چطور پشه بدن انسان را نیش میزند؟
همشهری آنلاین:
حشرهشناسان برای شناختن عملکرد نیش پشه آزمایشهای فراوانی انجام دادهاند، از جمله آن ها با استفاده از میکروسکوپ پشهای را کهدر حال نیش زدن، پای یک قورباغه بود، زیر نظر گرفتند.
نیش پشه داخل پوست پای قورباغه پیچ میخورد و میچرخید و دنبال مویرگ میگشت و سپس هنگامیکه نیش پشه به یک رگ خونی رسید، پمپهای مکش شکم پشه شروع به مکیدن آن کردند. پشهها تقریبا ۲برابر وزن خود خون میمکند.
بعد از پایان مکش، آن ها مقداری از بزاق خود را بهصورت استفراغ دفع میکنند. همین امر، باعث ایجاد آلرژی و حساسیت برای بدن انسان کرده که همراه با خارش و درد است.
برخی افراد که پی در پی دچار پشه گزیدگی میشوند، کم کم بدنشان در مقابل نیش واکنش نشان نمیدهد. یعنی نوعی مصونیت در مقابل آن پیدا میکنند.
آزمایشهای دانشمندان نشان دادهاست که پشهها پوستی را که گرم باشد (دمای بالای 32 درجه) دوست داشته و برای گزیدن، انتخاب میکنند.
متوسط دمای پوست انسان بین 31 تا 35 درجه سانتی گراد است. همین نکته، حرف افرادی را کهمیگویند؛ پشه آن ها را نیش نمیزند، توجیه میکند.
اطلاعات موجود نشان میدهد که همه پشهها خونخوار نیستند، و از نوع پشههای خونخوار، فقط پشه ماده است که خون میخورد. پشه نر فقط از شیره گیاهان تغذیه میکند.
پشههای گزنده یا خونخوار را از روی خرطوم، نیش بلند و پهن متمایل بهجلو شناسایی میکنند. پشه معمولی به رنگ قهوهای و خاکستری است. این پشهها در مکانهای مسکونی بسیارمشاهده میشوند. آن ها تمایل بهآب های آلوده دارند و هر جایی آب باشد، زندگی و تولید مثل میکنند.
برای درمان گزش حشرات پیشنهاد میشود از کمپرس آب سرد، کرم کالامین، بتامتازون استفاده کتید.
پیشنهادهایی برای پیشگیری از گزش پشه:
پشهها رنگ ها را تشخیص میدهند. آن ها به سمت رنگ های سیاه، قرمز تیره و آبی تیره بیشتر جلب میشوند و در مقابل، کمتر به سمت رنگ های سفید، زرد و سبز روشن جذب میشوند.
مالیدن آب لیمو روی پوست، اسپری حشرهکش، نصب توری در و پنجره، پماد و کرم مخصوص فراری دهنده پشه از پوست بدن، ریختن نفت هر چند وقت یک بار در لولههای فاضلاب و دستشویی منزل.
هنگام مواجهه با پشهعصبانی نشوید و این قدر تکان نخورید، چون خشم سبب افزایش حرات بدن شده، در نتیجه پشهها بیشتر به سمت شما جذب میشود. چون شما در واقع با این کاردر حال گرم کردن خوراک پشهها هستید. سعی کنید آرام چیزی روی خود کشیده و بخوابید.
منبع:پارسینه