عامل تضمین کننده هدف
1- تعهد
میزان تعهدی که شما به هد ف خود دارید، بسیار مهم و تعیین کننده است. اگر کاملا به هدف خود دل نداده باشید، احتمالا تلاش تان به شکست منجر خواهد شد.
2- سنجش
باید بتوانید میزان پیشرفت خود را بسنجید. باید راهی پیدا کنید که نشان دهد آیا باید تلاش خود را بیشتر کنید، یا این که آیا نیازی هست که روش خود را تغییر بدهید.
3- توانایی
از خودتان بپرسید که آیا تواناییها و مهارتهای لازم برای رسیدن به هدف را دارید؟ اگر نه، شاید کسب آن مهارتها، پیشنیاز هدف اصلی باشد.
4- تشابه
اهدافتان نباید با یکدیگر در تعارض باشند. وقتی در یکی از اهداف خود پیشرفت میکنید، ممکن است این پیشرفت روی یکی دیگر از اهدافتان تاثیر بگذارد. پس لازم است که دایما آماده باشید تا شاید به بازنگری و بازنویسی بعضی از اهداف نیاز باشد.
5- تعادل
هدف تان نباید چیزی نشدنی باشد که از همان اول کار محکوم به شکست باشید. میگویند مردی از غول چراغ جادو درخواست کرد که او را در برابر همه وسوسهها مقاوم کند. غول هم او را تبدیل به یک تکه سنگ کرد.
6- وفاداری
یادداشت کردن و نوشتن هدف امری ضروری و حیاتی است و گرنه وقتی کاری فوری و ضروری رخ میدهد، هدف اهمیت خود را از دست میدهد و در درجه پایینتری از اولویت قرار می گیرد.
7- تکرار
«امروز برای نزدیکتر شدن به هدف خود چه کار کردهام؟» باید در طول روز بارها و بارها این سوال و سوالات مشابه را از خودتان بپرسید و هدف را در ذهنتان مرور کنید.
8- ضرورت
هدف باید چیزی باشد که در زندگی شما ضروری و دارای ارزش است.
9- بازنگری
باید هر از گاهی اهداف خود را بازنگری کنید. اگر برای رسیدن به هدفی، هفتهها و ماهها است که کاری انجام ندادهاید، شاید اصلا آن هدف اهمیت زیادی در زندگیتان ندارد. در واقع، شاید اصلا هدف نیست. پس دوباره به فهرست اهداف خود مراجعه کنید و آن را بازنویسی کنید.
10- پاداش
پیشرفتهای خود را یادداشت کنید و آن ها را بسنجید. با خودتان مهربان باشید. برای بیشتر کردن انگیزه به خودتان پاداش بدهید. جشن کوچکی برپا کنید.
11- فرآیند زمان بر
از یاد نبرید که هدفگذاری یک فرآیند پیوسته و زمانبر است، نه یک تصمیم آنی.
12- لذت
سعی کنید از لحظهلحظهای که برای رسیدن به هدف خود سپری میکنید، لذت ببرید.
13- استقامت
رسیدن به هدف نیاز به زمان دارد. باید میزان ثابتی نیرو برای رسیدن به هدف خود صرف کنید. زود خسته نشوید.
منبع : www.salamat.com