخوان در کهنسالی می‌گردد.
 
1-     ویتامین  دی  به بدن برای جذب کلسیم کمک می کند در کودکان کمبود ویتامین D باعث مشکلات استخوانی نظیر نرمی استخوان می شود.
2-     سطوح پایین ویتامین  دی  می تواند اثرات فرا تری از استخوان شما را داشته باشد . مطالعات نشان می دهد کمبود ویتامین D ، خطرات بیماری های قلبی و خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد. همچنین کمبود ویتامین D منجر به بروز آسم شدید می شود.
3-     ویتامین D ، یک نوع ویتامین بسیار ضروری برای سلامت پوست است. دریافت این ویتامین از طریق آفتاب باعث بروز سرطان می شود . چرا که اشعه ماورا بنفش که منجر به تحریک سلول ها برای تولید ویتامین D می شود ، عامل اصلی ابتلا به سرطان پوست است . افرادی که پوست تیره تری دارند، سخت تر ویتامین D را جذب می کنند.
4-     افرادی که در معرض کمبود ویتامین D هستند:
-         مطالعات نشان می دهد که این ویتامین بر تمام گروه ها ، نوجوانان ، کودکان ، بزرگسالان ، نوزاد تاثیر می گذارد ؛ اما افرادی هستند که سن بالای 50 سال دارند و یا چاق هستند و یا داروی خاصی مصرف می کنند و  یا اختلالات گوارشی دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.
این افراد باید  مصرف ماهی قزل آلا و تخم مرغ خود را افزایش دهند .
5- ترکیبی از فشار خون بالا و کمبود ویتامین D   می تواند کشنده باشد. مطالعات نشان می دهد افرادی که مبتلا به فشارخون هستند و کمبود ویتامین D دارند، دو برابر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی هستند .
6- کمبود این ویتامین می تواند یک اخطار در زنان برای ابتلا به سرطان پستان باشد.
7- سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات هم می تواند به دلیل کمبود ویتامین D باشد.
8-  کمبود ویتامین D به خصوص در افراد مسن تر باعث می شود غدد پارا تیروئید هورمون های بیشتری تولید کند. سطح پایین این ویتامین و سطح بالای هورمون های پارا تیروئید به شدت به افسرگی وابسته است.
9- ویتامین D و افزایش وزن:
پس از یائسگی بسیاری از زنان دچار افزایش وزن می شوند، اما مصرف مکمل ها و ویتامین دی و کلسیم ممکن است افزایش وزن را آهسته تر کنند.
10- مصرف ویتامین D در کودکان باعث می شود کمتر در معرض ابتلا به دیابت قرار گیرند. کودکان مبتلا به آسم در زمان کمبود ویتامین D فورا بستری می شوند.
11- یکی  از راه های دریافت ویتامین D از طریق رژیم غذایی است. تقریبا تمامی شیرهای ایالت متحده و بسیاری از آب پرتغال ها با این ویتامین غنی شده اند.
12- ماهی آزاد، ماهی تن و ماهی های چرب منبع غنی از ویتامین D هستند.
13- تخم مرغ ،‌پنیر، جگر گاو، مارگارین ، ماست و پنیر، روغن کبد ماهی هم غنی از ویتامین D هستند اما پنیر و بستنی حتما باید روی بر چسبشان غنی بودن از ویتامین D چک شود.
14- اکثر قرص های مکمل حاوی این نوع ویتامین هستند.
15- ویتامین D3 تا سه برابر در بالا بردن سطح ویتامین D  موثر است.
16- چه میزان ویتامین D در روز نیاز داریم؟
این میزان بستگی به سن و فعالیت شما در طول روز دارد و میزان مجاز توصیه شده 600 واحد در روز برای بزرگسالان تا سن 70 و 800 واحد برای بالاتر از 70
17- دوز مناسب برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند:
شیر مادر خود یک منبع غنی از ویتامین D است؛ اما دریافت آن باید حداکثر تا 400 واحد در روز باشد.
18- داروهای استروئیدی می تواند با ویتامین D ناسازگار باشد
بنابراین حتما در این مورد با پزشک خود مشورت کنید
19- مصرف روزانه تا حدود 4000 واحد از ویتامین D  امن است ؛ اما با مصرف بیشتر به کلیه ها آسیب می رسانید.

گروه ترجمه سلامت نیوز

مجله آشپزی(کوکو کدو حلوایی -حلیم بادنجان -رولت تن ماهی- پوست سیب

مجله آشپزی

  

پوست سیب زمینی سرخ کرده همراه با پنیر و ژامبون

 

شاید پس از تهیه این پیش غذای لذیذ، آن را در فهرست محبوب‌ترین غذاهایتان قرار دهید.

مواد لازم برای 6 نفر:
سیب‌زمینی متوسط: 6 عدد
روغن زیتون
روغن کانولا
نمک و فلفل
ژامبون: 6 برش نازک
پنیر رنده شده چدار: 150 گرم
خامه ترش: ‌نصف پیمانه
پیازچه: ریز خرد شود

طرز تهیه:

1- ابتدا سیب‌زمینی‌ها را خوب بشویید و آن‌ها را با هر روشی که دوست دارید (فر یا مایکروویو) بپزید. اگر می‌خواهید با فر بپزید، روی سیب‌زمینی‌ها را روغن زیتون بمالید و آن‌ها را درون فر به مدت یک ساعت با حرارت 400 درجه فارنهایت قرار دهید تا درون آن‌ها خوب پخته شود و اگر از مایکروویو استفاده می‌کنید، روی آن‌ها را روغن زیتون بمالید وهر سیب‌زمینی را روی حداکثر حرارت به مدت 5 دقیقه بپزید.

2- همزمان با پختن سیب‌زمینی‌ها،‌ قطعات ژامبون را درون یک تابه با مقداری روغن، روی حرارت متوسط به مدت 10 دقیقه یا تا زمانی‌که ترد شوند، حرارت دهید. با استفاده از دستمال خشک‌کن آشپزخانه روغن‌های اضافی ژامبون را بگیرید، سپس آن‌ها را خرد کنید.

3- سیب‌زمینی‌ها را از درون فر خارج کرده و بگذارید به اندازه کافی خنک شوند، ‌سپس آن‌ها را از درازا به دو قسمت تقسیم کنید و با استفاده از قاشق درونشان را تا نیم سانتی‌متر مانده به پوست خارج کنید.

4- درجه فر را تا 450 درجه فارنهایت افزایش داده و بیرون و درون سیب‌زمینی‌ها را روغن کانولا بمالید و و به مقدار لازم روی آن‌ها نمک بپاشید وهر طرف آن‌ها را به مدت 10 دقیقه درون فر حرارت دهید ؛سپس آن‌ها را از فر خارج کرده و بگذارید کمی خنک شوند.

5- سیب‌زمینی‌ها را روی شبکه سیمی فر قرارداده و درون آن‌ها را فلفل و پنیر چدار و ژامبون سرخ کرده بریزید و آن‌ها را ‌2 دقیقه دیگر یا تا زمانی‌که پنیر آن‌ها ذوب شود ،حرارت دهید.

 6- سیب‌زمینی‌ها را از فر خارج کرده و آن‌ها را درون ظرفی که از قبل آماده کرده‌اید، قرار داده و روی هر کدام از آن‌ها، مقداری خامه ترش بریزید؛ سپس روی خامه‌ها را به عنوان لایه آخر، مقداری پیازچه قرار دهید.
 

 رولت تن ماهی

 مواد لازم:
کنسرو ماهی تن: 400 گرم
تخم مرغ: 2 عدد
پنیر پیتزای رنده شده: 100 گرم
آرد: 50 گرم
سرکه: یک قاشق غذا خوری
جعفری خرد شده: به مقدار لازم
تخم مرغ پخته: 2 عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم

 طرز تهیه:
کنسرو ماهی تن را که از روغن جدا شده است، داخل ظرفی می‌ریزیم، سپس آن را با چنگال کمی خرد کرده و تخم مرغ، پنیر رنده شده، آرد، سرکه، جعفری خرد شده و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم تا به صورت خمیر در آید. سپس خمیر را روی ورقه آلومینیومی(فویل) پهن می‌کنیم و تخم‌مرغ‌های پخته شده را روی آن می‌گذاریم و به صورت رُل می‌پیچیم و دو سر کاغذ آلومینیومی را محکم می‌بندیم. حالا رولت پیچیده شده را در‌تنظیف می‌پیچیم و آن را داخل ظرف آبی که در حال جوش است ،به مدت 20 دقیقه قرار می‌دهیم. بعد از این مدت شعله را خاموش کرده و صبر می‌کنیم فویل درون آب سرد شود. پس از سرد شدن رولت آن را برش می‌دهیم و با سبزیجات تزیین می‌کنیم.

 

حلیم بادمجان اصفهانی

 
مواد لازم:برنج : 2 پیمانه
گوشت سردست یا گردن:  500 گرم
کشک:  500 گرم
پیاز سرخ شده : 1 پیمانه
سیر رنده شده : 2 حبه
بادمجان سرخ شده:  2 کیلو
نعناع داغ یک:  چهارم پیمانه
نمک، فلفل، ادویه جات و آب زعفران: به میزان لازم

طرز تهیه:برنج را 2 - 3 ساعت قبل می گذاریم بپزد. برای هر 1 پیمانه برنج 7 پیمانه آب در نظر می گیریم.
بعضی ها حلیم بادمجان را با عدس یا لوبیا سفید درست می کنند، اما رنگ حلیم بادمجان با عدس تیره می شود و با لوبیا هم طعم چندان خوبی نخواهد داشت؛ اما با برنج هم خوشمزه تر است، هم رنگ خوبی دارد.
برنج باید آنقدر بپزد تا آبش کشیده شده و غلیظ شود و برنج کاملاً له شود مثل شله زرد.
دقت کنید وقتی برنج را می گذاریم بپزد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد تا وقتی کامل پخته نشده هم نمی زنیم؛ چون اگر در این موقع قاشق داخل ظرف کنیم و هم بزنیم ،برنج ته می گیرد و مجبوریم مدام هم بزنیم.
گوشت را با پیاز و ادویه جات می گذاریم پخته شود. زمانی که پخته شد، آخر سر نمک اضافه می کنیم. گوشت کمی چربی داشته باشد، بهتر است.
یا بادمجان را پوست کنده از همان ابتدا به برنج اضافه می کنیم و می گذاریم با برنج بپزد، یا این که آن ها را مقداری سرخ می کنیم و سرخ شده آن خوشمزه تر است.
بادمجان ها را لازم نیست ورق کنیم ،بلکه به صورت درسته پوست می کنیم. چند ساعت می گذاریم نمک بخورد، تا تلخی آن ها گرفته شود و بعد با مقداری روغن سرخ می کنیم.
گوشت پخته شده و بادمجان سرخ شده را به برنج اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. مواد باید کمی سفت باشد. اگر برنج آب داشته باشد، بعد از اضافه کردن مواد هر چقدر روی حرارت بماند، آبش خشک نمی شود.
در یک ماهی تابه روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم. وقتی روغن گرم شد، نصف پیاز سرخ شده را اضافه می کنیم . بقیه آن را برای تزئین نگه می داریم. سیر رنده شده را اضافه می کنیم ، تفت می دهیم. نباید سیر بسوزد، فقط نرم شود کافی است.
هر چیزی که زیاد سرخ شود، هم عطرش کم می شود ،هم خشک می شود.
ادویه خورشتی و زردچوبه را به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم. وقتی ادویه ها خوب تفت داده شد و عطر آن ها بلند شد، مواد را به حلیم اضافه می کنیم.
ادویه جات را حتماً تفت می دهیم.
می توانیم وقتی برنج را می پزیم، زردچوبه هم اضافه کنیم.
مقداری نعنا داغ و آب زعفران به حلیم اضافه می کنیم . زمانی که همه مواد پخته شد و با هم مخلوط شد، ظرف را از روی حرارت برمی داریم. مواد را با گوشت کوب برقی یا با هر وسیله دیگری کامل له می کنیم تا حالت کشدار پیدا کنند. نیاز نیست مواد شل شود، فقط حالت کشدار پیدا کند ،کافی ا ست.
بعد کشک را که با مقداری آب مخلوط کرده و به مدت 20 دقیقه جوشانده ایم، اضافه می کنیم و حلیم را روی حرارت می گذاریم تا 15 دقیقه بجوشد.
حلیم باید زیاد روی حرارت بماند تا حلیم خوبی شود.
برای تزیین روی حلیم می توان از گردو هم استفاده کرد.
روی حرارت خیلی ملایم می گذاریم، اما بعد از اضافه کردن کشک نباید حلیم زیاد بجوشد، چون ته می گیرد.
روی حلیم را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزیین می کنیم.


 

کوکوی کدو حلوایی 

مواد لازم:کدو حلوایی: یک و نیم کیلوگرم
پیاز : 3 عدد متوسط
شکر : یک قاشق سوپ‌خوری
زعفران ساییده‌شده : یک قاشق چای‌خوری سر پر
آرد سفید: یک قاشق سوپ‌خوری
نمک و فلفل : به مقدار لازم
روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم
تخم‌مرغ : 4 عدد

طرز تهیه:
1- ابتدا پیازها را پوست بگیرید و پس از شستن، با رنده درشت، رنده کنید. سپس در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و پیازهای رنده ‌شده را تفت دهید.

2- کدو حلوایی را شسته و پوست آن را با چاقو بکنید، سپس رنده کنید.

نکته: ‌برای آن که رنده‌کردن کدو راحت‌تر انجام شود، ابتدا آن را به تکه‌های درشت ببرید و سپس رنده کنید. در ضمن برای رنده‌کردن، بهتر است از رنده درشت استفاده کنید.

3- حالا کدوی رنده‌شده را به پیاز اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آب آن کشیده شود.

در این موقع، زعفران ساییده‌شده و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و مواد را هم‌ بزنید. بعد از آن که آب اضافی مخلوط تمام شد، شعله را خاموش کنید و بگذارید تا کاملا سرد شود.

4- تخم‌مرغ‌ها را در ظرف دیگری بشکنید و با چنگال، خوب هم ‌بزنید. سپس به آن آرد اضافه کنید و هم‌ زدن را ادامه دهید. پس از آن، تخم‌مرغ‌ها را روی مخلوط کدو و پیاز بریزید و با هم خوب مخلوط کنید. حالا دیگر مایه کوکو آماده است.

5- در یک تابه گود روغن بریزید و روی شعله اجاق ‌گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید و در تابه را بگذارید تا کوکو بپزد.

نکته: ‌قبل از این که مایه را داخل تابه بریزید، حتما از داغ ‌بودن روغن اطمینان پیدا کنید ،تا کوکو به صورت درسته برگردانده شود.

6- بعد از گذشت یک ربع، در تابه را بردارید و اجازه دهید تا آب اضافی آن بخار شود. برای این منظور، بهتر است چند سوراخ کوچک روی کوکو ایجاد کنید تا کوکو بهتر سرخ شود (علامت سرخ‌ شدن کوکو، تغییر رنگ‌ دادن دور آن است).

7- بعد از این که دور کوکو تغییر رنگ داد، سینی گردی - کمی بزرگ‌تر از دهانه تابه- را روی تابه بگذارید و کوکو را برگردانید. سپس کوکو را با همان روش، داخل تابه برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. با این روش، کوکو به صورت درسته و مانند ته‌چین برمی‌گردد.

8- با توجه به این که برگرداندن کوکو به صورت درسته کار چندان راحتی نیست، شما می‌توانید آن را به صورت مثلثی یا هر شکل دیگری برش زده و هر کدام از برش‌ها را به صورت جداگانه برگردانید و سرخ کنید.

زمان لازم برای پخت این غذا، حدود یک ساعت است که در یک ربع آخر بهتر است از شعله پخش‌کن استفاده کنید تا کوکو نسوزد.

روش دیگر برای پخت این کوکو :
برای پخت این کوکو از فر نیز می‌توان استفاده کرد؛ به این ترتیب که تابه‌ای با دسته فلزی یا ظرف مخصوص فر انتخاب کنید و در طبقه اول فر که حرارت آن از قبل روی 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم شده است، به مدت 45 دقیقه قرار دهید.
پس از این مدت، شعله بالای فر را روشن کنید و بگذارید سطح کوکو نیز طلایی ‌رنگ شود. به این ترتیب، بدون استفاده از سینی، هر دو سطح کوکو سرخ شده و رنگ طلایی متمایل به
قهوه‌ای می‌شود.

تست خودشناسی- آیا از موفقیت می ترسید؟

تست خودشناسی

 

 آیا از موفقیت می‌ ترسید؟

  

بسیاری از اشخاص هستند که از موفق شدن می‌ترسند و خود را کوچک و نالایق می‌بینند، از طرفی دیگران را هم از تصمیمات مهم و تغییرات کوچک و بزرگ می‌ترسانند و به قول معروف آیه یأس می‌خوانند. این افراد اغلب به خواندن مقالات و کتاب‌های موفقیت و ارتباطات علاقه نشان می ‌دهند و گاهی در مجامع دوستانه از تجربیات و توحیه ناکامی‌های خود سخن می‌رانند.

  دکتر لئون تک نویسنده کتاب ترس از موفقیت، مدعی است که اضطراب ناشی از موفقیت به‌قدری فراگیر است که در جوامع رقابت‌جو می‌توان آن‌را ویژگی هنجار به‌حساب آورد. به‌عبارت دیگر آن‌قدر این پدیده معمول و رایج است که به‌عنوان یک رفتار هنجار در جامعه پذیرفته شده و گاهی هم آن‌را نشانه عقل و احتیاط کاری و زیرکی فرد می‌دانند. در مقابل ترس از موفقیت، ترس از شکست وجود دارد. کسی را به خاطر دست روی دست گذاشتن و تلاش نکردن، و عدم تصمیم‌گیری اگر سرزنش نکنند، پس در برابر ترس از شکست نیز به او حق می ‌دهند. فکر می‌کنند اولی خطرش کمتر از دومی است؛ در صورتی‌که شکست از عدم مبادرت به موفقیت کم‌خطرتر است.

  روزی پادشاهی به وزرای خود گفت: می‌خواهم چند روزی را به استراحت بگذرانم. به شما سفارش می‌کنم اگر در مسئله‌ای به تصمیم‌گیری نیاز داشتید و تصمیم گرفتید، ولی تصمیم شما اشتباه از آب درآمد، شما را می‌بخشم، ولی اگر تصمیم نگرفتید، شما را نمی‌بخشم.

تمامی والدین خواهان موفقیت فرزندانشان هستند، اما آن‌چه را که خود از موفقیت آموختند و اینک برای فرزندانشان ترسیم می‌کنند، بسیار ترسناک است. آن‌ها بیشتر ناامیدی‌ها و ناکامی‌های حاصل از پیامدهای شکست را درس می‌دهند و ناخودآگاه از این‌که فرزندانشان جرأت بیشتری داشته باشند و در حوزه‌های ناشناخته پیش بروند، ممانعت کرده و از آن‌ها انتقاد می‌کنند و ناراحتی‌ها و ناکامی‌های رقابتی خود را به فرزندانشان نیز منتقل می‌سازند. ترس از موفقیت از دوران کودکی شروع می‌شود. کودکان اشتباه را به خاطر آن‌که مورد انتقاد شدید قرار می‌گیرند، بد می‌دانند؛ نه به‌ دلیل ماهیت اصلی آن. آن‌ها از بزرگ‌ترهای صاحب اختیار و اقتدار می‌ترسند ؛ بنابراین میل به قبول مسئولیت در آن‌ها رفته رفته کاهش می‌یابد. و انگیزه برای موفق شدن در امور تحصیلی و شغلی به خاطر ترس از موفقیت از بین می‌رود. حقارت، عینک ریزبینی است که شما را در جایگاه رفیعی متصور نمی‌سازد. حقارت، ترس از موفق شدن را دامن می‌زند. ”ما کجا و... کجا“ جمله‌ای که زیاد از افراد شنیده می‌شود.

در پایان به این توصیه‌ها برای از بین بردن ترس از موفقیت توجه کنید.

 

۱) بزرگ ترین گناه ترس است، به‌خصوص ترس از موفقیت.

۲) نقاط قوت خود و دیگران را تقویت کنید.

۳) فکر خود را برای کاری‌که انجام می‌دهید ،تقویت کنید.

۴) میل خود را برای کاری ‌که انجام می‌دهید، تقویت کنید.

۵) شانه خالی نکنید، از مسئولیت نترسید و دست روی دست نگذارید، اولین قدم را بردارید.

۶) برای خود ارزش بیشتری قائل شوید و خودتان را دوست داشته باشید.

۷ ) همیشه به ‌خود بگویید خطر دست روی دست گذاشتن، از شکست خوردن بیشتر است.

 

● آزمون:

با آن ‌که تعریف هرکس از موفقیت ممکن است متفاوت باشد، کسانی‌که از موفقیت می‌ترسند، وجوه مشترکی دارند. برای رسیدن به اطلاعاتی در این زمینه، پرسشنامه زیر را تکمیل کنید.

 

۱) اغلب خودم را برتر از کاری‌که می‌کنم ،می‌دانم.

1- درست

2- غلط

۲) از روی عادت نمی‌خواهم کانون توجه باشم.

1- درست

2- غلط

۳) در اغلب موارد موفقیتم به این دلیل بوده که در زمان مناسب در جای مناسب قرار گرفته ‌ام.

1- درست

2- غلط

۴) وقتی با دیگران رقابت می‌کنم، اغلب ناراحت می‌شوم و احساس گناه می‌کنم.

1- درست

2- غلط

۵) فکر می‌کنم دیگران اگر مرا بهتر می‌شناختند، به اندازه حالا دوستم نمی‌داشتند.

1- درست

2- غلط

۶) اغلب این احساس غیرمنطقی به من دست می‌دهد که ممکن است در یک لحظه همه چیزم را از دست بدهم.

1- درست

2- غلط

۷) اغلب احساس می‌کنم خیلی زود موفق شده‌ام.

1- درست

2- غلط

۸) در روزهای تعطیل آخر هفته احساس بی‌قراری پیدا می‌کنم.

1- درست

2- غلط

۹) وقتی کار موفقی می‌کنم و از من تعریف می‌کنند، احساس بدی پیدا می‌کنم.

1- درست

2- غلط

۱۰) نسبت به دوستانم زیاد کار کرده و زیاد تفریح نمی‌کنم.

1- درست

2- غلط

 • 

● محاسبه امتیازات

برای هر جواب ”درست“ به‌خود ۱ امتیاز بدهید.

▪ امتیاز ۰ تا ۵:

شما می ‌دانید که موفق شدن زحمت دارد .شما با فکر موفق شدن بسیار راحت هستید.

▪ امتیاز ۶ تا ۱۰:

شما بیش از سایرین از موفق شدن می‌ترسید. شاید از این نگرانید که اگر موفق شوید کانون توجه قرار می‌گیرید. شاید می‌ترسید دیگران به شما غبطه بخورند یا شمارا دوست نداشته باشند و یا مسئولیت‌هائی به شما بدهند که از انجام دادن آن‌ها قاصر باشید.

برداشت : کتاب شما کی هستید؟ ، دکتر سالواتوره اباتو / مهدی قراچه ‌داغی

منبع : سایت علمی دانشجویان ایران