از خفیف تا موارد شدید آکنه یک بیماری التهابی پوست است که باعث ایجاد استرس زیاد می شود، هم از جنبه جسمی و هم از جنبه روانی بر فرد تاثیر می گذارد. مطالعات ثابت کرده اند که مصرف ویتامین های مختلف می تواند اثر مشکلات آکنه را کاهش دهد. همان طور که ویتامین ها و مواد معدنی آنتی اکسیدان های قوی هستند، آن ها در از بین بردن مواد زائد پوست ؛ به ویژه در منطقه آکنه کمک می کند،. برای دریافت ویتامین و مواد معدنی لازم به طور طبیعی، باید مواد غذایی مغذی بخورند. و اگر نخورند ، باید جایگزین آن قرص ویتامین بخورند. همچنین باید در نظر داشت که خوردن بیش از حد قرص می تواند تاثیر منفی بر بدن داشته باشد.
۵ ویتامین ها برای مبارزه با مشکلات آکنه را باهم می خوانیم.
ویتامین A :
این ویتامین برای پوست و مو ضروری است. ویتامین A در جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و انواع سبزی های دارای برگ سبز مثل اسفناج و سبزی های زرد و نارنجی مثل هویج (در یک هویج بزرگ به مقدار ۵ هزار واحد یافت می شود) و برگ های سبزتر مثل کاهو یافت می شود….
ویتامین B2 :
این ویتامین ضدچربی مو و ضدآکنه است. منبع مهم آن در خمیر ترش (مایه خمیر است.)
مشکلات پوستی از قبیل آکنه (مخصوصاً آکنه روزاسه)، ورم پوست، اگزما، و زخم ها با مصرف ویتامین B2 بهبود می یابد.
ویتامین B2 را در مخمر آب جو، شیر خشک، گردو، عسل، اسفناج، سفیده تخم مرغ، خربزه و بلوط می توان پیدا کرد. نیاز روزانه ۳ میلی گرم است.
ویتامین B5 ضدخشکی بیش از اندازه و پوسته پوسته شدن پوست است و بهبود زخم را مخصوصاً بعد از جراحی، تسریع می کند. بهترین منابع ویتامین B5 عبارت اند از مخمر آب جو، نان، غلات و حبوبات، قارچ، لوبیای خشک و نخود، آواکادو، ماهی، مرغ، آجیل (فندق، گردو)، بادام زمینی، گل کلم، شیر و پنیر، سیب زمینی، پرتقال، موز و تخم مرغ.
ویتامین B6 برای از بین بردن خشکی مو و برای مغز مفید است. همچنین کمبود آن باعث التهاب (قرمزی، ورم، درد)، دهان، ترک و خشک شدن لب ها می شود و آن را در جوانه گندم به راحتی می توان یافت. مرغ، ماهی و تخم مرغ غنی ترین منابع غذایی ویتامین B6 هستند.
ویتامین C :
این ویتامین در میوه ها و سبزیجات تازه وجود دارد و سبب تولید کلاژن می شود و سبب رفع لکه های پوست و جلوگیری از پیری زودرس می شود و از طرف دیگر تولید ویتامین E را افزایش می دهد.
اثر ضدالتهابی این ویتامین تأثیر مفیدی در درمان بیماری هایی چون اگزما و پسوریازیس دارد. می توان آن را در بسیاری از میوه جات و سبزیجات پیدا کرد: پرتقال، فلفل سبز، هندوانه، خربزه، گریپ فروت، گرمک، توت فرنگی، انبه و گل کلم.
منبع : سیمرغ
بازنشر : ایران گراند