از دنیای علم و تکنولوژی چه خبر ؟
آمپولی مانند نیش پشه
خیلی وقت ها می بینید پدر و مادرها برای دلداری دادن و تشویق فرزندشان به تزریق آمپول می گویند "مثل نیش پشه است، اصلا دردش رو نمی فهمی" .
حالا به نظر می رسد که این عبارت کلیشه ای در حال تعبیر شدن است. گروهی از دانشمندان دانشگاه اوزاکا در ژاپن نوع پیشرفته ای از سرسوزن را برای نمونه گیری از خون ابداع کرده اند که کاملا کپی شده از روش کار نیش پشه است و درد بسیار کمتری خواهد داشت.
بقیه در ادامه مطلب...
از دنیای علم و تکنولوژی چه خبر ؟
آمپولی مانند نیش پشه
خیلی وقت ها می بینید پدر و مادرها برای دلداری دادن و تشویق فرزندشان به تزریق آمپول می گویند "مثل نیش پشه است، اصلا دردش رو نمی فهمی" .
حالا به نظر می رسد که این عبارت کلیشه ای در حال تعبیر شدن است. گروهی از دانشمندان دانشگاه اوزاکا در ژاپن نوع پیشرفته ای از سرسوزن را برای نمونه گیری از خون ابداع کرده اند که کاملا کپی شده از روش کار نیش پشه است و درد بسیار کمتری خواهد داشت.
البته کلیات چنین طرحی از چند سال پیش در دست تحقیق بود، اما حالا ژاپنی ها با ایجاد قطعاتی مانند قطعات دهانی پشه در سرسوزن جدید و افزودن چند موتور کوچک به مجموعه، آن را به مراتب کارآمد و کم درد ساخته اند.
در این سوزن از یک قطعه لوله توخالی (برای نمونه گیری) و دو زائده ریز (مانند زواید دندانه دار دهان پشه) از جنس سیلیکون استفاده شده است که سطح تماس با پوست را کاهش می دهد و باعث کاهش تحریک گیرنده های درد می شود. همچنین به کار نرفتن فلز باعث کمتر شدن تحریک پوست توسط اتم های فلزات شده و درد را به مراتب کمتر هم می کند.
برای کارآیی بیشتر این زواید و لوله توسط یک موتور پیزوالکتریک حرکت داده می شوند تا با فرکانس 15 هرتز نوسان کرده و دقیقتر و صحیح تر وارد پوست شوند (دقیقا مانند ارتعاشات نیش پشه) .داوطلب هایی که این نیش بر روی آن ها آزمایش شده (از جمله سرپرست پروژه، مصداق یک سوزن به خود ،یک جوالدوز به دیگران) اظهار کرده اند که این سوزن درد بسیار کمتری را در مقایسه با سوزن های متداول ایجاد می کند، هرچند بعضی از آن ها درد خفیف و مبهمی را بعد از تزریق ذکر می کنند.
پژوهشگران علت این درد مبهم را نحوه نوسانات مجموعه سوزن و زواید آن دانسته اند و ابراز امیدواری کرده اند که با اصلاح سیستم ارتعاش و پیشرانی سوزن ها این درد مبهم نیز برطرف شود. به نظر می رسد این روزها روش های تزریق به یکی از دغدغه های اصلی دانشمندان و پزشکان تبدیل شده و گروه های مختلف در تلاشند تا اضطراب نهفته در کلمه آمپول را به کلی از بین ببرند. آیا شما هم جزو کسانی هستید که داروهای خوراکی را به آمپول ها ترجیح می دهند؟ یا روش های تزریقی را بهتر از روش های دیگر می دانید؟
منبع : نارنجی
با فناوری جدید روی هوا نقاشی بکشید
شاید در آیندهای نزدیک، فریمهای خالی با نمایشگرهای لمسی موجود رقابت کنند. با این فریمهای به ظاهر خالی، شما میتوانید در هوا بنویسید و حتی نقاشی بکشید، چراکه رایانه حرکتهای شما را تشخیص خواهد داد. نمایشگرهای لمسی، تحول بزرگی در دنیای فناوری رقم زدهاند، چرکه به ما اجازه میدهند با لمس نمایشگر با رایانه، تبلت، گوشی همراه و بسیاری از ابزارها ارتباط برقرار کنیم. اتفاق بعدی، شاید وارد شدن فریمهای خالی باشد، فریمهایی که حرکت دستان شما یا هر شیء جاندار و بیجانی را که درونشان قرار گیرد، تشخیص میدهند.
چند سالی است که فریمهای حساس به لمس برای افزودن قابلیت تعاملی به سایر سطوح، طراحی و ساخته شدهاند، اما تا به حال نمونههای ساخته شده بسیار کوچک و در کاربرد محدود بودهاند. اما نمونه جدید ظاهرا متفاوت است. به گزارش دیسکاوری، فریم جدید که زیروتاچ نام دارد، در ظاهر یک چارچوب خالی است، اما در حقیقت پر از قابلیتهای پیشرفته است. این فریم 28 اینچی (یا قطر 71 سانتیمتر)، میتواند هر چیزی را که درونش حرکت کند تشخیص دهد: انگشتان، دستها، بازوها یا حتی هر شیء بیجانی که از آن عبور دهید. در واقع همه چیز از درون یک شبکه بصری نامریی دوبعدی عبور کرده و شناسایی میشود. اگر زیروتاچ را روی نمایشگر یک رایانه بگذارید، نمایشگر آن را به یک نمایشگر تعاملی تبدیل خواهد کرد.
فناوری بهکار رفته در ساخت این فریم روشن است. زیروتاچ 256 حسگر فروسرخ و 32 ال.ای.دی دارد. هر کدام از این ال.ای.دیها در فرکانس خاصی چشمک میزنند و این توالی توسط حسگرها خوانده میشود. در نمونه حاضر هر ال.ای.دی حدود 2400 بار در ثانیه چشمک میزند. فریم با یو.اس.بی به رایانه وصل میشود و از این طریق هم انرژی خود را تامین میکند و هم اطلاعاتش را جمعآوری میکند.
جان مولر، دستیار پژوهشی در آزمایشگاه موسسه ای.اند.ام تگزاس که در ساخت این نمونه همکاری داشته، میگوید:
"وقتی همه این چشماندازها را با هم ترکیب کنید، شبکهای به دست میآورید که به شما تصویری از هر جسمی که درون فریم است را نشان میدهد."
یکی از امتیازهای بزرگ زیروتاچ، در دسترس بودن است. محققان در ساخت نمونه خود از حسگرهایی که معمولا در کنترل از راه دور تلویزیونها پیدا میشود، استفاده کردهاند. به گفته مولر، ساخت این نمونه که برای تولید انبوه هم طراحی نشده، 450 دلار هزینه داشته است.
اما این فریم چه کاربردهایی میتواند داشته باشد؟ محققین کاربردهای زیادی برای آن متصور هستند، مثلا این که جراحان مبتدی درون آن حرکات دست خود را اصلاح و تمرین کنند. به همین ترتیب در بسیاری از کارهایی که نیاز به ظرافت حرکت دست دارد، میتوان از زیروتاچ برای آموزش و تمرین استفاده کرد. همچنین این فریم قابلیتهای تعاملی دارد که صفحههای لمسی موجود فاقد آن هستند. یک نمونه، استفاده از آن در محیطهایی است که نیاز دارید دستکش به دست داشته باشید. در محله بعد، محققان میخواهند فناوری خود را گسترش دهند و آن را سهبعدی سازند.
دانیل ویگدور، متخصص علوم رایانه در دانشگاه تورنتو که زیروتاچ را امتحان کرده، میگوید:
"تشخیصش خیلی سریع است. زیروتاچ میتواند همزمان لمسهای فراوانی را تشخیص دهد و در واقع چندلمسی است. این در حالی است که نمونههای قبلی فقط میتوانستند یک یا دو انگشت را تشخیص دهند." بن بدرسون، متخصص تعامل انسان و رایانه در دانشگاه مریلند هم درباره زیروتاچ میگوید: "خیلی خوب است! حس استفاده از آن، شبیه هیچ حس دیگری نیست!"
سیستم این دستگاه شبیه به ماشین های مخصوص حرکت روی برف است. این ماشین مجهز به موتورهای الکتریکی قوی است و می تواند روی برف و گٍل حرکت کند. همچنین مجهز به تکنولوژی سوخت سلول های هیدروژنی می باشد.
منبع : آبشاران
نسل آینده نمایشگرها ...! تجربه یک روز عادی در سال 2014
امروزه بسیاری از وسایل الکترونیکی از صفحه های نمایش چندلمسی خازنی استفاده می کنند؛ اما با پیشرفت تکنولوژی، نمایشگرها جهش عظیمی خواهند کرد. امروزه شاهد نمایشگرهای بسیار باریک و انعطاف پذیر OLED هستیم که به راحتی تغییر شکل می دهند و یا آیینه ایی که علاوه بر نمایش چهره شما گزارش آب و هوا، آخرین اخبار و اطلاعات مفید دیگر را به شما نمایش می دهد.
پایان دوران رقابت مگاپیکسل در دوربین های دیجیتال
دوربین دیجیتال شما چند مگاپیکسلی است؟ این اولین سوالی است که اغلب ما در مورد یک دوربین عکاسی می پرسیم. اما شاید زمان اش رسیده باشد که دیگر کمتر این پرسش را مطرح کنیم. چند روز پیش آقای واتانابه مدیر بخش SLR شرکت المپوس گفته:
"به نظر من ۱۲ مگاپیکسل بیشتر نیازهای کاربران را تامین می کند." این واقعیتی است که هنوز کاربران زیادی آن را نپذیرفته اند. آیا این حرف درستی است؟
واقعیت این است که جنگ مگاپیکسل در حال حاضر یک روش برای تبلیغات تجاری و فروش بیشتر است و داشتن یک دوربینی با مگاپیکسل بالا، به این معنی نیست که می توانید عکس های بهتری بگیرید. در واقع برای کاربران معمولی دوربینی با 6 یا 8 مگاپیکسل هم کفایت می کند. تفاوت تصاویر دوربین شما به عوامل مخلتف دیگری هم بستگی دارد که اکثر کاربران به آن ها توجه نمی کنند.
برای مثال دانسیته بالای پیسکل ها در سنسور سبب می شود تا در نور کم عکس های بسیار بهتری بگیرید. سیستم پردازش تصویر دوربین و لنز هم دو عامل بسیار تعیین کننده در کیفیت تصاویر گرفته شده هستند. در واقع در حال حاضر جنگ بین شرکت های سازنده در مگاپیکسل به پایان رسیده و آن ها روی کیفیت برتر در لنز، پروسسور تصاویر و... در حال رقابت اند. بنابراین اگر شما هم می خواهید دوربین جدیدی بخرید، بهتر است مگاپیکسل را از اولویت اول مشخصات فنی خارج کنید و نکات مهم دیگر را دقیق تر بررسی کنید.
منبع : نارنجی
این روزها بستن ساعت مچی برای عده ای بیشتر از روی عادت است تا بر حسب نیاز. اما ایده Metawatch یک ساعت است که در کنار این عادت ها می تواند کاربردهای شخصی زیادی نیز داشته باشد.
این ساعت ظاهری زیبا و ظریف دارد و با داشتن صفحه نمایشگری از نوع OLED سبک به نظر می رسد. در کنار امکان دانستن تقویم و زمان می توان از پیامک های ارسالی به گوشی موبایل، ایمیل های رسیده به پست الکترونیک و همچنین گزارش آب و هوا و پیغام های توییتر نیز روی آن مطلع شد. حالا برای بسیاری از کارها مجبور نیستید هر بار تلفن را از جیب تان خارج کنید. نحوه برقرای ارتباط این ساعت مچی با گوشی موبایل و انواع وسایل الکترونیکی جهت اتصال و تبادل اطلاعات از طریق بلوتوث است و استفاده از آن همانند یک اسمارت فون کارایی دارد.
البته قرار است توسط کمپانی Fossil نیز اپلیکیشن هایی برای این ساعت مچی نوشته شود تا کارایی های بیشتری برای کاربران خود داشته باشد. با توجه به باز بودن پلتفرم این تلفن و همچنین امکانات اندروید تقریبا هر کاری را می توانید از طریق اش انجام بدهید. این محصول از 30 ژوئن با قیمت 200$ فروش خود را آغاز خواهد کرد. فکر می کنید چه اپلیکیشنی ممکن است برای یک ساعت مچی نوشته شود؟ شاید در آینده نزدیک این ساعت های مچی به یکی از اجزای جانبی مهم تلفن های هوشمند مان تبدیل بشوند.
منبع : نارنجی
ساخت نخستین نمایشگر Super Hi-Vision جهان توسط شارپ
اگر بخواهید یک تلویزیون یا نمایشگر جدید بخرید به احتمال زیاد تاکید دارید که اچ دی باشد تا بالاترین رزولوشن را در اختیار داشته باشید. اما زمان اش رسیده تا با Super Hi-Vision ملاقات کنید. این نخستین ال سی دی "سوپر های ویژن" دنیا است که توسط شرکت شارپ تولید شده.
نمایشگرهای تمام اچ دی 1080p در مقابل این تلویزیون یک بازیچه محسوب می شوند؛ چرا که رزولوشن این یکی ۱۶ برابر اچ دی است! اینجا شما با یک تصویر 7680 در 4320 پیکسل روبه رو هستید.
البته هنوز برای داشتن چنین کیفیتی در خانه زود است. چرا که حتی اگر این تلویزیون ۸۵ اینچی را هم داشته باشید، محتوایی برای پخش کردن با این کیفیت گیرتان نمی آید. اما قرار است از حدود سال ۲۰۲۰ این استاندارد با تصاویر ۳۳ مگاپیکسلی و ۲۲ کانال صدا به عنوان یک استاندارد پخش جهانی کم کم فراگیر بشود. بنابراین تقریبا ۹ سال دیگر فرصت دارید تا از تلویزیون تمام اچ دی تان لذت ببرید. به شرطی که تا آن زمان فناوری دیگری جایگزین نشده باشد.
رونمایی از صفحه نمایشگر منعطف رنگی سونی در SID2011
نمایشگاه SID2011 مکانی است که شرکت های مختلف آخرین فناوری های خودشان را در نمایشگرها معرفی می کنند. آنچه در تصویر مشاهده می کنید یک نمایشگر 13.3 اینچی منعطف رنگی است که توسط سونی طراحی و در نمایشگاه ارائه شده است. این محصول در دسته بندی صفحات الکترونیکی هوشمند و البته از نوع منعطف جای گرفته است.
تنها 20 گرم وزن و 150 میکرون(0.015 سانتیمتر) ضخامت دارد و در یک فریم پلاستیکی بسیار سبک جاسازی شده است. تصاویر این پنل الکترونیکی با کنتراست 10:1 و رزولوشن 150dpi هستند. فعلا کیفیت بالایی محسوب نمیشود اما برای یک نمایشگر منعطف شروع خوبی است. البته این نمایشگر فعلا در وضعیتی است که آن را فقط در نمایشگاه ها می توانید ببینید و هنوز تا ارایه اش به بازار و تجاری شدن فاصله داریم.
صندلی خودروی فورد، ضربان قلب راننده را کنترل می کند
حمله قلبی در هنگام رانندگی اتفاق نادری نیست و برای برخی افراد در جاده و خیابان رخ می دهد. در چنین مواقعی به خصوص اگر فرد در جاده پشت فرمان سکته بکند، جان خودش و افرادی که در اتومبیل های نزدیک هستند به خاطر احتمال تصادف به شدت در خطر می افتد. حالا شرکت خودرو سازی فورد یک راه حل مناسب برای این مشکل پیدا کرده است.
روی این صندلی راننده ۶ عدد سنسور مخصوص تعبیه شده که قادر است وضعیت قلب راننده را درست مانند یک دستگاه نوارقلب (الکتروکاردیوگراف) تحت نظر بگیرد. جالب اینجا است که این سنسورها به گونه ای هستند که نیاز به تماس مستقیم با بدن راننده ندارند و از روی لباس هم کار خودشان را به خوبی انجام می دهند.
علاوه بر این، فورد آن ها را به گونه ای تعبیه کرده که برای افراد با سایز و قد متفاوت کاملا مناسب هستند و نیازی به جابه جایی آن ها برای افراد مختلف نیست. در صورتی که راننده هنگام رانندگی دچار حمله قلبی بشود، صندلی فورا متوجه شده و اطلاعات را به سیستم ایمنی خودرو منتقل می کند تا اتومبیل را به گونه ای ایمن و بدون تصادم با دیگر خودرو ها متوقف بکند.
فورد این طرح را فعلا به صورت آزمایشی آغاز کرده، اما اعلام کرده که سیستم جدید در همین مرحله هم بسیار خوب و با دقت عمل کرده. به گونه ای که در ۹۵ درصد تست های انجام شده با موفقیت عمل کرده است.
منبع : نارنجی
برج مکنده باد، برق تولید می کند
وقتی که از انرژی باد صحبت می شود، توربین های بلند با پره های کشیده در ذهن تداعی می شود که با سرعت باد می چرخند و از چرخش آن ها ژنراتور ها برق تولید می کنند.
یک شرکت به نام Zena با ارائه سیستمی نوین قصد دارد جایگزین بهتری برای این توربین ها ارائه کند.در این متد جدید دیگر خبری از توربین های بلند و پره های خطرناک نیست که گاه پرندگان زیادی در حین پرواز به آن ها برخورد کرده و دچار سانحه می شوند. یک برج بلند شش ضلعی به ارتفاع 50 متر جای این توربین ها را می گیرد. جریان باد از هر شش ضلع به داخل این برج مکیده می شود و پس از فشرده سازی از طریق تونل هایی به مرکز برج فرستاده و از آنجا به سمت ژنراتور هایی که در زیر زمین تعبیه شده است هدایت می شود.
این باد در زیر زمین باعث چرخش مجموعه ای از ژنراتور ها می شود و در نتیجه چرخش آن ها برق تولید می شود. راندمان کاری این سیستم ۲.۵ برابر بیشتر از توربین های بادی سنتی تخمین زده شده است. این شرکت قرار است برج های بادی خود را به زودی در چند ایالت ژاپن از جمله Kurume و fukuoka راه اندازی کند تا جایگزین سبز تری برای نیروگاه های هسته ای آسیب دیده داشته باشند.
منبع : نارنجی
شاید لقب امن ترین فلش مموری دنیا از نگاه فنی برای این طرح درست نباشد، اما می توانیم بگوییم که این یکی از طرح های جالب و خلاقانه برای فلش مموری محسوب می شود. البته اگر با دقت باشید، متوجه می شوید که هنگام باز کردن قفل، اتصال به پورت یو اس بی آسان نخواهد بود. مگر این که میله فلزی به طور کامل با کلید از بدنه جدا شود.
سنجش علائم حیاتی و غلظت اکسیژن خون با تلفن هوشمند !
یک سنسور متصل به کابل و یک اپلیکیشن تنها چیزهایی هستند که برای تبدیل اسمارت فون شما به یک مرکز کنترل علائم حیاتی بدن لازم اند. ساده، مفید و قابل حمل. کافی است یک بند انگشت خود را در انگشتانه "فون اکسیمتر" که دارای سنسور است، قرار دهید تا اطلاعات مربوط به ضربان قلب، تنفس و غلظت اکسیژن خون شما بر روی صفحه موبایلتان نمایش داده شود.
دیگر لازم نیست بگوییم که این اطلاعات می توانند ذخیره و آنالیز شوند یا برای پزشک تان ارسال گردند و... پزشک ها و کسانی که با دستگاه های اکسیمتر فعلی سر و کار دارند ،به خوبی می دانند که این گجت چقدر در مواقع ضروری کار را راحت می کند.
منبع : نارنجی
ربات باغبان از درخت بالا می رود
یک تیم از محققان چینی دانشگاه هنگ کنگ رباتی خزنده طراحی کرده اند که می تواند از درخت بالا برود و در امور باغبانی و مراقبت از درخت ها کمک کند. این ربات که Treebot نام دارد، اولین ربات خودکار است که می تواند مسیری را برای بالا رفتن از درخت تعیین کرده و به صورت مستقل آن را بپیماید. در طراحی این ربات برای ایجاد یک میدان دید از فضای اطرافش به جای استفاده از لنزها و دوربین ها بیشتر از سنسور های لمسی استفاده شده است.
ربات برنامه درخت نوردی را با حرکت رو به سمت بالا و در جهات چپ و راست و در صورت نیاز به سمت عقب اجرا می کند. این ربات قرار است در آینده برای هرس کردن شاخه های درخت ها کمک کند. این ربات به گونه ای طراحی شده که می تواند از درخت های مختلف با قطر متفاوت تنه بالا برود؛ به گونه ای که حتی از شاخه های بامبو نیز بالا می رود. فعلا این ربات در کنفرانس رباتیک ICRA شانگهای چین معرفی شده و به نظر می رسد که مسیری نسبتا طولانی تا رسیدن به فاکتور های استاندارد تجاری جهت تولید انبوه در پیش دارد.
منبع : نارنجی
این فقط یک لیوان نیست، یک رادیو است
امروزه ایده های زیادی بوجود آمده اند که ترکیبی از کاربرد های گوناگون را در یک وسیله جای داده اند. این ایده نیز ایده ایست در میان دیگر ایده ها. لیوانی که در تصاویر زیر مشاهده می کنید فقط یک لیوان نیست و با این لیوان می توانید به رادیو گوش دهید.
منبع : آبشاران
ساعت دیواری حلقه ای با طرحی متفاوت
کروم بوک گوگل: آغاز عصر جدید کامپیوترهای قابل حمل
بعد از معرفی سیستم عامل کروم گوگل، خواندید که قرار است شرکت ایسر و سامسونگ لپ تاپ های کروم را بسازند و سرانجام نخستین محصول در مقابل ما است. تصویر بالا Samsung Series 5 ChromeBook نام دارد و لپ تاپی تمام گوگلی محسوب می شود. با پردازشگر دو هسته ای اینتل اتم و باطری 8.5 ساعته. نمایشگر "کروم بوک" ۱۲.۱ اینچی است و وزن اش ۱.۴ کیلوگرم است و از 3G هم به صورت اختیاری پشتیبانی می کند. دو پورت یو اس بی ۲ دارد و وب کم اچ دی هم در قسمت بالا قرار گرفته است. حافظه اش هم ۱۶ گیگابایت از نوع سولید دیسک است.
شاید از نظر مشخصات فنی به نظر محصول ویژه ای نیاید؛ اما فراموش نکنید که این لپ تاپ سیستم عامل کروم دارد. شاید با وضع فعلی اینترنت در ایران تقریبا باید استفاده از آن را فراموش کنیم؛ چرا که این لپ تاپ تماما بر اساس نرم افزارهای تحت وب و اینترنت کار می کند. گوگل به خوبی می داند که آینده در دست نرم افزارهای تحت وب است و حالا لپ تاپ هایش را وارد بازار می کند. در کنار آن ایسر هم کروم بوک خودش را معرفی کرده است.
قبلا در نارنجی با سیستم عامل کروم آشنا شده اید. حالا گوگل می گوید این یک دنیای جدید است. اصلا نام محصول جدید لپ تاپ نیست! اینجا هیچ نرم افزاری نصب نمی شود، به آنتی ویروس نیاز ندارید و سیستم عامل در ۸ ثانیه بوت می شود. نرم افزارها خود به خود آپدیت هستند و شما می توانید همه کارها را از طریق وب انجام بدهید. اینجا حتی دسکتاپ هم وجود ندارد! شما در وب هستید.
کامپیوتر های جدید "کروم بوک" هستند نه لپ تاپ! و کروم بوک = وب. کروم بوک جدید سامسونگ با قیمت ۴۲۹ دلار برای مدل Wi-Fi و ۴۹۹ دلار برای مدل تری جی به فروش می رسد. اما این تمام داستان نیست. گوگل کروم بوک ها را به صورت قراردادی هم به فروش می رساند. فروش قراردادی کروم بوک ها به موسسات و سازمان ها اختصاص دارد. هدف اصلی اش مکان های آموزشی است. در این صورت بدون پیش پرداخت با ماهیانه ۲۰ دلار می توانید کروم بوک داشته باشید. این تصمیم گوگل می تواند بازار فروش لپ تاپ را متحول کند؛ چرا که حالا با ۲۰ دلار در ماه می توانید چنین کامپیوتری آن هم با اینترنت داشته باشید! البته برای اینترنت ۳ تری جی دلار بیشتر باید بپردازید.
گوگل حتی از این هم جلو تر رفته است. تا اینجا با کروم بوک آشنا شدید. اما بهتر است این لغت جدید را هم به خاطر بسپارید: کروم باکس (Chromebox) قرار است نسخه دسکتاپ سیستم عامل کروم باشد. این یکی را هم سامسونگ برای گوگل تولید می کند؛ اما در مراسم معرفی فقط اشاره کوچکی به آن شد و هنوز اطلاعات بیشتری از آن ارایه نشده است. احتمالا برای داشتن کروم باکس باید کمی بیشتر صبر کنیم.
مرسدس بنز و شروع به کار بردن تبلت در طراحی مدل A-Class جدید
اگر با سری A-Class خودروهای مرسدس بنز آشنایی داشته باشید، می دانید که هیچ وقت مدل های این سری از طراحی جذاب و اغواکننده ای برخوردار نبودند. اما با رونمایی طرح مفهومی جدیدی که در این کلاس قرار خواهد داشت، همه چیز تغییر کرد و اگر این طرح به تولید نهایی برسد، قطعا شاهد انقلاب بزرگی در این کلاس مرسدس بنز خواهیم بود.
این خودرو ظاهری جذاب و درنده خو داشته و از طراحی عمیقی بهره می برد. خطوط منحنی تیز و جسورانه خودرو (مانند طرح های اسپرت جدید دیگر) ، چراغ های LED ،جلوبندی متفاوت، کشیدگی نسبت به خودروهای A-Class گذشته از نکات برجسته طراحی بیرونی این خودرو به شما می روند. در طراحی داخلی شاهد یک فضای آینده نگر هستیم که با تعبیه یک دستگاه تبلت در بخش جلویی تکمیل شده است. هنوز مشخص نیست که این طرح به مرحله نهایی تولید خواهد رسید یا خیر.
تصاویر بیشتر در اینجا
خیزش سامسونگ برای تولید هاردهایی با ظرفیت چند ترابایتی
به یاد می آوریم زمانی که هاردهای کامپیوتر در حجم های امروزی نبود. روزهایی که کمتر کسی فکر می کرد بتوان هاردهای چند ترابایتی را در چنین فضای کوچکی قرار داد و از آن در رایانه ها استفاده کرد. زمانی که فکر می کردیم نهایت حجمی در هاردهای معمولی می توانیم داشته باشیم ۱۰۰ گیگابایت است. اما این روزها هاردهای چندصد گیگابایتی و چند ترابایتی را در بازار مشاهده می کنیم. اما گویا سامسونگ قصد دارد با عرضه هاردهای ۳ ترابایتی برای رایانه های خانگی و در آینده ای نزدیک هاردهای ۴ ترابایتی و همین طور تولید لپ تاپ هایی با هاردهای چند ترابایتی تحولی مهم در این زمینه ایجاد کند.
سامسونگ که پیش از این با تولید لپ تاپ سری ۹ وارد رقابت حرفه ای در بازار لپ تاپ شده و سر و صدای زیادی به پا کرده بود، این بار نیز قصد دارد که بخش مهم دیگری از این بازار را هدف گذاری کند و آن حافظه های جانبی است. همیشه یکی از مشکلات دارندگان لپ تاپ مقدار پایین هارد دیسک آن بوده که نیاز به داشتن یه هارد خارجی (External Hard) را به وجود آورده بود، ولی سامسونگ با تولید هاردهای جدید قصد دارد این مشکل را نیز حل کند و با تولیدهای هاردهای ترابایتی برای لپ تاپ ها و تولید لپ تاپ هایی با این مشخصات گام مهمی در این زمینه بردارد. قیمت ارزان و سرعت بالای این هاردها از ویژگی های اصلی آن هستند.
نکته جالب وعده سامسونگ برای تولید هاردهای ۱۰ ترابایتی برای رایانه های خانگی است که گیک ها را به شدت مشتاق خود کرده است. همان طور که سامسونگ بعد از ورود قوی به عرصه موبایل و سپس لپ تاپ بسیار موفق عمل کرد، اکنون در گام سوم برای ورود به بازار سخت افزار باید ببینیم که چگونه عمل خواهد کرد.
منبع : maximumpc
از دیگر کاربردهای سینک ظرفشویی
طراحی فوق العاده این پیانو شما را یاد چه چیزی می اندازد؟ یک وال غول پیکر که در اقیانوس بیکران شناور است. اما این وال به جای تغذیه از پلانکتون ها موسیقی را به شما هدیه می دهد. سازنده، نام این پیانو را Whaletone گذاشته و کدام موسیقی دانی پیدا می شود که دلش نخواهد آن را داشته باشد؟
در کنار طراحی فوق العاده از صدای Roland این پیانو هم لذت خواهید برد و می توانید آن را در رنگ های متفاوت سفارش دهید. از قیمت اش سوال نکنید که خبر نداریم. باید اول فرم سفارش را پر کنید!
ابداع سویچ نوری جدید در دانشگاه نورث وسترن، آغازی بر اینترنت کوانتومی
مغزهای بزرگی در سراسر دنیا به دنبال رمزگشایی کیوبیت و مهار آن برای استفاده های بی شماری از قبیل هاردهای کوانتومی، کامپیوتر های کوانتومی و سردکننده های کوانتومی هستند و حتی نسل بعدی اینترنت هم احتمالا کوانتومی خواهد شد. کیوبیت یا کوانتوم بیت یک واحد اطلاعات کوانتومی و در حقیقت معادل کوانتومی همین بیت خودمان است.
حال محققان دانشگاه نورث وسترن راهی را یافته اند تا کیوبیت های فوتونی را بدون از دست دادن هیچ یک از خصوصیات فیزیکی و اطلاعات از میان کابل نوری عبور دهند. سویچ نوری که این گروه ابداع کرده اند. این کار را به خوبی انجام داده و به کابل های نوری اجازه می دهد به طور همزمان اطلاعات کوانتومی چندین کاربر را انتقال داده و به اشتراک بگذارند. با این کار ساخت شبکه های ارتباط کوانتومی فوق سریع، که فقط با کابل نوری به هم مرتبط هستند، امکان پذیر می گردد. خب، با این امکان می توانید تویت ها و آپدیت های فیس بوک تان را با سرعت نور انجام دهیم! آماده شلیک هستید؟
منبع : نارنجی
تا به حال به این موضوع فکر کرده بودید وقتی یک رییس جمهور در سفر است، چگونه می تواند اطلاعات محرمانه را بدون نگرانی از شنود دریافت کند؟ این تصویر باراک اوباما است در سفر به برزیل و در یک هتل که مشغول یک گفتگوی فوق سری در مورد لیبی است.
وقتی مهمان کشور دیگری باشید، برای داشتن یک گفتگوی محرمانه مشکلات مختلفی وجود دارد. چطور می توانید اطمینان داشته باشید که دستگاه های شنود قدرتمند از فاصله دور مشغول گوش کردن به سخنان محرمانه شما نیستند؟ در این تصویر می بینید یک پرده آبی رنگ به دور فضای مذاکره کشیده شده است. متخصصان امنیت به جای کشیدن یک دیوار فولاد و بتن از یک پرده مخصوص سبک استفاده می کنند که به راحتی می توان آن را در اتاق هتل برپا کرد.
این پرده دیواری مجازی از امواج الکترونیکی ایجاد می کند که به هیچ نوع موجی اجازه ورود یا خروج نمی دهد. خود پرده هم از ماده محرمانه ای ساخته شده است. تنها چیزی که می تواند از این اتاق خارج شود، امواج تلفن تصویری مخصوصی است که آن هم به صورت رمز نگاری منتقل می شود تا در مسیر قابل شنود نباشد. این تلفن هم از طریق یک ماهواره اطلاعات خودش را منتقل می کند. همان طور که می بیند، تلفن هم بی سیم نیست؛ چرا که امکان شنود امواج بیسیم تلفن ها وجود دارد؛ بنابراین مقامات مهم از تلفن های مخصوصی استفاده می کنند که کاملا شبیه تلفن های قدیمی هستند.
البته لایه های دیگر امنیتی هم وجود دارد. تعدادی گارد امنیتی ویژه با ابزارهای مخصوص بیرون این اتاق و فضای اطراف وجود دارند. آن ها نظارت می کنند تا کسی در حال جاسوسی اطلاعات نباشد. هزینه به راه انداختن این اتاق های امن برای گفتگوهای محرمانه بسته به میزان امنیت مورد نیاز بین ۲۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار به ازای هر متر مربع است. البته تیم امنیتی مسوول می گوید:
این سیستم را نمی توان ۱۰۰ درصد امن فرض کرد. ما آن را ۹۹.۹ درصد امن می دانیم.
آقای Lei Li و Allen Yi، دو مهندس از دانشگاه اوهایو توانستند لنز سه بعدی میکروسکوپ برای تهیه عکس های سه بعدی طراحی کنند. از هر زاویه ای که از این لنز نگاه کنید، تصویر مختلفی را می بینید.
تاکنون میکروسکوپ های سه بعدی می توانستند با کمک مجموعه ای از لنز ها و دوربین ها از یک جسم تصاویری سه بعدی برای کاربر خود تهیه کنند. اما این لنز جدید می تواند به صورت منفرد و تنها با چرخاندن جسم در زوایای مختلف تصاویر سه بعدی را تهیه کند.
آن ها این لنز را با تراش دادن ترکیب ترمو پلاستیک و شیشه آکا آکلریک که ظاهری الماس گونه دارد با کمک ماشین تراشی با دقت بسیار بالا در ضخامت های مختلفی تهیه کرده اند. برای مثال تراش های 10 نانو متری که حدودا 5000 برابر کوچک تر از قطر یک تار موی انسان است، بر روی سطح این لنز دیده می شود. با وجود این تراش ها در یک لحظه بدون وجود سخت افزار دیگری 9 تصویر از زوایای مختلف یک سوژه ایجاد می شود.
برای استفاده از این لنز در یک میکروسکوپ جهت تهیه تصاویر سه بعدی کافی است شرایط چرخش شی مورد نظر ایجاد شود. لنز با داشتن تراش ها با ضخامت های ویژه که هر کدام با محاسبات بسیار دقیق مهندسی تخمین زده شده اند، تصاویر سه بعدی را تهیه می کند. تا پیش از این تهیه تصاویر سه بعدی میکروسکوپی نیاز به تجهیزات پیچیده و گران قیمت داشت. اما ساخت این لنز کمک می کند تا دستگاه های ساده تر و ارزان تری برای تهیه این تصاویر در دسترس باشد. فعلا این لنز برای بررسی و آزمایش های بیشتر در دانشگاه اوهایو به لابراتور خواهد رفت.
منبع : نارنجی
استفاده از ناوگان ابرهای کنترل از راه دور! در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر
انتخاب قطر به عنوان میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ یکی از داستان های جالب سال ۲۰۱۰ بود که با کش و قوس های جذاب و شنیدنی به نتیجه رسید. اما مثل این که این داستان تمامی ندارد و هر روز بخش تازه ای از آن را می شنویم. حالا هم نوبت ناوگان ابرهایی ماشینی است که قرار است از راه دور کنترل شوند و هوا را خنک کنند.
یکی از پیش شرط های فدراسیون جهانی فوتبال برای میزبانی قطر، ساخت ورزشگاه هایی بود که امکان کنترل دمای هوا را داشته باشند و قطر در آن زمان حتی مدعی شد که هوای شهر محل برگزاری مسابقات را هم کنترل کرده و در حد مطلوبی نگه خواهد داشت. البته این مساله آن چنان پرهزینه و سنگین است که تنها افرادی مانند دولت دوحه از پس آن بر آیند. طبق طرحی که تیم دکتر سعود عبدالغنی ارائه کرده است، تعدادی ابر ماشینی که با انرژی خورشیدی کار می کنند، بر فراز ورزشگاه ها پرواز کرده و دمای هوا را در حد متناسبی نگه می دارند.
دکتر غنی، رئیس گروه مکانیک و مهندسی صنعتی دانشگاه قطر می گوید که این طیاره ها از راه دور کنترل می شوند و ۱۰۰ درصد از مواد سبک وزن کربنی ساخته شده اند. هر یک از آن ها هم حدود نیم میلیون دلار پول بی زبان را خواهند خورد. البته به نظر من برای چنین مراسم بزرگ و کشور ثروتمندی این چند میلیون دلار هزینه مهمی نخواهد بود!
منبع : نارنجی
قهوه دانه فولادی برای گرم نگهداشتن نوشیدنی
آیا برای شما دمای قهوه هنگام نوشیدن مهم است؟ این که زیاد داغ نباشد و آنقدر هم سرد نشده باشد؟ اگر پاسخ تان مثبت است این دانه های فلزی قهوه که طراحی زیبایی هم دارند، مشکل تان را حل می کنند.
دو جوان حدود ۹ ماه روی ساخت این گجت گرم نگهدارنده قهوه کار کرده اند و حالا نام اش را ژولی (Joulies) گذاشته اند. کافی است یکی دو تا از آن ها را به ماگ قهوه تان اضافه کنید. اگر نوشیدنی بیش از حد داغ باشد، ژولی ها حرارت اضافه را از قهوه جذب می کند و در خودش نگه داری می کند. داخل این دانه های فلزی، ماده مخصوصی قرار گرفته که حرارت قهوه را سه برابر سریع تر از معمول جذب می کند و آن را به دمای مناسب می رساند. بعد از آن هم ژولی ها وظیفه نگه داشتن قهوه تا دمای مناسب را به عهده دارند و سازندگان اش می گویند نوشیدنی شما تا ۳ ساعت در دمای مناسب باقی می ماند.
ایده جالبی است، اما فعلا دو جوان طراح با مشکل سرمایه گذاری جهت تولید انبوه اش مواجه هستند. من قهوه را داغ دوست ندارم و معمولا آن را با یخ می خورم؛ اما اگر شما طرفدار قهوه گرم هستید ،می توانید به صفحه سازندگان اش (لینک) مراجعه کنید و ببینید چه زمانی به تولید انبوه می رسد.
منبع : نارنجی
انقلاب آی بی ام در نابود کردن باکتری ها
گروهی از محققان شرکت آی بی ام به تکنولوژی جدیدی دست یافته اند که می تواند روش مبارزه با باکتری های مقاوم را متحول کند. پژوهشگران آی بی ام نوع جدیدی از ریزذرات را ساخته اند که می تواند با اتصال به دیواره سلولی گونه های خاصی از باکتری های مقاوم، آن ها را نابود کند.
بله، آی بی ام این بار در عرصه ساخت دارو و درمان بیماری ها وارد شده است. شاید روشی که آی بی ام برای مبارزه با میکرب ها انتخاب کرده است، توجیه کننده حضورش در این میدان باشد. روش کار به این صورت است که نوعی از پلاستیک زیست تخریب پذیر (قابل تخریب توسط بدن) ذرات ریز با بار الکتریکی تولید می کند که این ذرات به نوبه خود جذب بار الکتریکی غیرهمنام دیواره سلولی می شود، در نتیجه دیواره باکتری تخریب می شود و نهایتا سلول نابود می شود. انواع مختلف آنتی بیوتیک های رایج فعلی، از طریق مداخله در ساختارهای داخلی (مثل دی ان آ) یا ساختارهای خارجی (مثل غشای سلول) باعث مرگ باکتری شده یا از تقسیم ان جلوگیری می کنند.
معمولا اگر آنتی بیوتیک طبق دستور پزشک و به صورت کامل مصرف شود، می تواند تمام باکتری ها را بکشد (و به همین دلیل معمولا توصیه می شود که حتی در صورت بهبود علائم، آنتی بیوتیک ها به طور کامل مرف شوند) اما بعضی وقت ها چندتایی باکتری به دلایل مختلف از جمله مصرف نامنظم دارو از زیر تیغ آنتی بیوتیک جان سالم به در می برند و تبدیل به باکتری های مقاوم می شوند. در روش جدیدی که آی بی ام معرفی کرده است، دیواره سلولی نابود می شود و بقیه سلول باکتری بدون دفاع می ماند تا توسط خود بدن نابود شود. با توجه به این که ساختار مولکولی مواد به کار رفته در این روش آلی است، بدن می تواند به راحتی آن ها را از بین ببرد. در حالی که برخی آنتی بیوتیک های فعلی به این راحتی ها قابل دفع نیستند و باعث ایجاد عوارض جانبی می شوند.
کارآیی این روش در مقابله با استاف طلایی مقاوم به متی سیلین MRSA (دسته ای از باکتری های مقاوم که شیوع بالایی در جهان دارند و مسوول مرگ میلیون ها تن در جهان با عفونت های مختلف مقاوم هستند) در موش ها نشان داده شده است. اما برای عرضه تجاری این دارو و قابل استفاده شدن آن در انسان ها، آزمایش های بیشتری از جمله تست بر روی افراد داوطلب لازم است، به همین خاطر شرکت آی-بی-ام در حال مذاکره با تعدادی از شرکت های بزرگ دارویی برای انجام چنین بررسی هایی است.
در صورت نهایی شدن تولید این نوع جدید داروها، مبارزه با عفونت های سرسخت و مرگبار بسیار آسان تر خواهد شد و می توان جان میلیون ها مبتلا به این گونه عفونت ها را نجات داد. شاید به طور خلاصه بتوان چنین گفت که در این روش به جای استفاده از روش های شیمیایی برای مبارزه با باکتری ها، از روش های فیزیکی (تخریب از طریق تداخل در بارهای الکتریکی) استفاده شده است و این روشی است که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته بود، اما آی بی ام بر روی آن متمرکز شد و به نتیجه قابل قبولی نیز دست یافت.
منبع : نارنجی
ارائه نمونه اولیه LCD شفاف توسط سامسونگ
بعد از به بازار آمدن لپ تاپ های دو نمایشگره نوبت چه چیزی است؟ نمایشگرهای شفاف! این هم از فناوری های فوق العاده ای است که شرکت های مختلفی به دنبال تجاری سازی اش هستند و در این میان به نظر می رسد سامسونگ قصد دارد زودتر از بقیه وارد بازار بشود.
این شرکت در نمایشگاه FPD China 2011 پنل ال سی دی ۱۴ اینچی را رونمایی کرد که شفاف بوده و پشت آن دیده می شود. شاید بتوان اسم آن را "نمایشگر اون ورش پیدا" گذاشت! البته مانند هر ایده دیگری، این محصول هم یک نمونه اولیه است و هنوز راه درازی تا تجاری شدن دارد. در ۴ طرف این پنل از لامپ ال ای دی برای تامین نور استفاده شده و کیفیت آن ۱۶۸۰x۱۰۸۰ پیکسل است. به دلیل شفاف بودن, این صفحه برای نمایش نیاز به انرژیی کمتر از لپ تاپ های عادی داشته و نور محیط به کمک آن می آید. در نتیجه عمر باتری در لپ تاپ های دارنده این پنل افزایش می یابد.
سامسونگ برای کاربردهای مختلف، اندازه های بزرگ تر این پنل ال سی دی را هم آماده کرده است. در این نمایشگاه صفحات نمایش ۲۲ و ۴۶ اینچی هم عرضه شدند. تصور کنید وقتی شیشه مغازه ها و یا تابلوهای تبلیغاتی این چنین شفاف و دوکاربرده باشد، دنیای تبلیغات دستخوش چه تحولی خواهد شد. یا این که چقدر سرگرم کننده است که آینه حمام شما بتواند صفحه تلویزیون یا کامپیوترتان هم باشد. نظرتان درباره یک آکواریوم که اخبار روز را هم برای تان به نمایش بگذارد چیست؟
البته مانند بسیاری از طرح ها و مدل های اولیه، ممکن است این صفحه نمایش هیچ گاه وارد بازار نشود، اما سامسونگ ابراز امیدواری کرده که در سه ماهه سوم سال میلادی جاری این پنل را در برخی محصولات اش به صورت تجاری روانه بازار کند. احتمالا بعد از به بازار آمدن این نمایشگرها باید منتظر تجاری شدن نمایشگرهای انعطاف پذیر باشیم.
دیسک های بلو-ری ۱۰۰ گیگابایتی با قابلیت نوشتن و پاک کردن
تقریبا ۲ سال از غلبه فرمت بلو-ری سونی بر فرمت HDDVD شرکت توشیبا می گذرد، اما هنوز شاهد فراگیر شدن این فرمت به صورت گسترده نیستیم، به جز لپتاپ های سونی، پلی استیشن ۳، تعداد محدودی پلیر و چند بلو-ری درایو، خبری از پشتیبانی این فرمت نیست. شاید گران بودن این تکنولوژی و دیسک های خام آن، سدی در مسیر پیشرفت چشم گیر بلو-ری است.
با این حال پاناسونیک از ۱۵ آوریل دیسک های خام بلو-ری ۱۰۰ گیگابایتی را روانه بازار ژاپن خواهد کرد. دیسک هایی که از آخرین تکنولوژی بلو-ری یعنی BDXL بهره می گیرند و اطلاعات را در ۳ لایه ذخیره می کنند. نکته مهم این دیسک های ۱۰۰ گیگابایتی، قابلیت نوشتن و پاک کردن به دفعات زیاد است. که به اصطلاح Rewritable نامیده می شوند.
اگر از اطلاعات تان پشتیبان می گیرید و به هارد دیسک ها اعتماد ندارید، استفاده از این دیسک ها راه حل خوبی به نظر می رسد. قیمت این دیسک ها ۱۱۸ دلار خواهد بود و اگر به فکر استفاده از آن ها هستید باید یک بلو-ری رایتر بوفالو یا پایونیر را که از دیسک های ۳ لایه پشتیبانی می کند ، خریداری کنید.
این یک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی نیست. بلکه یک دوربین عکاسی قدیمی Leica 0-series است که در سال ۱۹۲۳ تولید شده است. با وجود این که سنسور اش حتی از نوع CCD هم نیست، اما با غرور لقب گران ترین دوربین عکاسی جهان را به خود اختصاص داده است.
روز گذشته در یک حراجی این دوربین ۸۸ ساله با قیمتی فوق العاده توسط یک مشتری خریده شد تا یک رکورد جدید در قیمت دوربین های عکاسی به ثبت برسد. به نظر من بد نیست شما هم در انباری قدیمی خانه پدربزرگ نگاهی بیندازید. شاید یک دوربین عتیقه گران قیمت در آنجا پیدا کردید.
منبع : نارنجی