دانشمندان ادعا کرده اند غذاهای حاوی منیزیم مانند اسفناج میتوانند قدرت مغز و عملکرد حافظه را بهبود ببخشند.
تحقیقات جدید نشان میدهد افزایش میزان منیزیم در مغز میتواند قدرت یادگیری و عملکرد حافظه را بهبود ببخشد.این تحقیق که در نشریات عصبشناسی به چاپ رسیده است پیشنهاد میکند با خوردن مواد غذایی شامل منیزیم فرآیند حاصل از پیری را به تاخیر انداخته و از بیماریهایی مانند آلزایمر پیشگیری به عمل بیاید.در این تحقیقات مشخص شد بیش از نیمی از جمعیت کشورهای صنعتی از فقر منیزیم رنج میبرند که این میزان با افزایش سن بیشتر میشود.این در حالی است که معمولا با بالا رفتن سن عملکرد مغز و هم چنین حافظه انسانها دچار مشکل میشود و این دو عامل در مجموع میتوانند شرایط سالمندان را بدتر کنند.
این دانشمندان هم چنین سعی کردند مکملهای جدیدی تولید کنند تا بتواند میزان کمبود منیزیم را در سنین مختلف کاهش دهند و همپنین تغییرات رفتاری و سلولی مرتبط با عملکرد حافظه را در افراد مورد بررسی قرار دهند.پروفسور گاوسونگ لیو از دانشگاه سینگوا در پکن در این باره گفت :
ما متوجه شدیم افزایش میزان منیزیم در مغز کمک موثری به یادگیری میکند و قدرت تجزیه و تحلیل مغز را نیز افزایش میدهد.این ماده میتواند تعداد سیناپسهای مغزی و سرعت انتقال اطلاعات بین آنها را نیز افزایش دهد که این عامل نیز به نوبه خود میتواند در بهبود فعالیت مغز موثر باشد.