دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

دانستنی های زندگی

دانستنی های تغذیه،خانه داری،روان شناسی،زناشویی ،تربیتی ،علمی و....

آموزش نوشتن یک وصیت نامه مناسب

آموزش نوشتن یک وصیت نامه مناسب

 

به عنوان وکیل و مشاور حقوقی در این سال ها درباره چگونگی تنظیم وصیت نامه پرسش هایی را پاسخ داده ام و اینک نکاتی را در همین باره می نویسم: 

نوشتن وصیت نامه بسیار آسان است حتی نیاز به جملات و واژه های نامانوس و یا سنگین حقوقی و عربی ندارد، اما تنها لازم است چند نکته را بدانیم.

اول: آسان ترین روش تنظیم وصیت نامه، "خودنوشت" است. همین که وصیت به خط و قلمتان نوشته و امضا و تاریخ (روز و ماه وسال) داشته باشد، در همه جا پذیرفته می شود. البته وصیت نامه سری یا رسمی هم می توان نوشت که برای تنظیم آن مستلزم تشریفات ویژه از جمله رفتن به اداره ثبت اسناد محل و یا دفترخانه اسناد رسمی است. 

همچنین در قانون پیش بینی وصیت در حال فوق العاده نظامیان در حین جنگ نزد افسر هم رده خود و یا نزد دو نفر شاهد و یا بیماران نزد مدیر بهداری ارتش هم شده است.

دوم: خود را معرفی فرمایید! نام و نام خانوادگی را بنویسید، اما حتما لازم نیست که به مشخصات کامل سجلی خود اشاره کنید.

سوم: هرچند بیشتر خوانندگان این نوشته مسلمان هستند، اما بهتر است در آغاز وصیت خود، بر اصول عقاید و دین اسلام گواهی دهید، یعنی گواهی بر یگانگی آفریدگار و فرستاده آخرینش پیامبراکرم(ص) و پیشوایی حضرت علی (ع) و روز رستاخیز و بازگشت به سوی پروردگار. که این گواهی ها بیشتر از باب امر به معروف هستند.

چهارم: بدهی های احتمالی خود به دیگران را بنویسید و بخواهید که از اموال به جامانده جبران بدهی تان شود.

پنجم: هرگونه خواسته مشروع خود را می توانید در وصیت نامه بنویسید؛ از جمله این که می توانید خواستار چگونگی آیین کفن و دفن و انجام واجبات قضا شده تان مانند روزه و نماز باشید. انجام کار های دشوار را از بازماندگان نخواهید!

ششم: شما می توانید تا یک سوم از اموال برجای مانده خود را پس از مرگ به هرکس بدهید یا وقف کنید. شاید برای انجام واجبات قضایتان نیاز به پول باشد که از همین محل مجاز به وصیت هستید.

هفتم: نمی دانم اصطلاح "محروم از ارث کردن" از کی رایج شده، اما بدانید که نمی توانید هیچ کس از مورثانتان را از ارث محروم بفرمایید!

هشتم: اگر خواستید می توانید یک نفر وصی را برای اجرای وصیت نامه تان معرفی نمایید؛ اما بهتر است همان گونه که امیرمؤمنان (ع) در نهج البلاغه می فرماید، خودمان وصی خود باشیم و آن چه از کارهای خیر که دوست داریم بعد از ما برای ما انجام دهند، خودمان در زمان حیات انجام دهیم.

نهم: شما می توانید وصیت نامه تان را در پاکتی گذاشته و در آن را با چسب بسته جایی مانند لای قرآن گذاشته و دیگران را آگاه کنید. نگران تغییر نیت تان و گم شدن وصیت نامه پیش از مرگتان نباشید؛ زیرا هرگاه اراده بفرمایید می توانید از نو آن را بنویسید و تاریخ آن را به روز رسانی کنید.

همین الان دست به قلم شوید که فردا دیر است و گفتن "دور از جان" شعار است که پیامبرمان (درود خدا بر او باد) فرمودند: سزاوار نیست برای مرد مسلمان شبی را سحر کند مگر این که وصیّت او زیر سرش باشد و نیز فرمودند کسی که بدون وصیّت بمیرد، به نادانی از دنیا رفته است.

 

منبع : سیمرغ

بازنشر : ایران گراند

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد