دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

رژیم غذایی ضد پیری

رژیم غذایی ضد پیری
تعداد بازدید: 2364

رژیم غذایی ضد پیری


درصورتی که احساس می کنید بدون علت و زودتر از سن خود در حال پیر شدن هستید و یا دارای بیماری مزمنی می باشید، به این رژیم  غذایی توصیه شده عمل کنید . امید تا  عمل کردن به این توصیه ها  تندرستی  برای همه ما که در جوامع متمدن و امروزی با سرعت به سمت پیری گام بر می داریم ، به ارمغان آید .
  
۱- میوه و سیزیجات بخورید:
باید بدانید که میوه و سبزیجات در صف اول موادی قرار دارد که می تواند پیری را به تعویق درآورد.
زیرا همان طور که در مباحث گذشته به کرات گفته شد، با خوردن آن ها می توان بیشترین مقادیر آنتی اکسیدانت ها را جذب  بدن نمود. سعی کنید از همه نوع میوه و سبزی ۵ وعده در روز مصرف نمایید. این مواد خون را از آنتی اکسیدانت های قوی که با رادیکال های آزاد مقابله می نمایند ، اشباع می سازد. با مصرف میوه و سبزی در مرحله جوانی از بسیاری از آسیب ها از جمله انسداد شریان ها ، و تخریب سلولی می توان جلوگیری نمود. حتی در پیری نیز با مصرف این مواد به سلول های بدن در مقابله با پیشرفت بیماری ها می توان یاری رساند.
  
۲- ماهی بخورید:
حداقل دو یا سه وعده در هفته ماهی بخورید. همه انواع ماهی ها مفیدند، اما ماهی های پرچربی مانند ماهی آزاد ، خال مخالی ، ساردین، شاه ماهی و تن  حداکثر مقدار اسیدهای چرب امگا-۳ را دارا می باشند.
  
۳- چای بنوشید:از میان انواع نوشیدنی ها ، چای  به خصوص نوع سبز آن به علت داشتن مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدانت های ضد پیری توصیه می شود.
  
۴- غذاهای محتوی سویا بخورید:در صورتی که خوردن غذاهای محتوی سویا برای یک بار در روز برایتان مقدور نیست، ۲ یا ۳ بار در هفته از آن ها استفاده کنید. این ماده غذایی مفید که قبلا” درموردش صحبت شد دارای آنتی اکسیدانت های بسیاری است که که گمان می رود مانع ابتلا به برخی سرطان ها می گردد.
  
۵-از مصرف غذاهای پرکالری بکاهید:
تا اندازه ای کالری مصرف کنید که برای رشد و تغذیه مطلوب مناسب باشد. اگر پس از دوران بلوغ از مصرف کالری ها بکاهید و وزنی کمتر از حد عادی داشته باشید، در این صورت به حفظ جوانی و طولانی نمودن عمر خود کمک زیادی کرده اید.

توجه کنید که کودکان رو به رشد یا افراد پیر و یا بیمار به میزان کالری بیشتری نیاز دارند.

 ۶-از مصرف چربی های مضر خود داری کنید:

از مصرف چربی های تخریب کننده سلول ها مانند چربی گوشت قرمز و محصولات لبنی به ویژه چربی های اشباع چند زنجیره ای وچربی های هیدروژنه موجود در مارگارین ، روغن های گیاهی و چربی غذاهای آماده پرهیز کنید و منحصرا” از روغن زیتون ، روغن کانولا، وسایر روغن های غیر اشباع تک زنجیره ای مانند ماکادامیا و روغن میوه های مغز دار مثل فندق و گردو استفاده کنید.
  
۷-از مصرف گوشت بکاهید:
از مصرف گوشت اجتناب کرده یا از میزان مصرف آن بکاهید و یا آن را به طریقی بپزید که حتی الامکان از تولید رادیکال های آزاد جلوگیری نمایید (قبلا” در مورد طرز پخت گوشت جهت کاهش مضرات آن صخبت شده است).
 ۸-مضرات الکل را در نظر داشته باشید:
از مصرف الکل که خود عامل تولید کننده رادیکال های آزاد است، اکیدا” بپرهیزید.
 
 ۹-از مصرف شیرینی فراوان بکاهید:
از مصرف بی رویه شکر یا دیگر هیدرات های کربن نظیر فروکتوز بکاهید . زیرا سبب افزایش میزان انسولین خون شده و به شریان ها آسیب می رساند
 
۱۰-سیر بخورید:
همان طور که در مباحث گذشته گفته شد سیر حاوی آنتی اکسیدانت های گوناگونی است که بر اساس تحقیقات انجام شده می تواند از سرطان، اختلالات مغزی ناشی از پیری و انسداد شریان ها جلوگیری نماید.مصرف یک حبه سیر در روز به صورت خام یا پخته مقدار مورد نیاز این آنتی اکسیدانت ها را به بدن می رساند.
 شاید این سؤال برای شما مطرح گردد که از چه زمانی باید شروع به مصرف مکمل های ضد پیری نمود؟محققان معتقدند از هنگام لقاح پیری آغاز می گردد. لذا این که شما ۱۸ ساله باشید یا پیر تر مهم نیست به هر حال شما حداقل ۷و۸ یا حتی ۹ دهه فرصت دارید تا از تخریب سلول ها که منجر به پیری زودرس می گردد، جلوگیری و پیشگیری کنید. قطعا” بهتر است از سنین پایین تر شروع به مصرف مکمل های ضد پیری نمایید. پژوهش ها نشان داده است خوردن مکمل ها طی مدت ۱۵ سال ، تاثیر بیشتری از مصرف یک ساله آن دارد. حتی مصرف گاه به گاه آن بهتر از هرگز مصرف نکردن آن است.
 
ویتامین ها و مواد معدنی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و روند پیری را کند می کند و از بسیاری از شکستگی های استخوان ها و ناتوانی های غیرقابل درمان حتی در افراد بالای ۸۰ سال جلوگیری می نمایند. لذا عاقلانه است که پیش از پیر شدن توجه خاصی به رژیم غذایی خود داشته باشیم و برمصرف مواد مغذی بیفزاییم.
توصیه متخصصان به کودکان: 
برخی از متخصصان معتقدند خوراندن آنتی اکسیدانت ها اعم از ویتامین یا مواد معدنی به کودکان به صورت قرص یا شربت از همان دوران طفولیت ممکن است آن ها را از پیری زودرس و بیماری های مربوط به آن برحذر دارد. طبق تحقیقات انجام شده بسیاری از کودکان دجار کمبود ویتامین های عمومی هستند که این مسئله موجب مستعد بودن آن ها در ابتلا به عفونت ها و بیماری های دیگر می شود. لذا مصرف روزانه یک قرص مولتی ویتامین که حاوی ۱۰۰% مقدار مجاز توصیه شده باشد، می تواند از بروز چنین اختلالاتی جلوگیری نماید. توصیه می شود در هر حال جهت تشخیص نیاز کودکان خود به مکمل ها حتما” با متخصص کودکان مشورت نمایید.
دختران جوان توجه نمایند:
تحقیقات نشان داده است زمان مناسب برای جلوگیری از پیر شدن استخوان ها و تضمین قدرت آن ها ، دقیقا” قبل یا هنگام بلوغ است. از این رو مکمل های کلسیم برای دختران جوان ، خصوصا” از تضعیف و تجزیه استخوان ها در پیری جلوگیری می نماید.
 
همچنین نکته شگفت آور این که از سنین ۱۴ تا ۲۵ سال ، زمینه بروز سرطان پستان در خانم ها فراهم می شود. بنا بر یافته های علمی ، یک برنامه غذایی ضدسرطان شامل مقادیر زیاد میوه و سبزی و آنتی اکسیدانت ها در اواخر بلوغ و اوایل جوانی می تواند در جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان قویا” مؤثر باشد.
 توصیه به زنان باردار:
قطعا” خوردن ویتامین ها به خصوص اسیدفولیک در روزهای اول بارداری و حتی پیش از آن که فرد متوجه بارداری خود شود ، قادر به جلوگیری از بیماری هایی نظیر اسپینا بیفیدا می باشد. این بیماری در اثر اتصال ناکامل مغز و طناب نخاعی ایجاد می گردد. از این رو همه زنان بار دار باید در دوران بارداری حداقل از یک قرص مولتی ویتامین حاوی مواد معدنی که محتوی ۴۰۰ میکروگرم اسیدفولیک می باشد ،مصرف کنند. نوع مکمل مصرفی در دوران بارداری باید توسط متخصص زنان و زایمان تجویز گردد. برخی از متخصصان مصرف مکمل مولتی ویتامین حاوی مواد معدنی را در طول بارداری توصیه می کنند، ولی باید توجه نمود مقادیر زیاد ویتامین A از نوع رتینول ( نه بتاکاروتن) در دوران بارداری مضر بوده و از مصرف آن باید خودداری نمود. نظریه های گوناگون نشان می دهد تماس آنتی اکسیدانت ها با جنین در رحم مفیداست. با این وجود از آنجاکه اطلاعات دقیقی در مورد تاثیر آنتی اکسیدانت ها بر روی جنین انسان در دست نیست ، به درستی مشخص نمی باشد که چه مقادیری از آنتی اکسیدانت ها و دیگر مکمل ها مفید یا مضر است. لذا متخصصان توصیه می نمایند زنان باردار از میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدانت ها استفاده نمایند و جهت مصرف مکمل ها وویتامین های گوناگون جز با توصیه پزشک متخصص اقدام به مصرف ننمایند. به خصوص درصورتی که زنان بار دار دارو مصرف می نمایند، باید به این نکته توجه داشته باشند که ممکن است  مکمل ها وداروهای مصرفی بریکدیگر اثر متقابل داشته باشند. لذا مشورت با پزشک قبل از اقدام به مصرف مکمل ها توصیه می شود.

 توصیه آخر
درصورتی که از مکمل ها استفاده می کنید به تاریخ انقضای آن ها توجه نمایید و پس از پایان تاریخ از آن ها استفاده نکنید. به منظور آن که مکمل ها به نحو مؤثری جذب بدن شوند ، همراه با غذا آن ها را بخورید و هرگز با معده خالی از آن ها استفاده نکنید. برای جذب بهتر بتاکاروتن محلول در چربی، ویتامین A، E، D کمی چربی بخورید.

 
 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد