دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

سنجش دروغ گویی و راست گویی با 15 سوال

سنجش دروغ گویی و راست گویی با 15 سوال

 
 

خبرگزاری آریا-

دروغ به عاملی روانی گفته می شود که فردی را وادار به بیان مطالبی خلاف واقعیت ها می کند. آدم دروغ گو در اصل بیماری است که به دلیل مشکلات تربیتی، به ویژه در حریم خانواده خویش در آغاز رشد و سنین کودکی بدین حالت گرفتار شده است.
سنجش دروغگویی و راستگویی با 15 سوال
بعضی ها اسمش را می گذارند «خالی بندی» یا اضافه کردن مقدار کمی پیاز داغ به اصل ماجرا، اما اگر با خودمان صادق باشیم، باید بپذیریم که دروغ، دروغ است، حالا چه درباره قیمت لباس مان یا صفرهای فیش حقوقی مان دروغ بگوییم، چه در جلسه خواستگاری به دروغ چهره دیگری از خودمان به نمایش بگذاریم، یا به دروغ گنجشک رنگی را به جای قناری بفروشیم! البته تأثیر این دروغ ها با یکدیگر قابل مقایسه نیست، بعضی از دروغ ها که در عرف بیشتر به خالی بندی مشهورند، فقط آبروی ما را جلوی دوستان و اقوام می برند؛ چون بالاخره روزی برملا می شوند؛ اما برخی از دروغ ها می تواند زندگی چندین خانواده را نابود کند.
دروغ به عاملی روانی گفته می شود که فردی را وادار به بیان مطالبی خلاف واقعیت ها می کند. آدم دروغ گو در اصل بیماری است که به دلیل مشکلات تربیتی، به ویژه در حریم خانواده خویش در آغاز رشد و سنین کودکی بدین حالت گرفتار شده است. 
انسان ها ذاتا «دروغ گو به دنیا نمی آیند، بلکه عوامل محیطی است که سرانجام، آدمی زاد را به موجودی صادق یا دروغ گو تبدیل می کنند، این که افراد دروغ گو به چند دسته تقسیم می شوند و چگونه می توان به نشانگان دروغ در آن ها پی برد، بحث جالب وجذابی است. گاهی انسان ها اتفاقی و از سر ناچاری دروغ می گویند و معمولا چنین دروغ گویانی هنگام بیان مطالب غیرواقع، دستپاچه شده و نشانه های فیزیکی آشکاری را بروز می دهند.
مواقعی هست که آدمی زاد، بنا بر عادت های نادرست دروغ می گوید و هر چند چنین افرادی از سر عادت و روزمرگی دروغ می گویند، با بررسی تناقض کلامی آنان، به راحتی می شود به دروغ شان پی برد. 
زمان هایی هست که برخی افراد، از روی تعمد و سوابق دروغ به گونه ای ماهرانه و حرف های دروغ می گویند. این افراد به دلیل تکرار دروغ، در اصل مهارت شبیه سازی حق و باطل یا به عبارتی ترکیب واقعیت های غیرمرتبط با باطل مدنظر خویش را پیدا می کنند. دروغ گویان حرفه ای و باسابقه، نهایت تلاش خویش را می کنند تا باکمترین نشانه های فیزیکی، بیان غیرواقعی خویش را مطرح کنند؛ بنابراین، چنین دروغ گویانی در نگاه اول، خونسرد به نظر آمده و با اعتماد به نفس خاصی، مطالب دروغ خویش را بیان می کنند. هرچند دروغ گویان حرفه ای و باسابقه، تلاش می کنند، هنگام طرح مطالب غیرواقعی خود را خونسرد نشان دهند، ولی با تداوم رفتارهای اجتماعی متفاوت از طرف آن ها و دقت در حرکات ماهیچه ای صورت آن ها و خنده های تقلبی شان، به راحتی قابل تشخیص برای کارشناسان و افراد آگاه در حوزه رواشناسی خواهند بود.
در میان تیپ های گوناگون دروغ گو، دروغ گویان حرفه ای، بیشترین لطمات را بر محیط اجتماعی وارد آورده و به دلیل خصلت تعمد در بیان ماهرانه مطالب غیر واقع، صدمات جبران ناپذیری بر اجتماع وارد می کنند. دروغ گویان حرفه ای، تصورشان این است که با تکرار ماهرانه مطالب غیر واقعی، امکانی برای خودنمایی و جلب توجه خواهند یافت، به گونه ای که با خرید زمان از فرصت های ممکن در راستای توجیه افکار عمومی بهره برداری کرده و در نتیجه به خواسته درونی خویش خواهند رسید. چون عاملی روانی یا اجتماعی مهمی، نگرش دروغ گویان حرفه ای را نادرست کرده است، پس قدرت بازدارندگی اخلاقی که در روانشناسی از آن به عنوان سوپر ایگو یا وجدان یاد می شود، در چنین افرادی ضعیف و بیمار پرورش می یابد؛ یعنی دروغ گویان حرفه ای در اصل باوری به حساب و کتاب فرادنیوی نداشته و همه تلاششان را معطوف به اهداف مادی می کنند.
دروغ گویان حرفه ای به دلیل خلأهای روانی و اجتماعی مهمی که داشته اند، از هوش و تخصص خویش تنها و تنها در راستای عوام فریبی و در نتیجه جلب توجه دیگران بهره برداری می کنند و به دلیل همین انگیزه سیر ناشدنی، برای تظاهرسازی های مشابه با حق مهارت های بالایی به دست می آورند؛ بنابراین، اگر چنین دروغ گویانی بر سرنوشت دیگران چیره شوند، مسیر رشد اخلاقی آن ها را نیز به بی راهه هدایت می کنند.


البته در این مطلب قصد نداریم به آثار دروغ گویی اشاره کنیم ،بلکه فقط با طرح 15 سوال می خواهیم به شما کمک کنیم که میزان راست گویی و صداقت خود را بسنجید تا اگر این رفتار پسندیده در شما کم رنگ است، انگیزه ای برای تقویت آن ایجاد شود.

شما جزو کدام گروه هستید؟

می دانیم که انسان ذاتاً دروغ گو به دنیا نمی آید، بلکه این خود اوست که در مواجهه با عوامل محیطی انتخاب می کند که راست بگوید یا خیر! دروغ گوها تیپ های گوناگونی دارند. 
عده ای وقتی دروغ می گویند به شدت دستپاچه می شوند و هر کسی با هر ضریب هوشی متوجه دروغ گفتن آن ها می شود. فقط کافی است چشم هایش ضعیف نباشد و کوررنگی نداشته باشد تا بتواند عرق روی پیشانی و سرخی گوش های آدم دروغ گو را ببیند، اما در مقابل دروغ گوهای حرفه ای هم داریم. آدم هایی که آن چنان با مهارت، یک مسئله غیرواقعی را واقعی جلوه می دهند که نه تنها دستگاه های دروغ سنج پیش آن ها لنگ می اندازد، بلکه خودشان هم دروغ خود را باور می کنند! و صد البته در میان ما افرادی هستند که به شدت درستکار، صادق و شریف هستند که حاضرند منافع خود را فدای راست گویی کنند.

حالا اگر دوست دارید بدانید جزو کدام دسته از این گروه‌ها هستید، لطفاً صادقانه به این 15 سوال پاسخ دهید:

عبارت: بلی،  خیر،  نمی دانم

1) آیا گاه و بیگاه دروغ مصلحتی می گویید؟
2) آیا تا به حال چیزی کش رفته اید؟
3) آیا تا به حال خودتان را به تمارض زده و مرخصی استعلاجی گرفته اید؟
4) آیا تا به حال برای بالا بردن فروش تولیدات محل کارتان ، به دروغ گویی متوسل شده اید؟
5) آیا طوری رفتار می کنید که دیگران شما را ثروتمندتر از آنچه هستید، در نظر بگیرند؟
6) اگر بدانید که یکی از دوستان تان دروغ می گوید، آیا از او حمایت می کنید؟
7) آیا حاضرید دوست تان بابت کار خلافی که شما مرتکب شده اید، اشتباهاً مورد تنبیه و مجازات قرار گیرد؟
8) اگر در پارکینگ عمومی ، به طور کاملاً اتفاقی به خودرویی خسارت وارد کردید، آیا بدون پرداخت خسارت محل را ترک می کنید؟
9) اگر در خیابان یا اماکن عمومی ، کیفی پر از پول پیدا کنید، آیا از تحویل آن به کلانتری یا ماموران پلیس خودداری می کنید (کیف را برای خودتان برمی دارید؟)
10) اگر کارمند بانک ، اشتباهاً پولی را به حساب شما واریز کند، آیا آن را نگه می دارید و پس نمی دهید؟
11) آیا تاکنون از پرداخت هرگونه مالیاتی در رفته اید؟
12) اگر در محل کارتان ، متوجه شوید که یکی از همکاران به نوعی اختلاس یا کم کاری می کند، آیا از در جریان گذاشتن مافوق تان خودداری می کنید؟
13) اگر مغازه داری ، هنگام پس دادن پول تان ، زیادی برگرداند، آیا مبلغ اضافی را برای خودتان برمی دارید؟
14) اگر شیشه ای را بشکنید، آیا از پرداخت خسارت آن خودداری می کنید؟
15) آیا از کنار تابلوها و علائم هشداردهنده در اماکن عمومی ، مثل «وارد محوطه چمن نشوید»، بی اعتنا عبور می کنید؟

نحوه محاسبه امتیاز آزمون:

به ازای هر پاسخ «خیر» 2 امتیاز و به ازای هر پاسخ «نمی دانم» یک امتیاز برای خود در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که پاسخ «بلی» امتیازی ندارد. 
حالا کافی است مجموع امتیازات خود را که عددی بین صفر و 30 خواهد بود به دست آورید:
-امتیاز بین 26 تا 30: نمایانگر آن است که فردی به شدت و به حد افراط درستکار، صادق، شریف، روراست و راست گو و پاک دست هستید. 

- امتیاز بین 22 تا 25: نمایانگر آن است که فردی کاملا درستکار، صادق، شریف، روراست و راست گو هستید. 

- امتیاز بین 18 تا 21: نمایانگر آن است که فردی بالای متوسط هستید. 

- امتیاز بین 13 تا 17: نمایانگر آن است که فردی میانه حال و متوسط هستید. 

- امتیاز بین 9 تا 12: نمایانگر آن است که فردی هستید تا حدی حقه باز متقلب و فریبکار.
- امتیاز بین 5 تا 8: نمایانگر آن است که فردی حقه باز، متقلب و فریبکار هستید.

- امتیاز بین 0 تا 4: نمایانگر آن است که فردی به شدت حقه باز، متقلب و فریبکار هستید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد