دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

کتابت را جابگذار / کمپین کتاب خوانی

         کتابت را جا بگذار !

  اگر درستان عزیز به یاد  داشته باشند چندی پیش طرحی به « طرح فرهنگ اندیشان » به منظور گسترش فرهنگ کتاب خوانی خدمت عزیزان ارائه دادم. 

   متن کامل این طرح را می توانید در لینک زیر مطالعه فرمایید:

http://modara.blogfa.com/post-1194.aspx

 این طرح را سپس جهت اجرا به « موسسه توسعه فرهنگ و تمدن کاشان» پیشنهاد کردم. البته این طرح به تصویب هیئت مدیره این موسسه - که خود نیز افتخار عضویت در آن را دارم - رسید و برای اجرای آن مقدماتی نیز فراهم آمده است. تنها چشم به راه همت های جوانمردانه هستیم!

  اکنون همزمان جناب آقای دکتر حسین نجفی و آقای مرتضی مهدویان - دو تن اعضای محترم موسسه مذکور - نسخه ای از طرح « کتابت را جا بگذار » را برایم ایمیل کردند.

 ضمن عرض سپاس از این عزیزان بزرگوار متن این طرح را خدمتتان عرضه می دارم.

امید که این اقدام به عنوان گامی  در امر فرهنگ سازی ما را به این هدف مقدس نزدیک سازد.

 چشم به راه رهنمودها های معنوی و مادی عزیزان عستیم.

کتابت را جا بگذار

کمپین کتاب خوانی

جا گذاشتن کتاب در مکان‌های عمومی رفتاری است که اکنون در ایتالیا و فرانسه هم رو به فزونی گذاشته. کسی که کتابش را در مکانی عمومی  رها می‌کند، هویت خود را آشکار نمی‌کند و ادعایی هم بابت قیمت کتاب ندارد، اما یک درخواست از خواننده یا خوانندگان احتمالی بعدی دارد: 

  "شما نیز بعد از خواندن کتاب، آن را در محلی مشابه قرار دهید تا دیگران هم بتوانند از این اثر استفاده کنند." 

   رول هورنباکر نخستین کسی بود که این حرکت را انجام داد. او یک فروشنده کامپیوتر در ایالت میسوری امریکا بود و نام این رفتار را Book Crossingگذاشت؛ یعنی کتاب در گردش. در فرانسه کتاب‌های در حال گردش از 10 هزار جلد فراتر رفته است. این رفتار جدید را می‌شود به نوعی "کمپین کتاب خوانی" یا "کمپین به اشتراک گذاشتن کتاب" در نظر گرفت؛ کمپینی که می‌تواند به مثابه یک پروژه فرهنگی قابل تامل باشد.

حالا رفتار مذکور به قدری در غرب رواج یافته که کم‌کم از ترکیه نیز سر درآورده است. در ترک‌بوکو – یکی از شهرهای ساحلی ترکیه – کنار دریا قدم می‌زدم که کتابی روی شن‌ها توجهم را جلب کرد. فکر کردم حتما صاحب کتاب‌ فراموش کرده آن را با خود ببرد. برش داشتم و همین‌که چشمم به صفحه اولش افتاد؛  از خوشحالی در پوست خود نگنجیدم. در صفحه اول کتاب یک نفر متن زیر را نوشته بود:

"من این کتاب را با علاقه خواندم و آن را در همان مکانی که به آخر رسانده بودم رها کردم. امیدوارم شما هم از این کتاب خوش‌تان بیاید. اگر از آن خوش‌تان آمد، بخوانید و گرنه در همان نقطه‌ای که پیدایش کرده‌اید، بگذارید بماند. اگر کتاب را خواندید، شماره‌ای به تعداد خوانندگان اضافه کنید و با ذکر محل پایان مطالعه، در جایی رهایش کنید."

در همان صفحه دستخط سومین خواننده توجهم را جلب کرد: "خواننده شماره سه در ترک‌بوکو". پس تا به‌حال سه نفر که همدیگر را نمی‌شناسند، این کتاب را خوانده‌اند. طبق اطلاعات موجود در همان صفحه، خواننده اول کتاب را در استانبول و خواننده دوم در شهر بُدروم مطالعه‌ آن را به پایان رسانده و رهایش کرده بود.

برای این سنت جدید کتاب خوانی سایت اینترنتی‌ای راه‌اندازی شده تا علاقمندان بتوانند با عضویت در آن به رهگیری کتاب‌هایی که رها کرده‌اند، بپردازند. توصیه می‌کنم سری به سایت bookcrossing.com بزنید. طبق اطلاعات موجود در حال حاضر بیش از 2 میلیون و 500 هزار جلد کتاب که اطلاعات‌شان در این سایت ثبت شده در حال گردش هستند. هدف گردانندگان سایت یاد شده، تبدیل کردن دنیا به یک کتابخانه‌ بزرگ است. از این به بعد اگر در کافه، در لابی هتل، یا سالن انتظار سینما کتابی را پیدا کردید، تعجب نکنید ؛چون ممکن است با یک جلد "کتاب در گردش" رو به رو شده باشید... (به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهر کتاب)

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد