دانستنی های تغذیه ای برای ماه مبارک رمضان
با این حال نباید در مصرف مواد شیرین به ویژه در سحر افراط کرد؛
بزرگمهر تشنگی را یکی از عوارض تغذیه ناصحیح در روزهای طولانی ماه رمضان سال جاری دانست و اظهار کرد: مایعات مورد نیاز بدن در فاصله افطار تا سحر باید تامین شود که بهترین آنها، آب است. این در حالی است که برخی افراد هنگام افطار و شام، معده خود را با غذا پر میکنند و در نتیجه میل به نوشیدن آب ندارند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد:
وی یکی از عوامل مهم در احساس تشنگی را مصرف نمک زیاد همراه با غذا دانست و گفت: غذاهای شور باعث تشنگی میشود؛ بنابراین بویژه در وعده سحر از خوردن زیاد آنها باید خودداری کرد.
مسوول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه با اشاره به مصرف گوشت در ماه رمضان گفت: گوشت برای دفع از بدن تبدیل به اوره میشود و دفع اوره به مقدار زیادی آب نیاز دارد ؛ بنابراین از مصرف زیاد مواد گوشتی در ماه رمضان بویژه در وعده سحر باید اجتناب کرد.
این متخصص تغذیه با بیان این که در ماه رمضان بویژه در وعده سحر سالاد و سبزی استفاده شود، اظهار کرد:
وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا افطاری و شام باید با هم مصرف شوند، گفت: هنگام افطار میتوان شیر ولرم با یک یا دو خرما و یا مقدار کمی عسل، پنیر بدون نمک و یکی دو مغز گردو مصرف کرد و حدود یک ساعت بعد شام خورد. غذاهای پخته، خوراکیهایی که مواد آنها به صورت بخارپز یا آب پز تهیه شدهاند و انواع ساندویچهای پخته مانند ساندویچ مرغ، پنیر، گردو، خیار، گوجه فرنگی مفید هستند. البته نباید شام را خیلی دیر مصرف کرد؛ چون مانع خوابیدن میشود.
وی تاکید کرد: از مصرف غذاهای سرخ کرده در افطار و سحر باید خودداری کرد؛ چون افزایش چربی نامطلوب قند خون را موجب میشود و فشار خون را افزایش میدهد. خوردن زیاد گوشت قرمز نیز همین پیامدها را دارد. علاوه بر آن برای جلوگیری از یبوست باید مقدار کافی آب نوشید، سالاد و سبزی مصرف کرد و ورزش و پیاده روی نمود.
بزرگمهر در پایان اظهار کرد: نزدیک زمان افطار نباید فعالیت فیزیکی انجام داد؛ چون باعث تعریق زیاد شده و احساس ضعف را به دنبال دارد. بنابراین باید یا پیش از ظهر و یا پس از افطار ورزش و پیادهروی کرد.