دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

استعاره هایی برای زندگی

استعاره هایی برای زندگی 


نشریه سازمان مک کنزی که یکی از بزرگ ترین شرکت های مشاوره در جهان است، در یکی از شماره های اخیر خود، مقاله ای تحت عنوان «استعاره هایی برای زندگی» منتشر کرد و کوشید دیدگاه انسان های موفق در نقاط مختلف جهان را به شکل استعاره ای ساده و قابل فهم، طبقه بندی کند.

در این مقاله، گزارش شد که دو مدل ذهنی قالب در جهان وجود دارد:

 مدل ذهنی «شکارچی» و مدل ذهنی «کشاورز».

کسانی که در جاده موفقیت مانند یک شکارچی زندگی و حرکت می کنند، تمام لحظات زندگی خود را در پی «شکار» می گردند. همه چیز از دیدگاه آنان یا فرصت است یا تهدید. هر صدای نجوایی، هر درخشش نوری، هر مسیر تاریکی، می تواند در آن ها امید یا ترس ایجاد کند.

شاید شکارچی بودن بد نباشد. شکارچی توانمند می داند که شب هنگام، شکار در دست به خانه بازخواهد گشت. بر در و دیوار خانه خود، پوست شکارها و شاخ گوزن ها و دندان گرازها را نصب می کند و هر شب، در اندیشه شکار فردا می خوابد.

سختی زندگی شکارچی در این است که هر موجود زنده ای را یا شکار می داند یا شکارچی. اگر آن را شکار ببیند، تا دست یافتن بر آن و به چنگ کشیدن آن، آرامش را تجربه نخواهد کرد و اگر دیگری را شکارچی ببیند، سختی رقابت، طعم شیرین شکار را تلخ خواهد کرد.

این شکارچیان را در محیط کسب و کار دیده اید؟ تمام روز در پی تلاش و موفقیت و رشد و پیشرفت و پول. و دیوارهای اتاقشان پوشیده از مدارک و تقدیرنامه ها و نشان ها.

هستند کسانی که در جاده موفقیت، مانند یک کشاورز زندگی می کنند. بذری می کارند و آرام می نشینند. می دانند روزی این بذر به میوه تبدیل خواهد شد. تا آن روز در انتظار می مانند. شاید هر از گاهی، آبی بر مزرعه بپاشند و خاک را سیراب کنند. شاید گاهی دستی بر سر و روی نهال ها بکشند. اما هر چه باشد، آرام تر از شکارچی زندگی می کنند.

مردی را می شناختم که به آرامی و بی تنش کار می کرد. هر روز مثل روزهای قبل. او می گفت می دانم که وقتی بیست سال تجربه داشته باشم، می توانم به تدریج کسب و کار جدیدی برای خودم آغاز کنم.

این مرد را بیشتر کشاورز می دانیم تا شکارچی. عموم مردم در یکی از این دو قفس ذهنی گرفتار می شوند.

 گروه نخست آن چنان دل مشغول رشد و موفقیت می شوند که ابعاد دیگر زندگی را فراموش می کنند

 و گروه دوم، آن چنان به جستجوی آرامش بر می خیزند که شیرینی تنش و تکاپو را به فراموشی می سپارند.

شاید راه سوم، الگوی ذهنی «ماهی گیر» باشد. آرامش و سکوت و لذت و انتظار برای فرصت. زمانی که فرصتی دست داد با سرعت و انرژی برای در اختیار گرفتن آن بکوشیم و دوباره در انتظار و آرامش بنشینیم.

موفقیت در زندگی، نه با آرامش مطلق به دست می آید نه با کوشش جانفرسا. موفقیت ترکیب مناسبی از این دو است.  

شما چه هستید؟ کشاورز؟ شکارچی؟ یا ماهیگیر؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد