مجله آشپزی پیتزای ماکارونی با سبزیجات 
مواد لازم برای 2 نفر: سویا: 2 پیمانه ماکارونی فرمی یا رشتهای: 500 گرم قارچ پخته شده: یک فنجان روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری هویج: یک عدد متوسط ذرت پخته شده: یک پیمانه نخود فرنگی پخته شده: یک پیمانه پودرآویشن: به مقدار دلخواه شیر: یک پیمانه آرد: یک پیمانه کره: 100 گرم
طرز تهیه: ماکارونی را در ظرف آب جوش بریزید و بگذارید مغز پخت شود. سپس آبکشی کنید. اگر از ماکارونی رشتهای استفاده میکنید، باید آن را به تکههای کوچک ریز کنید. سویا را در آب ریخته و به مدت 10 دقیقه اجازه دهید بجوشد .سپس آبکشی کنید. سویا را کمی با دست بفشارید تا آب آن گرفته شود. سویا را در روغن مایع کمی تفت دهید و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافهکنید. قارچ، ذرت، نخود فرنگی و فلفل دلمهای را به سویا اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. کف ظرف مخصوص پخت پیتزا را چرب و ماکارونی را ته ظرف پهن کنید و روی آن سس مخصوص پیتزا بریزید تا ماکارونی چسبندگی پیدا کند. روی ماکارونی را مواد مخلوط شده بریزید و سپس روی مواد را پنیر پیتزا ریخته وروی پنیر هویج رنده شده، را بریزید و در فر 180 درجه سانتیگراد بگذارید تا پیتزا طلایی شود.
سس مخصوص پیتزا :
100گرم کره را در ظرفی حرارت ملایم دهید تا رقیق شود. یک پیمانه آرد را آرام به آن اضافه کنید و تفت دهید. یک پیمانه شیر را هم به آرد و کره اضافه کنید و مدام هم بزنید تا سس یکدست و غلیظ شود.
نکته: به جای سس پیتزا، برای چسبندگی ماکارونی میتوانید از 2 عدد تخم مرغ استفادهکنید. ابتدا تخممرغها را شکسته و خوب هم بزنید تا کاملاً رقیق شود. سپس با ماکارونی مخلوط کنید و در ظرف مخصوص پیتزا بریزید.
ذرت که به فارسی بلال نامیده میشود، گیاهی است یک ساله که ارتفاع آن تا 4متر هم میرسد. این گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راهیافته است. ذرت حاوی انرژی، آب، پروتئین، چربی، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی است. برگهای ذرت متناوب و دراز است. رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین و زیازانتین است. همچنین کاکل ذرت حاوی گوگرد، فسفر، سیلیسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم و مقدار زیادی پتاسیم بوده و این پتاسیم ادرارآور است و درد و ناراحتیهای دستگاه ادراری را تسکین میدهد. برای دم کردن کاکل ذرت، مقدار 30 گرم از آن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه دم میکنند. ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک و دارای ارزش غذایی فراوانی است. استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند، مصرف روغن ذرت باعث کاهش کلسترول خون میشود. همچنین روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است. بهغیر از کاکل و دانههای ذرت از برگ، ریشه و ساقه آن نیز استفادههای طبی میشود.
کباب ترش یک نوع غذای محلی گیلانی 
مـــــــــواد لازم : گوشت راسته کبابی :: نیم کیلو پیاز درشت :: 1 عدد گوجه فرنگی :: 4 عدد چوچاق (شیشاق) :: 1 قاشق غذا سوپ خوری رب انار ترش :: 1 قاشق غذا خوری گردوی چرخ شده :: 100 گرم نمک و فلفل :: به میزان لازم روغن یا کره :: نصف قاشق غذا خوری آب :: نصف پیمانه پلو پزی
طــــــــرز تهیه : ابتدا گوشت را به وسیله بیفتک کوب میکوبیم تا کاملا'' نازک و خرد شود. سپس پیاز را رنده میکنیم و با گردو و چوچاق (سبزی معطر محلی گیلان) و رب انار و نمک و فلفل مخلوط میکنیم . حالا میتوانیم آن را در ظرف مورد نظر بریزیم . شعله گاز را کم میکنیم و مخلوط را در روغن و آب میگذاریم تا گوشت بپزد . سپس گوجه ها را کبابی و یا سرخ میکنیم و بعد از آماده شدن آن گوشت را در اطراف میچنیم. سوپ قارچ با سس سفید 
مواد لازم: قارچ خرد شده=1 لیوان آرد سفید=3 قاشق غذاخوری پیاز ریز شده=1 عدد کره=25 گرم نمک و فلفل=به مقدار لازم عصاره مرغ مگی=1 قرص شیر=4 لیوان خامه زده شده=1 لیوان(در صورت تمایل)
طرز تهیه: 1. پیازها در کره کمی سرخ کرده تا طلایی رنگ شود. 2. قارچ های خرد شده را به همراه ادویه به آن اضافه کرده تا زمانی که طلایی رنگ شود. سپس عصاره مرغ مگی به همراه آرد را به مواد اضافه کرده هم بزنید. 3. شیر را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا آرد در شیر حل شود. سپس بگذارید مواد روی حرارت ملایم بماند تا زمانی که کمی غلیظ شود. 4. در آخر خامه زده شده را به مواد اضافه کرده هم بزنید. 5. سوپ را در ظرف ریخته روی آن را با قرچ خرد شده که کمی تفت داده اید تزئین کنید
|