دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

مجله آشپزی

مجله آشپزی

 

سوپ اسفناج و قارچ

 


مواد لازم:
* قارچ خرد شده- نصف لیوان
* پیاز خرد شده- نصف لیوان
* کره- ۲ قاشق غذاخوری
* شیر- سه و یک چهارم لیوان
* پودر جوز هندی، پودر سیر، نمک و فلفل- به مقدار کم
* آرد ذرت- ۲ قاشق مرباخوری
* اسفناج- یک کیلوگرم
* پنیر خامه ای- ۱۱۵ گرم

طرز تهیه:
* قارچ را روی حرارت ملایم با کره تفت دهید تا نرم شود.

* ۳ لیوان شیر و ادویه به قارچ اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید.

* آرد ذرت را با یک چهارم لیوان شیر مخلوط کنید و به تدریج به مواد قارچ اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

* سوپ را مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. سپس بگذارید روی حرارت کم به مدت ۵ دقیقه بپزد.

* اسفناج خرد شده و کاملا آب گرفته را به همراه پنیر خامه ای به سوپ اضافه کنید و در حالی که مرتب هم می زنید، بگذارید اسفناج پخته شود و پنیر نیز کاملا آب شود.

 

پلوی کدو حلوایی

 

 

مواد لازم :
ـ برنج ۳ پیمانه
ـ آب برای برنج ۴ پیمانه
ـ گوشت چرخ کرده بدون چربی ۵۰۰ گرم
ـ کدو حلوایی ۷۰۰ الی ۹۰۰ گرم
ـ عدس پلویی ۱ پیمانه
ـ پیاز سرخ شده بدون روغن ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
ـ نمک و شکر و فلفل سیاه و آرد به قدر کافی
ـ روغن مخصوص پخت برای کته ۲ قاشق غذا خوری
ـ روغن مخصوص سرخ برای سرخ کردن کدو به میزان لازم

طرز تهیه :
برای تهیه این غذا برنج را با آب و نمک و ۲ قاشق روغن به صورت کته در آورید واز پلوپز هم می توانید استفاده کنید.
در فاصله عمل آمدن کته ،گوشت جرخ کرده را با نمک و فلفل مزه دار کرده و در صورت امکان از مولینکس برای چرخ آن استفاده کنید تا چسبندگی آن بیشتر شود و یک الی دو قاشق آرد به آن بزنید و خوب مالش دهید و درون ظرفی دو لیوان آب و نمک و زردچوبه بریزید و روی حرارت گذاشته وقتی جوش آمد، کوفته قلقلی ریز درست کرده و در آب جوش بیندازید تا کامل بپزد و آبش جمع شده و شعله زیر آن را خاموش کنید. بعضی به جای پختن کوفته قلقلی را سرخ می کنند. شما هر جوری که دوست دارید انجام دهید .
کدو را چهار گوش به اندازه حبه های قند کنید و در روغن سرخ کرده و بعد از خارج کردن از روغن روی صافی یا دستمال خشک کن بریزید تا روغنش گرفته شود و بلا فاصله روی آن به مقدار دلخواه شکر بپاشید. چون کدو گرم است ،شکر حل شده و جذب کدو می شود. اگر کدو خیلی شیرین بود نیازی به این کار نیست؛ اما اگر کدو شیرینی اش کم بود ،شکر اضافه کنید خوشمزه تر می شود .
عدس را هم جداگانه با کمی نمک و آب بپزید.
پیاز سرخ شده را به موادی که آماده کردید، اضافه کنید و وقتی برنج دم کشید، دردیس یک کفگیر برنج بکشید و یک کفگیر از مواد و چند بار این کار را انجام دهید تا دیس پر شود و بعد هم نوش جان کنید.

 

دستور پخت خوراک آب‌پز سویا

 


پروتئین سویا به دلیل دارا بودن خواص فراویژه در تهیه مواد غذایی مختلفی مانند سالاد، انواع سوپ، غذاهای گیاهی و جانشین‌های گوشت بکار می‌رود. خاصیت بافت پذیری پروتئین سویا در ایجاد بافت مشابه گوشت و مزایای تندرستی آن سبب شده که مصرف این نوع پروتئین با استقبال افرادی که به دنبال سلامت هستند، روبه رو شود.
مطالعات مختلفی نشان داده‌اند که مصرف پروتئین سویا می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری ها کمک کند. به همین دلیل در بسیاری از کشورها مصرف پروتئین سویا را توصیه کرده‌اند و مجوز استفاده از آن را در تولید سایر فراورده های غذایی صادر کرده‌اند. برگه های پروتئینی سویا از دانه کامل سویا پس از روغن گیری بدون استفاده از مواد شیمیایی مضر و با روش مکانیکی به دست می‌آید و تمام خواص مفید سویا را دارا است. برگه‌های پروتئینی مکسوی (TSP) ماده‌ای چند کاره با شکل‌های مختلف است که می‌تواند در پخت انواع غذا‌ها همراه با گوشت یا به‌تنهایی بکار رود.

یک سهم از برگه‌های پروتئینی مکسوی (20 گرم) حاوی حداقل 25/6 گرم پروتئین سویا ، 3 گرم چربی است.

ویژگی‌های برگه‌های پروتئینی مکسوی (TSP)
o قابلیت بالای هضم پروتئین
o رنگ روشن
o طعم بسیار مطلوب
o توانایی بالای جذب آب
o بافت شبیه گوشت
o قابلیت پخت سریع
o دارای 40درصد پروتئین
o مقدار کم چربی و سدیم
o منبع خوبی از فیبر

کسانی که دارای چربی خون بالا هستند و محدودیت مصرف چربی دارند و یا از رژیم های لاغری پیروی می‌کنند، می توانند از این محصول به عنوان منبع پروتئینی به جای گوشت استفاده کنند. برگه‌های پروتئینی مکسوی منبع اصلی پروتئین برای کسانی محسوب می‌شود که رژیم گیاهخواری دارند.

دستور پخت خوراک آب‌پز سویا :

مواد لازم برای 4 نفر :
هویج 3 عدد متوسط
پیاز 1 عدد بزرگ
کدو سبز 3 متوسط
سیب زمینی 2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری
برگه پروتئینی مکسوی یک بسته
به میزان لازم
روش پخت :ابتدا پیاز را کمی تفت می‌دهیم. سپس هویج نگینی شده و نمک، فلفل، زردچوبه و هر ادویه دلخواه را به آن اضافه می‌کنیم. برگه پروتئینی مکسوی را جداگانه کمی تفت می‌دهیم و با کدو و سیب زمینی نگینی به مواد می‌افزاییم. رب گوجه را با 2 لیوان آب مخلوط کرده و داخل مواد می‌ریزیم و می‌گذاریم تا سبزیجات به خوبی بپزد.

 ایران پایا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد