دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

ده حقیقت از عجایب بدن

10 حقیقت فوق العاده جالب از عجایب بدن انسان

 

  از عجایب بدن انسان کم و بیش می‏دانیم؛ ما هر از گاهی یک مطلب جالب می‏تواند ما را متحیر کرده و به سیستم آفرینش خود بیشتر پی ببریم. در اینجا به چند مورد از این مطالب اشاره می‏گردد.

1- معده، سیدی فوق‏العاده قوی ترشح می‏کند
در بدن ما اسیدی بسیار خطرناک وجود دارد که هیچ امنیت پروازی نمی‌تواند آن را توقیف کند. این مطلب دیگر بر کسی پوشیده نیست که معده برای هضم غذاهایی که می‏خوریم  ،اسیدی بسیار قوی به نام هیدروکلریک اسید (HCL)ترشح می‏‏کند. ترکیبی قدرتمند برای حل کردن فلزات در صنعت. اما جالب اینجاست که این اسید بسیار قوی توسط دیواره‏  بسیار نازک احاطه شده است. همچنین در سه روز اول مرگ، آنزیم  هایی که  غذای ما را هضم می‏کرده‏اند، شروع به خوردن خودمان می‌کنند.

2- حالت فیزیکی بدن در یادآوری خاطرات تاثیرگذار است
آیا لحظات ازدواج خود را به یاد نمی‏آورید؟ سعی کنید به روی دو زانو نشسته و لحظه‏ای را که به همسر خود گل می‏دادید  ،بازسازی کنید. خاطرات با حواس پنجگانه ما و موقعیت فیزیکی بدن ما رابطه مستقیم دارند. یک آهنگ خیلی ساده می‌تواند خاطرات بسیاری را از گذشته ما به یاد آورد،همچنان که  یک صدای زنگ دوچرخۀ قدیمی می‌تواند راه مدرسه را به یاد ما آورد. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است نشان می‏دهد که موقعیت فیزیکی بدن، در صورتی که مانند یکی از لحظات انجام عملی در گذشته باشد، می‌تواند به یادآوری آن عمل را بسیار راحت نر نماید.

3- استخوان ها کمبود مواد معدنی بدن را تامین می‏نماینداستخوان ها دربردارنده کلسیم و فسفر هستند که این دو عنصر برای سیستم عصبی و عضلات به کار گرفته می‏شوند. چنانچه هریک از این دو عنصر دچار کمبود در بدن شده و توسط غذایی که می‌خوریم، تامین نشود، هورمون هایی ویژه این دو عنصر را از داخل استخوان ها بیرون کشیده تا کمبود این دو عنصر جبران شود و هر زمان که مصرف آن ها به اندازه کفایت رسید، دوباره تعادل برقرار می‏گردد.

4- مقدار زیادی از غذایی که می‏خوریم، صرف فکر کردن می‏شود!
در حالی که مغز فقط مقدار کمی از وزن بدن را شامل می‌شود، 20% از کالری و اکسیژن بدن را استفده می‏نماید. برای همین منظور است که سه شریان اصلی خون به مغز وارد می‌شود تا اکسیژن مورد نیاز توسط سلول های خون تامین گردد. یک انسداد و یا اشکال در هر یک از این شریان ها باعث گرسنه ماندن سلول های مغز می‏گردد. ( به همین دلیل است که هنگام فکر کردن زیاد، بسیار گرسنه می‏شویم).

5- خنده مسری است
وقتی کسی را می‌بینیم که می‏خندد و یا خمیازه می‌کشد، خودبه خود ما نیز، می‏خندیم و یا خمیازه می‏کشیم. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که خنده یکی از بهترین راه ها برای ارتباطات اجتماعی است. شنیدن صدای خنده مغز را وادار به تحریک عضلات صورت می‏کند. در مورد گریه نیز به همین صورت است.

6- بدن شامل رنگ های متنوعی است
رنگ پوست انسان بستگی به ملانین، ماده رنگی بدن دارد. بدن انسان بدون رنگ خاصی، به رنگ کرمی روشن می‏باشد، قسمت هایی هم که رگ های خونی به پوست نزدیک ترند به قرمزی می‌زند. رنگ مشکی نیز طبق تحقیقات جهت جلوگیری از عوارض نور خورشید، اشعه اولترا ویوله می‌باشد که همان طور که شاهدیم، قسمت هایی از زمین که نور خورشید تقریبا عمود می‏تابد، شامل انسان هایی با پوست تیره می‌باشد. یک نوع رده بندی رنگ پوست به این صورت می‌باشد :
بسیار روشن (نژاد سلت Celtic)
روشن (اروپایی روشن پوست)
روشن متوسط (اروپایی تیره پوست یا نژاد هند و اروپایی)
نیمه تیره (نژاد مدیترانه‏ای)
تیره (قهوه‏ای)
سیاه پوست

7- انسان زنده می‏ماند اگر …. نداشته باشد
با این حال که بدن انسان بسیار شکننده و ضعیف است و با یک شلیک گلوله و یا یک عدد ویروس، از بین می‌رود،ولی با از دست دادن بسیاری از قسمت های بدن، باز هم می‌توان زنده ماند. یک انسان می‌تواند بدون داشتن طحال، معده، یک کلیه، 75% از ریه‏ها، 80% از روده‏ها، و همچنین قسمت های لگن به پایین و دست ها زنده بماند.

8- ضرورت خواب برای بدن مانند نیاز به اکسیژن است
به اندازه‏ای که بدن به غذا نیاز دارد، به خواب نیز نیاز دارد. اما دقیقا به همان اندازه؟ خیر. بدن انسان بدون غذا و فقط با آب می‌تواند یک تا حد اکثر دوماه (بستگی به چربی و سایر عوامل موجود در بدن دارد) زنده بماند؛در حالی که بیشترین رکوردی که از نخوابیدن به جای مانده، توسط فردی به نام “رندی گاردنر” به مدت 264 ساعت (11 روز) بوده است.

9- فشار ایجاد شده توسط قلب به اندازه پاشش خون تا ارتفاع 10 متر است.

10- هنگام حرکت بیش از 300 ماهیچه به کار می‏آیند تا بتوانیم درست بایستیم.  
 
گردآوری: گروه اینترنتی تاجریان
منبع: pourali.net

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد